• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2024

13:40

Milosti biti neće! Ova država može nestati sa lica zemlje! Trese se cela Evropa, jasno je zbog čega će oni biti prva žrtva!

Reuters

Vesti

Milosti biti neće! Ova država može nestati sa lica zemlje! Trese se cela Evropa, jasno je zbog čega će oni biti prva žrtva!

Podeli vest

U slučaju sukoba NATO-a i Rusije, Finska bi nestala sa lica zemlje, izjavio je profesor Univerziteta u Helsinkiju i geopolitički ekspert Tuomas Malinen.

- Poenta je u tome da, ako dođe do rata između NATO-a i Rusije, Finska će biti uništena raketama, verovatno nuklearnim - napisao je Malinen na društvenoj mreži „Iks“.

Dodao je da takva pretnja za Finsku nije postojala dok se zemlja nije pridružila NATO-u.

Moskva je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja Severnoatlantske alijanse, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. Istovremeno, Rusija ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, te Zapad mora da odustane od politike koja vodi militarizaciji Evrope.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u martu, u intervjuu sa generalnim direktorom „Rusija sevodnja“ Dmitrijem Kiseljovom, rekao da ulazak Finske i Švedske u NATO predstavlja besmislen korak sa aspekta osiguranja nacionalnih interesa tih zemalja.

Posle njihovog ulaska u Alijansu, na granicama će biti raspoređene ruske snage i oružje, dodao je on.

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute potvrdio je da će se u Finskoj nalaziti štab kopnenih snaga Alijanse, nedaleko od ruske granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set