• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2023

17:00

BIVŠI PUKOVNIK ZA INFORMER: Kosta nije samo obučen da koristi oružje, već i utreniran!

Informer

Podkast

BIVŠI PUKOVNIK ZA INFORMER: Kosta nije samo obučen da koristi oružje, već i utreniran!

Podeli vest

Masakr u OOŠ Vladislav Ribikar nije nikada zabeležen na Balkanu, ali ni u svetu, ističe inspektor Bratislav Gagović gostujući u Informer podkastu. Ipak, ono što najviše čudi jeste hladnokrvnost deteta tokom izvršenja ovog krvavog zločina u tako mladom dobu.

Pronaći očevu šifru, napraviti Molotovljev koktel, a onda sa takvom preciznošću i snagom gađati decu u školi je ono što zapanjuje sve stručnjake, ističe inspektor Bratislav Gagović.

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan smatra da se ovaj slučaj dogodio kao propust u vaspitanju roditelja. 

-Dečak je evidentno bio ne samo obučen da koristi oružije, nego i utreniran. On što je pogledao to je pogodio. Otac je naučio dečka ne samo kako se gađa u metu na zidu, nego i u pokretnu-živu metu - rekao nam je potpukovnik u penziji Karan.

Nositi takav pištolj je samo po sebi teško, a za ciljanje u metu potrebna je posebna preciznost i snaga. Ono što mu je olakšalo ciljanje je to što su deca totalno blokirala, legla su, pretrnula su. Da se napravio "stampedo", ne bi mu bilo tako jednostavno da uradi to što je naumio, objasnio je Gagović.

Iako mnogi čuvaju oružje kod svoje kuće pre svega iz bezbednosnih razloga, oni su dužni da to oružje bude zaključano, odnosno da se čuva bezbedno.

Više pogledajte u podkastu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17