• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

16:48

Odbrana, odbrana i samo odbrana! Zvezda spremna za Albu!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Odbrana, odbrana i samo odbrana! Zvezda spremna za Albu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Stefan Lazarević kažu da će koncentracija biti ključan faktor u duelu sa berlinskom Albom u Evroligi

Zvezda sutra od 19 sati dočekuje nemački tim petom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

- Očekuje nas jedan kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama na početku sezone i zbog toga je bilo dosta oscilacija u njihovim rezultatatima i igri. To je svakako tim koji, ako mu se dozvoli da igra kako ume, može da napravi problem svakoj ekipi, pa tako i nama. Fokus 40 minuta, pre svega u odbrani, da iskoristimo sve njihove slabije strane u skraćnoj rotaciji. Nadam se da ćemo pred punim tribanama doći do nove pobede - rekao je Luka Mitrović.

Crveno-beli su posle gustog i sedam mečeva u samo 17 dana posle utakmice sa Cedevita Olimpijom imali malo dužu pauzu za odmor i pripremu za novi evroligaški izazov. 

- Svakako je prijalo posle četiri-pet mečeva u sedam dana. Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko i imali prvi-drugi put u sezoni da spremimo meč kao ljudi. Svakako ori dočekujemo sutrašnji mec - zaključio Mitrović.

Iako je Stefan Lazarević u Crvenu zvezdu stigao na mala vrata, dojučerašnji šuter FMP-a brzo se uklopio u tim Dejana Radonjića i predstavlja najveće iznenađenje od starta sezone u regionalnom šampionu. 

Foto: Starsportphoto©

- Izašli smo iz nekog teškog perioda i iskoristili smo da se rehabilitujemo, odmorimo i pripremimo za meč. Alba je nezgodna ekipa godinama unazad, čija se igra bazira na velikoj slobodi i individualnoj slobodi igrača. Moramo da anulirmao sve njihove prednosti, da individulano pružimo otpor svakom igraču i da budemo fokusirani i spremni da odgovorimo na njihovu igru - poručio je Lazarević.

Istakao se Lazarević kao opcija više u odbrani, a da može da čuva sve igrače u petorci pokazao je u Tel Avivu gde je vrhunski zaustavio Skotija Vilbekina, jednog od najboljih poentera u Evropi. 

- Ključ pobede je fokus kroz celu utakmicu i jaka odbrana. Da otvorimo dobro utakmicu, igramo na našem terenu i da to pokušamo da gradimo svih 40 minuta. Ja se nadam da će to biti dovoljno za pozitivan ishod - podvukao je Lazarević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija