• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: T. Đurković

Autor: informer

10.04.2023

20:40

NEKO ZBOG LJUTE PAPRIČICE I RAKIJE, A NEKO ZBOG DOBROG PROVODA! Evo zašto stranci biraju da u Beogradu provedu praznike!

printscreen

Podkast

NEKO ZBOG LJUTE PAPRIČICE I RAKIJE, A NEKO ZBOG DOBROG PROVODA! Evo zašto stranci biraju da u Beogradu provedu praznike!

Podeli vest

Iz godine u godinu glavni grad naše zemlje sve je popularniji domaćim i stranim turistima.

Kako nam se Uskrs bliži, sve veći broj Srba iz dijaspore, ali i stranih turista dolazi u našu zemlju kako bi ovde proveli najradosniji pravoslavni praznik.

Foto: printscreen

 

Na aerodromu u Beogradu razgovarali smo sa strancima iz različitih delova Evrpe, kao i sa Srbima koji žive u inostranstvu i dolaze ovde da provedu praznike u krugu porodice. 

Najčešći razlog dolaska ljudi je tradicionalna, ukusna hrana srpskih domaćina. Svi oni koji nisu pravoslavne vere biraju Beograd zbog zagarantovanog dobrog provoda, ali i mogućnosti da saznaju nešto o našim verskim i narodnim običajima.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Neki od njih nisu u Beogradu prvi put. Obilaze našu zemlju već nekoliko godina i kažu da su svaki put oduševljeni gostoprimstvom domaćina.

Poslušajte šta su turisti rekli šta je ono što ih dovodi u glavni grad Srbije. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija