• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2019

21:46

(VIDEO/FOTO) SILOVITA ZVEZDA ZGROMILA PRIMORSKU! Egzibicija crveno-belih, pljuštale trojke, zakucavanja, blokade...

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) SILOVITA ZVEZDA ZGROMILA PRIMORSKU! Egzibicija crveno-belih, pljuštale trojke, zakucavanja, blokade...

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde na startu nove sezone u ABA ligi pregazili su Primorsku rezultatom 90:64

Domaćin je meč rešio tokom druge četvrtine i tako se ravanširao Slovencima za nedavni poraz. Crveno-beli su taj period igre dobili sa ubedljivih 17:3, pred drugi deo meča imali su prednost od 21 poena, nisu dozvolili gostima do kraja da se vrate u meč, pa su rutinskom igrom priveli meč kraju. Zažalili su Slovenci zbog pobede nad Zvezdom u Superkupu ABA lige!

Crveno-bele je do pobede predvodio Lorenco Braun, koji je imao dabl-dabl učinak 18 poena i 10 asistencija, Dobrić je dodao 13, Gist 11 poena, dok je Faje sa 10 takođe bio dvocifren. S druge strane, u ekipi Primorske Heris je sa 17 postignutih poena bio najefikasniji.

Zvezda je krenula silovito, povela 6:0, ali su se Slovenci brzo vratili u meč. Međutim, samo dok se nije razigrao Lorenco Beaun. Bio je u naletu Zvezdin Amerikanac pa je domaćin posle prvih 10 minuta vodio 28:21. Jedni i drugi su napravili veliki broj faulova u ovom delu igre, a gosti su zahvaljujući poenima sa linije za slobodna bacanja i držali priključak.

Međutim, sve se promenilo tokom drugih 10 minuta igre. Crveno-beli su u drugoj četvrtini nastavili gde su stali u prvoj. Serijom 10:2 došli su do vođstva od 15 poena sredinom deonice - 38:23. Nastavili su u istom ritmu da lome rivale, koji su u drugoj četvrtini postigli samo tri poena, pa je šampion pred drugo poluvreme imao 21 poen viška, vodio je 45:24.

Nastavili su da bez milosti gaze goste, pljuštale su trojke, atraktivni poeni, blokade...pa je Zvezda imala i 36 poena više. Međutim, malo su se opustili domaćini u finišu četvrtine, pa su Slovenci serijom 7:0 spustili zaostatak na 24 poena. Iako je to bila nedostižna prednost, Tomić nije bio zadovoljan, tražio je od pulena ozbiljan pristup do kraja meča. To su i radili, pa je na kraju bilo - 90:64.

CRVENA ZVEZDA - PRIMORSKA 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16)

 

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Igor Dragojević, Dragan Porobić, Gordan Terlević 

CRVENA ZVEZDA:  D. Braun, Čović, L. Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Odžo.

PRIMORSKA: Ciani, Holt, Hrovat, Nemanič, Heris, Čakarun,B arič, Kosi, Lazić, Marinković, Hodžić, Kuridža, Dimec, Šiško, Vinčina. 

 

TOK MEČA 

Četvrta četvrtina

40. minut - Kraj! Pobeda Zvezda 90:64

38. minut - Novi poeni Brauna za prednost šampiona od 88:62. Davno je ovaj meč gotov, samo je pitanje kojim rezultatom

37. minut - Tehnička Milanu Tomiću, treneru Zvezde. Ovo je druga tehnička Zvezdinoj klupi.

 

 

36. minut - Još malo atraktivnih poena, Dobrić zakucava i vodi Zvezdu na 84:55.

35. minut - Poeni Dobrića za "+27" - 82:55. 

34. minut - Hodžić je vezao dve trojke, s druge strane za Zvezdu je poentirao Dženkins. Domaćin vodi 80:54

33. minut - Heris pravi ličnu, a Dobrić ide na liniju za slobodna bacanja. 

31. minut - Dobrić trojkom otvara poslednju četvrtinu.

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina

30. minut - Poeni Odža posle tajm-auta. Promorska sada postiže poene na kraju treće četvrtine, a Zvezda pred poslednjih 10 minuta vodi 73:48.

29. minut - Posle dobre igre gostiju i serije od 7:0 Tomić traži tajm-aut.

28. minut - Sada atraktivan poen Slovenaca, gosti ubacuju i trojku preko Herisa i prilaze na 68:44. Posle dobre igre gostiju i serije od 7:0 Tomić traži tajm-aut.

26. minut - Lorenco Braun nastavlja da zatrpava koš gostiju, s druge strane Marinković zakucava na asistenciju Šiška. Ali, Zvezda ima nedostižno vođstvo - 68:37.

24. minut - Prvi poeni Primorske posle četiri minuta igre. Novi poeni Gista, Zvezda vodi 64:29.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Prvo sjajna rampa Lorenca Brauna, pa dve vezane trojke Zvezde, Lazića i Brauna. Zvezda vodi 60:24.

22. minut - Uuuuu...Spektakularno zakucavanje Džejmsa Gista nakon dodavanja Lorenca Brauna. Zvezda ima 30 poena viška, a Slovenci traže tajm-aut.

 

 

22. minut - Lorenco Braun ubacuje nove poene i vodi domaćine na 52:24. 

21. minut - Poeni Gista na startu treće četvrtine, a potom Lorenco Braun postiže 2+1. Vode Zvezdu na 50:24.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

20. minut - Zvezda posle prvog poluvremena vodi 45:24.

19. minut - Nastavlja Zvezde da lomi nemoćne goste, Faje ubacuje četiri vezana poena. Zvezda ide na 45:24. Najveća prednost crveno-belih "+21"!

18. minut - Lazić sada vodi Zvezdu na 41:23. Neko je na klupi Zvezde dobio tehničku grešku, pa gosti sa linije za slobodna bacanja prekidaju seriju Zvezde od 13:2. 

17. minut - Perperoglu ne postiže trojku, skok Fajea, koji opet ide na liniju za slobodna bacanja. Prvo je promašio , drugi put precizniji - 39:23. Primorska i dalje na samo dva poena u ovoj četvrtini.

16. minut - Raste prednost Zvezde, Perperoglu pogađa trojku za ubedljivo vođstvo 38:23.Gosti traže tajm-aut.

 

 

15. minut - Čović je izbori napad, ali faul prave gosti, pa Gist ide na liniju za slobodna bacanja.  Realizovao je jedan od dva bacanja, Zvezda vodi 35:23.

14. minut - Samo dva poena Primorske posle četiri minuta igre u drugoj četvrtini. Gist sa linije za slobodna bacanja donosi Zvezdi 11 poena prednosti - 34:23.

13. minut - Perperoglu ne ubacuje za tri poena, ali Dženkins se upisuje, pa pogađa i Čović. Zvezda vodi 32:23.

11. minut - Promašaji Gista i Fajea, s druge strane lazić pogađa iz odbojke i smanjuje rezultat na 28:23. 

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

10. minut - Veliki broj faulova s jedne i drugi strane, Zvezda ima 10, a Primorska 7. Odžo sa penala čuva dvocifreno vođstvo - 28:18. Zvezda posle prvih 10 minuta meča vodi 28:21.

9. minut - Dobrić povećava prednost Zvezde na 20:12, ali Dimec poentira za goste. Lorenco Braun nestaje, ubacuje svoj 11 poen i vodi crveno-bele na dvocifreno vođstvo - 24:14.

Foto: Starsportphoto

 

8. minut - Bili Beron trojkom vodi Zvezdu na 16:12, a Lorenco povećava vođstvo na 18:12.

7. minut - Odžo siguran sa penala, a onda mu se revanširao Dimec. Drže Slovenci priključak 13:12.

6. minut - Lorenco Braun novim poenima vraća prednost Zvezdi 11:10, gosti ne koriste napad, pa onda promašuju Dobrić i Odžo na drugoj strani. 

5. minut - Hvataju gosti priključan psole bojeg početka Zvezde. Nerešeno je 9:9.

Foto: Starsportphoto

 

4. minut - Zvezda trojkom Lorenca Brauna ide na 9:4. Ali, Primorska preko Hodžića i  Šiška smanjuje minus na 9:7. 

3. minut - Gosti prekidaju niz domaćina. Heris postiže prve poene za goste, posle tri minuta košarke, a potom Lazić ne ubacuje za tri poena. 

1. minut - Gist postiže prve poene za Zvezdu, a Derik, a potom i Lorenco Braun povećava prednost na 6:0. 

 

Foto: Starsportphoto

 

19.26 - Duel 1. kola ABA lige između Crvene zvezde i Primorske biće prvi u rekonstruisanoj hali "Aleksandar Nikolić".

19.21 - Ovo će biti drugi meč dve ekipe u kratkom vremenskom periodu nakon Superkupa ABA lige, i trijumfa iskusne slovenačke ekipe. 

19.18 -  Dobar dan i dobro došli na blog posvećen praćenju utkamice 1. kola ABA lige Crvene zvezde i Promorkse.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija