• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.05.2023

16:23

Sociolog Vladimir Vuletić o MASAKRU NA VRAČARU za INFORMER TV: Ova tragedija je posledica pritiska na pojedinca! (VIDEO)

informer/printscreen

Podkast

Sociolog Vladimir Vuletić o MASAKRU NA VRAČARU za INFORMER TV: Ova tragedija je posledica pritiska na pojedinca! (VIDEO)

Podeli vest

Sociolog Vladimir Vuletić bio je gost Informer telvizije povodom nezapamćenog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u kojoj je tinejdžer Kosta K. (14) ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest učenika i nastavnicu.

Sa profesorom Vuletićem o nezapamćenoj tragediji razgovarali su glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević i šefica deska Marija Kordić.

- O ovom slučaju će se pitati pre svega psiholozi, ali nema sumnje da je ovo sociološki gledano pritisak na pojedinca. Kada pričamo o tim pritiscima, njih je mnogo. Takvoj deci može da bude frustrirajući neki neuspeh, neka vrsta prekora - kaže profesor Vuletić i dodaje:

- To što je on za sebe nakon hapšenja rekao da je psihopata. Ljudi su obično onakvi kako ih drugi vide. Nije on to mogao sam da konstruiše u svojoj pameti. Toi je očigledno nešto što je on čuo o sebi. To dolazi od okruženja.

Detalje sociološke analize ovog nezapamćenog zločina, pogledajte u sledećem videu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17