• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2021

16:28

RAZDOR NA RELACIJI DIREKTOR - TRENER? Stanković ODBRUSIO posle upućenih kritika

Reuters

Crvena zvezda

RAZDOR NA RELACIJI DIREKTOR - TRENER? Stanković ODBRUSIO posle upućenih kritika

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 13.30 gostuju Radničkom u Kragujevcu, posle poraza koji su u sredu doživeli nakon 16 i po meseci u Superligi

Crveno-beli su tada izgubili od Radnika u Surdulici, a sportski direktor Mitar Mrkela je posle meča kritikovao igrače koji uporno odbijaju vakcinaciju protiv koronavirusa.

Kasnije se pojavila informacija da Zvezda ima samo četiri vakcinisana igrača, a na konferenciji za medije uoči gostovanja u Kragujevcu je Dejan Stanković stao u odbranu svojih pulena.

Ja sam kriv za igru, igrali su onako kako sam im ja rekao, uzimam svu odgovornost za to. Nemam problem da to kažem, jer su oni slušali moje instrukcije i igrali su onako kako smo spremili utakmicu, ja sam bio ubeđen u jedno, desilo se drugo, ako je neko odgovaran za taj poraz, to sam ja - rekao je Stanković.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković sa Mitrom Mrkelom i Zvezdanom Terzićem

Potom se još jednom osvrnbuo na pomenuti meč sa Radnikom.

- Analizirali smo, ima dosta utakmica, treba da izvučemo iz te utakmice pouku i vidimo gde smo grešili.  Energetski smo bili totalno prazni , reakcija na drugu loptu, na oduzetu loptu, na duel , brzinu dolaska, jednostavno se sve spojilo u jedan loš dan. Jeftino smo primali golove što me je i najviše pogodilo, imali smo i neke šanse da preokrenemo.  Neka naša lična karta je bila organizovanost, bar što se tiče defanzivnog bloka i jedne čvrste i jake odbrane. Mogu samo da čestitam ekipi Radnika, izginuli su do poslednjeg trenutka, jedna ozbiljno jaka utakmica sa njihove strane.  Ne možemo posle pedeset i nešto utakmica da bacimo sve u vodu. Ovo je bila jedna dobra opomena za sve nas, odustajati nećemo sigurno, ima dosta da se igra, ligačko takmičenje ti daje mogućnost da već sutra popraviš utisak i vratiš na pravi kolosek, ciljevi ostaju isti, od toga odustajati nećemo.

Šampion Srbije od starta sezone ima velikih problema sa koronavirusom i zaraženim igračima.

Susreli smo se sa ozbiljnim kadrovskim problemima, u jednom je trenutku to bilo nestvarno. Sigurno će imati energije protiv Radničkog, jer ne treba da se dva puta opomene neko ko nosi dres Crvene zvezde. Može i treba da se desi nekada da te samo podseti šta možeš da izgubiš i koliko si veliki. Dosta njih kaže nije bitno kako padneš, bitno je kako ustaneš ikoliko brzo ustaneš. Ja bih dodao na to, ko ne misli da ostane na nogama do kraja, taj ne treba ni da ustaje, taj treba da ostane dole, da sačeka da se gužva raziđe, skine prašinu sa sebe i tiho izađe da ga niko ne vidi. To treba da im bude motiv, jednostavno kad budemo ustali, više ne idemo na zemlju. Stav i samo napred, kad ustaneš nema više vraćanja nazad - istakao je Stanković.

Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković na konferenciji za medije

Crvena zvezda u ovom momentu zaostaje osam bodova za Partizanom, ali ima i meč manje.

- Svaka je utakmica bila, biće i treba da bude moranje. Pod pritiskom i odrstaš i rasteš i napreduješ, pritisak mora da se iznese. Svi zajedno dobijamo, ali svi zajedno i gubimo. Bodovna razlika je tu, ali ima još dosta da se igra.

Osvrnuo se Stanković i na situaciju oko Aleksandra Kataija.

Jedan od problema je i Katai, koji je posle kovida imao probleme zdravstvene, pa se onda desio i njegov kiks. Juče na treningu, kada je malo pojačao rad je osetio malo list. To je normalno, nije problem samo što će kovid da odvoji igrače od terena nekoliko dana, već je opravak posle, ulazak u trenažni proces i ritam takmičenja jako težak, izuskuje strpljenje, volju, želju. Nama je svaki igrač bitan, pogotovo neko kao što je Katai. Imamo trening popodne, ja se nadam da ću ga imati za Midtjiland, a ako dobijemo dozvoli od doktora zbog lista ja bih računao na njega i već sutra.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković i Aleksandar Katai

Strateg tima iz Ljutice Bogdana je na kraju rekao nekoliko reči i o narednom protivniku.

Stari klub sa velikom tradicijom, lepo je kada se jedan grad vrati u prvu ligu, koji ima svoju istoriju, navijače, jedan lep fudbalski ambijent. Svako ima pravo da se nada, mi ne možemo da pretimo i ne želimo, želimo samo da budemo pravi. Imaćemo motivisanog protivnika kao što smo imali svakog protivnika do sada i očekujem jednu jaku, čvrstu i dobru reakciju naših momaka - poručio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija