• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2019

10:42

SILA! ZVEZDA JE SEZONU POČELA NA 88. POZICIJI! Evo gde je sada srpski šampion na UEFA listi!

Crvena zvezda

SILA! ZVEZDA JE SEZONU POČELA NA 88. POZICIJI! Evo gde je sada srpski šampion na UEFA listi!

Podeli vest

Crvena zvezda je opet krenula od prvog kola kvalifikacija i izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona

Prolaskom Kopenhagena i obezveđivanjem sigurnog mesta u grupnoj fazi elitnog takmičenja crveno-beli su napravili veliki uspeh. I finansijski, s obzirom na to da će zaraditi bar 20 miliona evra, i naravno sportski.

STIŽU EVRI, A IGRAČIMA PREMIJE! Evo koliko će dobiti svaki fudbaler Zvezde

AKCIJA "GROBARA" U HUMSKOJ! Navijači Partizana uništili "delije" dok su oni slavili plasman u Ligu šampiona!

Takođe, Zvezda je ulaskom u grupnu fazu Lige šampiona obezbedila sigurna 4,00 boda. Toliko dobija svaki klub koji se domogne grupne faze. Pošto u LŠ nema "branjenja" bodova kao u Ligi Evrope, na ta četiri boda nakalemiće se sve ono što Zvezda uspe (ako uspe) da osvoji u grupi. Podsetimo, pobeda nosi 2,00 boda, a remi 1,00.

DOBRO JE DOK NE PUCA! UEFA se oglasila povodom tenka ispred "Marakane"!

OZBILJAN NOVAC STIŽE NA "MARAKANU"! Zvezdi od UEFA najmanje 20 miliona zbog plasmana u LŠ!

Prošle sezone, recimo, crveno-beli su na četiri zagarantovana boda uspeli da dodaju još tri i sezonu završe sa 7,00. Pobeda protiv Liverpula i remi sa Napolijem na Marakani...Samo sa ova četiri obezbeđena boda Crvena zvezda je već zabeležila ogroman rast na UEFA rang listi klubova, prenosi Mocartsport. Beograđani su sezonu počeli na 88. poziciji, a trenutno su 68. Skok od celih 20 mesta.

Foto: uefa

 

Zvezda je trenutno na 20,750 bodova. Zanimljivo je bilo uporediti gde bi srpski prvak bio na ovosezonskim žrebovima sa tim novim koeficijentom. Čista projekcija: u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i dalje ne bi bila nosilac (APOEL sa 25,500 bio je poslednji povlašćeni), ali zato bi u plej-ofu za Ligu Evrope. I to bez problema. Podvlačimo, ovo je čista projekcija, primer. Do kraja evropske sezone još će se dosta toga menjati na UEFA listi. Ispod Zvezde su neki klubovi koji će evidentno napredovati, a iznad su pojedini koji ni ne igraju Evropu, ili su već eliminisani, pa će padati...

Foto: Starsportphoto

 

Kada govorimo o nacionalnom koeficijentu on se obračunava nešto drugačije. Njemu su crveno-beli doprineli sa 8,5 bodova do sada. Četiri bonus boda za grupnu fazu Lige šampiona, odnosno četiri i po boda za učinak u kvalifikacijama (dve pobede i pet remija. Po bod za pobede i po 0,5 za svaki remi). Srbija je trenutna druga u Evropi po osvojenim bodovima na nacionalni koeficijent (3,875), iza Škotske, ali to je zato što klubovi iz onih najjačih liga tek treba da se uključe u takmičenja...

Veliku stvar za nacionalni koeficijent mogao bi da napravi Partizan. Crno-beli su za četiri dosadašnje pobede u kvalifikacijama inkasirali četiri boda. Ako uđu u Ligu Evrope to će biti još jedan ili pola boda (u zavisnosti od rezultata), a onda u grupi koliko se osvoji. Naravno, u Ligi Evrope biće i veća mogućnost da se prikupi više poena. 

Nacionalni koeficijent obračunava se tako što se saberu bodovi svih klubova iz jedne zemlje i onda podeli sa brojem klubova. U našem slučaju sa četiri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija