• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2019

07:15

(ANKETA) TOMIĆ JE OTIŠAO, VREME JE ZA PROMENU! Ko će biti novi trener Crvene zvezde?

Crvena zvezda

(ANKETA) TOMIĆ JE OTIŠAO, VREME JE ZA PROMENU! Ko će biti novi trener Crvene zvezde?

Podeli vest

Doskorašnji trener Crvene zvezde Milan Tomić sporazumno je raskinuo saradnju sa crveno-belima. Na njegovo mesto, privremeno, je postavljen Andrija Gavrilović koji je do sada obavljao funkciju pomoćnika, ali je jedno sigurno - šampion Jadrana kreće u potragu za trajnim rešenjem

 

Dan nakon vesti koja je iznenadila mnoge, a ona je glasila da Milan Tomić više neće obavljati dužnost na mestu trenera Crvene zvezde već su krenula nagađanja ko bi mogao da bude njegov naslednik.

Vruća stolica je spremna, a za sada nije poznato kome će predsednik crveno-belih Nebojša Čović ukazati poverenje i dopustiti mu da vodi tim kroz Evroligu, ali i do nove titule na Jadranu, koja je prioritet svih prioriteta.

Anketa

Mi vam donosimo nekoliko opcija, realnih ili nerealnih - vi sami procenite ko je i da li je kalibar da sedne na klupu šampiona Srbije.

1. Vlada Jovanović

Foto: Starsportphoto

Najveće iznenađenje dosadašneg dela ABA lige sigurno je ekipa beogradskog FMP-a koja ima skor 3:0 i nalazi se na prvom mestu najjače lige na Jadranu. Vlada Jovanović zaslužan je za dobre rezultate tima iz Železnika, a dobar glas daleko se čuje, dovoljno daleko da postane ozbiljan kandidat za klupu Crvene zvezde. Nebojša Čović govorio je ovog utorka da crveno-beli trebaju da proizvode trenere, a Jovanović se savršeno uklapa u taj opis. Vodio je mlađe selekcije crveno-belih, bio pomoćnik Milanu Guroviću dok je popularni "Čiča" bio glavni trener FMP-a, a kasnije preuzeo palicu. Uspeo je da 2018. godine izbaci Partizan iz polufinala plej-ofa Superlige Srbije i tako dođe do epiteta vicešampiona Srbije sa ekipom iz Železnika.

2. Andrija Gavrilović

Foto: Beta

Čovek kome je pripao težak zadatak da posle odlaska Milana Tomića podigne ekipu i vrati je na pobednički kolosek. Dosadašnji pomoćnik nekadašnjem igraču Olimpijakosa vodio je u par navrata prvi tim crveno-belih, ali je poznat po svom radu kao pomoćnik. Teško je očekivati da će dobiti duži angažman, ali ne treba isključiti ni tu opciju. Bio je asistent u Virtus Bolonji i Himkiju odakle je i došao među crveno-bele.

3. Milan Gurović

Foto: Starsportphoto©

Još jedan iz plejade mlađih trenera i čovek koji je ozbiljno zadužio Crvenu zvezdu. Miljenik navijača, Milan Gurović, sigurno da je pao na pamet "zvezdašima" čim se pojavila vest da je Milan Tomić bivši. Zavidnu igračku karijeru okončao je 2009. godine, a od 2013. do 2015. bio je na klupi FMP-a. Pre toga radio je kao pomoćnik Laziću i Vukoičiću u Zvezdi. Poslednji samostalan posao bio mu je u Vršcu. Pitanje koliko je realna opcija u ovom trenutku.

4. Aleksandar Petrović 

Foto: Reuters

Sigurno i najveće iznenađenje na ovom spisku i verovatno teško ostvariva želja pojedinog dela "zvezdaške" javnosti. Selektor reprezentacije Brazila mogao bi bez problema da preuzme neki klub u Evropi. Popularni "Aca trica" ima zadivno iskustvo u vođenju kako klubova tako i reprezentacija. Njegova enegrija i "zaluđenost" košarkom nema sumnje da bi značila crveno-belima.

5. Ćavi Paskval

Foto: APphoto

Kada su u pitanju strani treneri, najlogičniji izbor mogao bi da bude nekadašnji trener Barselone i Panatinaikosa, Ćavi Paskval. Čovek koji "u džepu" ima trofej Evrolige slobodan je u izboru novog kluba. Ukoliko Nebojša Čović želi iskustvo mogao bi vrlo lako da okrene njegov broj. Takođe, deluje kao nerealan izbor, ali je zaslužio mesto u našoj anketi.

Šta vi kažete, da li je neko od imena sa liste naredni trener Zvezde ili imate svog kandidata?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija