• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2021

10:58

PRESLIKANA 2003! Zvezda bez pola tima osvoja "Žućkovu levicu" u SPENSU! Bivši crveno-beli veruje - moguće je i sada!

Crvena zvezda

PRESLIKANA 2003! Zvezda bez pola tima osvoja "Žućkovu levicu" u SPENSU! Bivši crveno-beli veruje - moguće je i sada!

Podeli vest

U jesen 2003. veoma sličan završni turnir Kupa Radivoja Koraća, barem sa ovim iz današnjeg vremena, i makar iz ugla Crvene zvezde, a sigurno je da se u timu sa Malog Kalemegdana nadaju istom ishodu

Posle šest godina borba za "Žućkovu levicu" preselila se iz Niša i posle 18 se vratila u vojvođansku prestonicu. Poslednji put kada se završni turnir igrao u SPENSU, Zvezda je bez pola tima stigla do trofeja. 

Čekala je Zvezda na pehar u Kupu od 1975. godine, ali je zbog velikog broja povređenih igrača tim Zmaga Sagadina već bio prežaljen. 

Foto: Starsportphoto

Crveno-beli su posle tri dramatične utakmice i tri pobede nakon produžetaka uspeli da se domognu titule. a drama koju je SPENS tada režirao još uvek nije prevaziđena.

Sve je krenulo sa četvrtfinalnim duelom sa Partizanom. Ekipa Duška Vujoševića bila je izraziti favorit, a nezaustavljivi Fredi Haus predvodio je crno-bele sa 43 poena. Imao je Partizan +12 u poslednjoj četvrtini, ali nije ni to bilo dovoljno da se savladal večiti rival. 

Zvezdu je do produžetaka, a kasnije i pobede predvodio Igor Rakočević sa 29 poena, pored njega bitnu "rolu" imao je i Norman Ričardson koji je trojom u prelomnim momentima rešio pitanje pobednika. 

Foto: Starsportphoto

U polufinalu rival Crvenoj zvezdi bila je novosadska Vojvodina. Imali su Sagadinovi izabranici sve u svojim rukama do kraja treće četvrtine kada su se Dragan Ćeranić i Ištvan Nemet razigrali i preokrenuli rezultat u korist Vojvodine na pet minuta do kraja. 

Uspevala je Zvezda da topi zaostatak i trojkom Igora Rakočevića, koji je meč završio sa 16 poena, da povede na devet sekundi do kraja, ali je Milan Gurović sa linije penala odveo meč u produžetak. 

Imali su crveno-beli ogromnih problema u produžetku, Milan Dozet se povredio, Rakočević je imao problema sa ličnim greškama, te je u prvi plan istupio golobradi Čedomir Vitkovac i sa sadam poena odveo Zvezdu u finale. 

Zanimljivo je da je na tom meču u timu Vojvodine bio i Dejan Radonjić koji je postigao 2 poena, a to je današnjem treneru Crvene zvezde bila poslednja sezona. 

Foto: Starsportphoto

Zvezdu je u finalu čekao Refleks. Imao je tim iz Železnika više od igre gotovo celu utakmicu, ali su Goran Jeretin sa 27 i Vuk Radivojević sa 21 poenom uspeli da preokrenu meč i istope -12 i odvedu meč u produžetke, gde su crveno-beli bili kao na "domaćem terenu". 

Uspela je Crvena zvezda u Novom Sadu da osvoji trofej posle 28 godina za veliku radost "delija", a celog događaja prisetio se Milan Dozet je u karijeri nastupao za oba večita rivala. Ipak, te godine branio je crveno-bele boje.

Foto: Starsportphoto

- Jednom davno je Crvena zvezda kretala na Kup u Novi Sad, sa puno povređenih igrača. Mislili su da se vraćamo već posle prve utakmice.

- Vratili se jesmo ali posle tri utakmice i tri produžetka, sa peharom Kupa... Ne vidim razlog da ovaj put bude drugačije.

 

 

Situacija danas nije mnogo drugačija, Zvezda je u, blago rečeno, okrnjenom sastavu stigla na završni turnir i ostaje da se vidi, mogu li i ovi crveno-beli do istorijskog uspeha i to ponovo u Novom Sadu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija