• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

15.04.2023

17:30

VELIKI USKRŠNJI KARNEVAL U BEOGRADU NA ČAK TRI LOKACIJE! Nezaboravna zabava za najmlađe – kucanje jajima i trka beba

Informer

Podkast

VELIKI USKRŠNJI KARNEVAL U BEOGRADU NA ČAK TRI LOKACIJE! Nezaboravna zabava za najmlađe – kucanje jajima i trka beba

Podeli vest

U saradnji sa tri gradske opštine - Palilula, Zemun i Vračar, danas i sutra biće održan šesti po redu Veliki uskšnji karneval. Ulaz je besplatan, a posetioci će biti u prilici da uživaju u programu namenjenom celoj porodici

 

Ovaj karneval održaće se, sada već tradicionano u parku Tašmajdan ali i na još dve lokacije – na Zemunskom keju i kod Kalenić pijace. Cilj manifestacije je promocija porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih.

- Veliki uskršnji karneval će i ove godine obeležiti mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnim festivalskim binama gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečje predstave i razni performansi. Karnevalsku atmosferu dočaraće i perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka kao i različite celodnevne kreativne radionice – kaže Ljiljana Vukotić, organizatorka karnevala.

I ove godine pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda osnovnih škola sa teritorije Gradskih opština Palilula i Vračar.

- Naši osnovci sa opština Palilula i Vračar uključili su se u radionicu oslikavanja uskršnjih jaja i dekoraciju uskršnjih korpi. Najlepša dela naših mališana biće izložena ovde u okviru humanitarne akcije. Svako ko bude hteo da ostavi donaciju u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći će nekom od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima ovi mališani žele da ulepšaju ovaj praznik – objašnjava naša sagovornica za Informer.

Foto: Informer

Tekst potpisa

U duhu praznika, i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u kucanju jajima, kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

- Trka beba je ubedljivo najsimpatičnija takmičarska disciplina. Ona će se održati u različitim terminima na ove tri lokacije. Najbolje je da pratite obaveštenja preko naše Instagram stranice. Onaj ko bude najbrži, konkretno ovde na Paliluli, osvojiće kolica. U Zemunu i na Vračaru najbržeg mališana takođe očekuju lepe nagrade. Tradicionalno takmičenje u kuckanju jajima održaće se u nedelju (16. april) na sve tri lokacije. I tu imamo sjajne nagrade za pobednike – otkriva organizatorka manifestacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

Kako vam se zove praznik.Uskrs je bio 9 aprila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija