• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

22.12.2022

19:00

DOK JE PISALA SCENARIO ZA "DARU IZ JASENOVCA", PLAKALA JE! ZBOG JEDNE SERIJE MESEC DANA PROVELA JE SA VRAČARAMA!

Informer

Live TV

DOK JE PISALA SCENARIO ZA "DARU IZ JASENOVCA", PLAKALA JE! ZBOG JEDNE SERIJE MESEC DANA PROVELA JE SA VRAČARAMA!

Podeli vest

Scenaristkinja Nataša Drakulić gošća je nove epizode emisije "Klapa"


Slavna scenaristkinja otkrila nam je mnoge tajne o tome kako je napisala i odakle joj ideje za tekstove  scenarija i filmove koje obožavaju milioni ljudi. Scenariji za "Ubice mog oca", "Pevačicu" i "Daru iz Jasenovca" potekli su upravo iz njenog pera, a sa papira pretočeni na televizijske ekrane i filmska platna.


Zbog serije "Pevačica" u kojoj Milica Pavlović igra glavnu ulogu, Nataša je, kako kaže, morala mesec dana da provede sa vračarama.


-  Morala sam da posećujem vračare u istočnoj Srbiji i istražujem taj svet. Mesec dana sam provela tamo. Mi smo praznoveran i sujeveran narod. Mislila sam da su reklame za vidovnjake nestale još posle devedesetih, ali uverila sam se da nije tako. Kad nešto ljudima ne ide u životu, umesto da se suoče sa tim, oni potežu za vračarama i vidovnjacima. Bolje da odu kod psihologa nego kod vračara da im izvlače novac. To mi je bilo zanimljivo kao fenomen i to je bio centralni deo priče te serije  - priča Nataša.


U dosadašnjoj karijeri najteži posao joj je bio pisanje scenarija za film i seriju "Dara iz Jasenovca" jer se i sama susrela sa strahotama rata.


- Teško mi je bilo dok sam pisala scenario za film "Dara iz Jasenovca". Mnogo znam o tome jer je i moja porodica tamo stradala. Najvažniji svedoci su mi bili ljudi iz Udruženja preživelih logoraša koji su mi ispričali svoje priče i uz pomoć kojih sam napisala scenario. Svojom pričom pomogao mi je i Tihomir Stanić, ali i Jelena Buhač koja je preživela golgotu Jasenovca. Plakala sam dok sam pisala. Izbegla sam iz Hrvatske za vreme Oluje tako da sam i sama na svojoj koži osetila strahote rata i progroma. Da se neke stvari nisu gurale pod tepih, da su se ti zločini priznali, ne bi bilo ratova devedesetih i svega što se tada dogodilo - kaže scenaristkinja i dodaje da će i serija biti emotivna kao i film:


- U njoj će se videti ponovni susret Dare i Bude posle 50 godina od njihovog razdvajanja i to će gledaocima sigurno biti veoma emotivno. - 
 

"Ubice mog oca" je jedna od najpopularnijih serija poslednjih godina, a kako su nastali ideja i scenario za nju i koji događaj sa snimanja ovog krimi-trilera pamti scenaristkinja Drakulić, pogledajte u videu. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija