• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

14:59

Radonjić od Delija traži "onu" atmosferu protiv Nemaca! Cirbes i Lazić treniraju, ali...

Starsportphoto

Crvena zvezda

Radonjić od Delija traži "onu" atmosferu protiv Nemaca! Cirbes i Lazić treniraju, ali...

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde prvi put od početka sezone imali su nekoliko dana da se pripreme za narednu utakmicu, a to je duel 5.kola Evrolige sa berlinskom Albom

Utakmica se igra u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić” i predstavlja svojevrsni uvod u novu seriju teških mečeva koju košarkaši Crvene zvezde igraju u narednih 9 dana, a to je čak 5 utakmica u okviru kojih je i “duplo kolo” Evrolioe

Nakon utakmice u petak, ekipu Crvene zvezde već u nedelju očekuje meč sa Mornarom u Baru, zatim utakmice sa Monakom i Armanijemu oviru EL, i utakmica sa Megom koja je na programu u nedelju u Beogradu.

Trener Dejan Radonjić i dalje nema kompletnu ekipu na okupu, ali je nakon čak pet utakmica u kratkom vremenskom periodu, nakon važne pobede nad Cedevita Olimpijom imao malo više vremena da osveži ekipu i pripremi je za novi duel sa ALBOM.

Foto: Starsportphoto©

 

Košarkaši Crvene zvezde mts imaće i dodati motiv pred ovu utakmicu, a to je pogled na istorijat duela koji je u dosadašnjih 6 mečeva apsolutno na strani gostiju koji su dobili čak 5 utakmica.

Jedini pobedu Crvena zvezda mts je izborila još na početku ove serije 29.januara 2015.godine! Prošle sezone u praznom Pioniru ALBA je slavila 90:84. Ovoga puta ambijent će biti značajno drugačiji, a publika će biti veliki i dodatni impuls za crveno bele.

- Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo 4 dana do utakmice ALBOM. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom - kazao je Radonjić za sajt kluba.

Foto: Starsportphoto

 

 

Timu se nešto ranije posle oporavka od povrede priključio i kapiten Branko Lazić, ali još nije upisao nastup u novoj sezoni. Majk Cirbes je izašao iz izolacije nakon virusa korona, priključio se treninzima, ali će ga Zvezda polako uvoditi u ritam. Van stroja je i dalje Eron Vajt, koji se oporavlja od preloma podlaktične kosti, pretrpljenog još tokom priprema.

- Cirbes i Lazić su u trenažnom procesu, ali nedovoljno spremni posle dugih pauza. Lazić je bio četrdesetak dana bez trening utakmica. Imali su neki vid pripreme za ulazak u trenažni proces, tokom kojih stepen ipak nije onakav kakav treba da bude. Na dan utakmice ćemo odlučiti o timu.

Foto: Starsportphoto

 

- Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito. Sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali, na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd, imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde – sigurno da će to biti jako značajno za nas - rekao je trener crveno belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija