• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2021

18:19 >> 19:38

ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU KOLA! Lojd izrešetao Megu, Lazić cepao trojke kao Stef Kari /VIDEO/

Crvena zvezda

ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU KOLA! Lojd izrešetao Megu, Lazić cepao trojke kao Stef Kari /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u derbiju 17. kola ABA lige na svom terenu savladali Megu rezultatom 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19)

Crveno-bele je do pobede predvodio fantastični Džordan Lojd koji je meč završio sa 29 poena, a odličan je bio i kapiten Branko Lazić koji je ibo nepogrešiv za tri poena, pa je sa četiri pogotka došao do 12 poena. Jako dobru partiju je pružio i Lengston Hol sa 14 poena i sedam asistencija.

Na drugoj strani je sjajno funkcionisao centarski tandem Mege Filip Petrušev - Marko Simonović. Petrušev je upisao 22 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Simonović meč završio sa 18 poena i deset uhvaćenih lopti. Raspoložen za igru bio je i Francuz Malkolm Kazalon koji je dodao 15 poena, a Milenko Tepić je ostvario dabl-dabl sa 12 poena i deset skokova.

Crvena zvezda je ovom pobedom došla do 12. trijumfa u sezoni, a ima i dva poraza, dok je Mega na skoru 11-6.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U narednom kolu će Crvena zvezda gostovati Krki, dok će Mega dočekati Mornar.

Crvena zvezda - Mega 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić" (Beograd)

SUDIJE: Sreten Radović, Luka Kardum, Krunoslav Peić

CRVENA ZVEZDA: Hol 14, Lojd 29, Uskoković, Davidovac 9, Lazić 12, Rit 5, Radanov, Dobrić 4, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 4, Noko 8, Kolom 7. Trener: Dejan Radonjić.

MEGA: Mišković, Smit 4, Petrušev 22, Tepić 12, Kljajević, Momirov 10, Simonović 18, Jovičić, Cerovina 2, Matković 2, Kazalon 15, Langović. Trener: Vladimir Jovanović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Posle minuta odmora je Petrušev pogodio za dva, pa je Lojd pogodio iz prodora. Zatim su Kazalon i Hol ubacili po dva poena, a poslednji koš na meču je sa linije penala postigao Milenko Tepić za 92:85.

 

U naredna dva minuta su Hol i Dobrić za Zvezdu, a Petrušev za Megu postigli po dva poena, pa je četiri minuta pre kraja meča rezultat bio 86:78 za tim sa Malog Kalemegdana. U naredna dva napada su po dva slobodna bacanja pogodili Petrušev za Megu, pa Noko za Crvenu zvezdu. Posle toga u narednih 90 sekundi nije bilo koša, pa su gosti dva minuta pre kraja zatražili tajm-aut pri zaostatku od osam poena (88:80).

Zatim više od dva minuta nije bilo koša, a Lendri Noko je prekinuo taj post pogotkom za dva. Međutim, u naredna dva napada su Simonović i Momirov napravili seriju Mege 6:0, pa je Dejan Radonjić šest minuta pre kraja meča zatražio tajm-aut, pri rezultatu 82:76.

Prvih 60 sekundi poslednje deonice proteklo je u znaku Džordana Lojda koji je pogodio nove dve trojke, dok je sa druge strane Marko Simonović bio precizan za tri i sa linije penala. Devet minuta pre kraja meča je Zvezda imala prednost od 80:70.

Treća četvrtina

Džordan Lojd je ubrzo posle toga došao do 21 poena na meču pošto je pogotkom za dva postigao poslednji koš u četvrtini. Uoči poslednjoih deset minuta, Crvena zvezda vodi 74:66.

 

Seriju gostiju je prekinuo Lojd trojkom, a potom su gosti stigli do izjednačenja, ali su ond ausledile nove trojke Lojda i Lazića za 72:66. U tom trenutku je Amerikanac za tri šutirao 3/7, dok je kapiten bio nepogrešiv 4/4.

Međutim, posle tajm-auta koji je usledio je Mega napravila seriju 9:0 i povela je 62:61. U tom periodu se istakao Filip Petrušev sa šest poena.

Tokom prva tri i po minuta drugog poluvremena je Crvena zvezda napravila seriju 12:7 i tako se odlepila na maksimalnih 'plus osam' (61:53). Crveno-bele su do toga predvodili Dejan Davidovac i Lengston Hol sa po šest poena, s tim što je Srbin pogodio dve trojke, a Amerikanac tri đuta za dva.

Druga četvrtina

Posle toga je, nakon Lazića i Kazalona, treću trojku na meču postigao i Milenko Tepić, a potom je minut pre kraja poluvremena rezultat poravnao (46:46) Filip Petrušev. Ipak, vođstvo domaćinu na poluvremenu je doneo Lojd koji je pogodio 2+1 za 49:46.

 

Četiri minuta pre kraja četvrtine je Mega ponovo povela zahvaljujući pogotku Kazalona za tri, međutim, ubrzo su usledile trojke Lazića i Rita, pa je Zvezda preuzela vođstvo i odlepila se na 'plus pet' - 46:41.

Za razliku od uvodnih deset minuta tokom kojih su obe ekipe postigle po pet trojki, u prvoj polovini druge četvrtine je jedini šut iza linije 6,75 pogodio Megin Stefan Momirov. Taj deo meča se igralo "koš za koš", pa je na pet minuta do kraja poluvremena na semaforu pisalo 36:34 za crveno-bele.

 

Prva četvrtina

Ipak, u poslednje 33 sekunde četvrtine je Zvezda postigla čak sedam poena i na pauzu otišla sa prednošću od 28:24.

 

Zatim su se crveno-beli vratili u vođstvo serijom 6:2, ali je Tepić novom trojkom vratio prednost Megi.

Međutim, onda je usledila serija Mege koja je trojkama Tepića, Kazalona i Simonovića preokrenula na 18:15.

Crvena zvezda je sjajno otvorila meč i već u prva tri minuta je pogodila tri trojke, od čega je dva puta bio precizan kapiten Branko Lazić. U tom trenutku su crveno-beli vodili 11:6, a na polovini prve deonice su imali prednost 15:9.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realni Arthur

pre 3 godine

Znaci puca se do smrti, nekase Zvezda zahvali Lojdu inace poraz kao kuca, mada jos nije nista gotovo, trenutno je 82:73, imati u timu Davidvca, koji nit igra odbranu nit napad, znaci Zvezdin Zagorac, Dobric promacuje jedan za drugim i to zicere, sam ko duh! Radanov ko Alisa u zemlji cuda, Kuzmic odavno nije za ozbiljnu kosarku, Hol, Kuridza, Lazic, Noko, Kino Kolom, sve srednjak do srednjaka, sta ocekivati od njih osim nesto srednje. Znaci Zvezda trenutno ima jednog dobrog igraca Lojda. Ali rizikovati celu sezonu i zadrzati Kuzmu koji vise nije za ozbiljnu kosarku, ja ne razumem, Gosp. Covicu, reskiras celu sezonu gospodine. Kuzmic svaki duel ali bukvalno svaki gubi, ili na njega svaki kos je 2+1, to moze svako da vidi osim Radonjica koji nikada mi se nije narocito svidjao kao trener. Zvezda ocajan tim, ali eto za ABA ligi trenutno je ok. Ljudi moji,nama tri puta uzimaju tri sekunde zbog losih plejmejkera. Zvezda zaista slaba, kao okoreli Zvezdas ja bih hteo da ove godine bude prvak ABA bilo ko osim Buducnosti, znaci moze Cedevita-Olimpija, moze Mornar, Moze Igokea, ali moja ZVezda nikako jer je ne zasluzuje, 7 godina mi skoro svake godine osim jedne smo bili prvaci i sta, niti mladih igraqca niti rezultat u Evroligi, znaci tapkamo na mesto ili jos gore mi tonemo, ko Partizan, Evropski Prvak, zato sto klub vode neznanci, uz duzno postovanje!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija