• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2024

12:45

Milica Đurđević preuzela dužnost ministra za brigu o porodici i demografiju

printscreen

Politika

Milica Đurđević preuzela dužnost ministra za brigu o porodici i demografiju

Podeli vest

U Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnje ministarke prof. dr Darije Kisić i novoizabrane ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski zahvalila je prof. dr Kisić na dosadašnjem radu u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju i postignutim rezultatima.

- Borba da imamo još više dece, da jačamo naše porodice i porodične vrednosti, biće prioritet rada ovog ministarstva, a na tome ću raditi punim srcem - poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka Đurđervić Stamenkovski je naglasila da će u narednom periodu obići sve lokalne samouprave i razgovarati o realizaciji inicijative da svaki grad i opština dobiju kancelariju za porodicu, da će u svom radu podržati samohrane roditelje, porodice koje imaju više dece, poljoprivredna gazdinstva gde su porodice ostale da rade i žive na selu, kao i porodično preduzetništvo, a da će posebnu pažnju posvetiti onima koji se bore za potomstvo.

Đurđević Stamenkovski je dodala da je od velikog značaja što je pri Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju osnovana Grupa za podršku porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti i da će nastaviti sa podrškom obolelima od retkih bolesti. 

Prof. dr Darija Kisić predala je Đurđević Stamenkovski izveštaj o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i poželela uspeh u daljem radu.

Đurđević Stamenkovski je prof. dr Kisić poklonila pojas sa pirotskim vezom, tradicionalnom šarom koja, kako je rekla, donosi sreću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31