• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.10.2021

10:06

IMATE PROBLEM SA NESANICOM? Evo kako da spavate kao beba!

Pixabay

Live TV

IMATE PROBLEM SA NESANICOM? Evo kako da spavate kao beba!

Podeli vest

Ako imate problema da uveče zaspite, svakako bi trebalo da primenite bar neki od ovih saveta!

Tuširanje

Telesna temperatura je od ključnog značaja za regulisanje sna, pokazalo je nekoliko različitih istraživanja. Tuširanje pre odlaska u krevet može da pomogne tako što će vas ugrejati i opustiti.


Meditacija

Meditacija opušta um, ali i telo, a ima i niz drugih pozitivnih efekata na ljudsko telo. Ukoliko ne znate kako se pravilno meditira, potražite rešenje na Jutjubu.


Dnevnik

Pisanje dnevnika čisti um, tvrde naučnici. Oni takođe ističu da ako uveče pre odlaska na spavanje stavimo na papir sve ono što smo tokom dana doživeli, lakše ćemo zaspati.


Voda

Alkohol nije prijatelj čvrstog sna. Možda ćete brzo zaspati kada malo cugnete, ali ćete se isto tako i brzo probuditi, čim opijenost prođe. Pokušajte da umesto čaše vina popijete čašu vode.


Zubi

Zubari preporučuju da peremo zube barem dva puta dnevno. Ako to ne radite, bakterije će se širiti, a među njima su i one koje remete san.


Šetnja

Lagana šetnja pre odlaska u krevet će vas opustiti. Ako nemate uslove za to, razdrmajte se u stanu, ali ne previše. Nekoliko čučnjeva, malo istezanja, par sklekova, a onda na tuširanje.


TV, kompjuter, telefon

Svetleći ekrani su neprijatelji dobrog sna. Zato izbacite TV iz spavaće sobe, isključite mobilni telefon, kompjuter, barem pola sata pre spavanja. Čitajte knjige, časopise umesto proveravanja Fejsa ili Instagrama.


Hrana

Sigurno već znate da ne treba jesti makar tri sata pre spavanja, ali ako baš ogladnite, uzmite šaku badema ili bananu. I kivi uspavljuje. Slane i slatke grickalice, sirevi i meso će vas samo razbuditi.


Društvo

Toplina voljene osobe nije uvek poželjna u krevetu. Osobe koje imaju lak san spavaju same. Razmislite, možda vas budi i kućni ljubimac?


Vreme

Bez obzira na to koliko obaveza imaju, uspešni ljudi znaju da je dobar san bitan za produktivnost i koncentraciju. Zato se trude da na spavanje odu pre ponoći uvek kada je to moguće.

 

A evo kako da uspavate vašeg partnera na najbrži način:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija