• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2024

16:06

NOVINARKA INFORMERA NA UDARU HEJTERA! Dragani Ćendić ne mogu da oproste profesionalno izveštavanje sa propalog protesta opozicije

Informer printscreen/Facebook

Vesti

NOVINARKA INFORMERA NA UDARU HEJTERA! Dragani Ćendić ne mogu da oproste profesionalno izveštavanje sa propalog protesta opozicije

Podeli vest

Dopisnica Informera iz Čačka Dragana Ćendić ponovo se našla na udaru hejtera koji očigledno ne mogu da joj oproste izveštavanje tokom propalog protesta opozicije i lažnih ekologa u Preljini.

Ovoga puta Ćendićeva se našla na udaru Stojana Markovića, šefa opozicione odborničke grupe u lokalnom parlamentu i urednika Ozon presa - kvazi medija na kojem je objavljen niz mizogenih, netačnih, neproverenih i ponižavajućih navoda na račun novinarke Informera.

Omalovažavanje

- Televizije za koju je izveštavala mogla bi da traže zaštitu od institucija koje se bave lingvistikom i očuvanjem srpskog književnog jezika - maliziozno se između ostalog navodi u članku koji je objavio Ozon pres pod naslovom Zbrisao mi, nisam ga ufatila.

Foto: printscreen

 

 

Sa druge strane, Ćendićeva ističe da je šokirana uvredama i prizemnim napadima Markovića i njegovog medija.

- Neistine koje je izneo samo su još jedan pritisak koji Marković sprovodi nad 'neposlušnima' jer on ima svoje političke ciljeve. Komentari i njegove ocene su vid targetiranja i nije isključeno da neko ko je poverovao u njegove navode  na narednom protestu ili na ulici mi priđe i ko zna šta uradi. Ukoliko se to desi smatraću ih direktno odgovornim jer u svojim medijima raspiruju strasti nezadovoljnih građana a ja sam prva meta - kazala je Dragana Ćendić i najavila podnošenje prijave.

- Videćemo šta da li će i kako Tužilaštvo reagovati - kazala je on.

Ona je dodala da su netačne tvrdnje Ozona da radi za Glas zapadne Srbije i da je nekakvim vezama i manipulacijama otvorila agenciju. 

- Apsolutno sam samostalna u svom poslu. Otvorila sam agenciju i koristila sredstva za samozapošljavanje kao što ih svi mogu koristiti, i takvih preduzetnika u Čačku je na hiljade. Uspela sam da pokrenem sama svoj biznis i sreću da potpišem ugovor sa velikim televizijama za koje radim svim srcem i  snagom. Ponosna sam na to! Neće biti baš da sam nevredeća koliko to Ozon želi da me predstavi. Ne znam zašto sam ja problem Markoviću ali verovatno je razlog to što sam patriotski opredeljena i ne spadam u grupaciju njegovih poslušnika. Koristila sam sredstva koja je država nudila da rešim svoj status nezaposlenog lica ali ga podsećam da nisam tražila niti dobila 40.000 evra od stranih 'donatora' kao on i njegovo preduzeće. U tome i jeste razlika, ali ogromna - podvukla je Ćendićeva.

Protest u Preljini

Osvrćući se na izveštavanje sa protesta u Preljini, Ćendićeva navodi da je uživo u programu dala više prostora nezadovoljnim građanima nego i sam N1, i to su svi videli. 

- Nikoga nisam potcenjivala ni vređala. Moram da kažem da mi je nekoliko dana kasnije na protestu u Čačku prišlo troje njih i javno se izvinilo. Shvatam da su neke svoje ostrašćene izjave dali u afektu. Naravno pružila sam ruku, pokazala razumevanje i prihvatila izvinjenje. Ali da ga za Stojana Markovića nemam, jer on to radi smišljeno i namerno da me diskredituje bez obzira što me dovodi u opasnost - kaže Ćendićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set