• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2021

18:00 >> 20:53

UTAKMICA SEZONE ZA ZVEZDU! Brutalni CRVENO-BELI deklasirali Zenit u Rusiji! /VIDEO/

Starsportphoto©

Crvena zvezda

UTAKMICA SEZONE ZA ZVEZDU! Brutalni CRVENO-BELI deklasirali Zenit u Rusiji! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zenit sa 58:69 u 13. kolu Evrolige i tako upisali peti trijumf na međunarodnoj sceni

Po prvi put u sezoni Crvena zvezda je izašla u kompletnom sastavu na jednoj utakmici i Evropa je mogla da spozna pun potencijal koju poseduje četa Dejana Radonjića. Beogradski velikan je pregazio Zenit u Sankt Peterburgu i upisao peti trijumf u Evroligi 58:69! 

Važio je Zenit za jednu od najboljih ekipa u Evropi tokom ove sezone, ali je brutalna partija Crvene zvezde pokvarila raspoloženje ruskog tima. Ćavi Paskval nije imao rešenje za vrlo dobru odbranu crveno-belih, ali ni odgovor na strpljiv napad. 

Da bi Zvezda mogla do velikog "skalpa" u Evropi najavio je Ognjen Kuzmić dobrim minutima na startu meča. Centar crveno-belih na kraju prve deonice sveo je domaći tim na samo jedan skok posle prve deonice. Na drugoj strani, Kuzmić je stigao do osam poena, a sjajnu podršku imao je u vidu Nejta Voltersa i Nikole Kalinića. 

 

 

Uspevao je Zenit da održava koliko-toliko priključak u prvom poluvremenu, Koner Frankamp je trojkama vraćao ruski tim u igru, te je Zvezda na odmoru imala "samo" 14 poena prednosti. 

Ipak, u drugom poluvremenu Zenit nije imao nikakve šanse! Zvezda je dominirala na obe strane, napadački arsenal pokazao je i Ostin Holins, šuterski ritam uspeo je da pronađe i Ognjen Dobrić, te je pobeda bila neizbežna. 

Foto: Starsportphoto©

Da stvar po crveno-bele bude bolja u timu se po prvi put ove sezone našao Eron Vajt i pokazao da će biti ozbiljno pojačanje na obe strane terena, te da Radonjić ima "opciju više" pod košem. 

ZENIT - CRVENA ZVEZDA  58:69 (16:23, 12:19, 12:16)

Sibur Arena, Sankt Peterburg    Sudije: Latisevs, Pastusiak, Patsilkas

Zenit: Lojd, Zaharov, Karasev, Kulagin, Beron, Puškov, Kuzminskas, Zubkov, Pojtres, Ponitka, Frankamp, Miki, Nejpir, Gudaitis 

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Marković, Cirbes, Vajt, Kuzmić

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

38. minut -Sve je gotovo u Sibur Areni, Lojd vezuje dva promašaja, ispravlja to Miki, Zvezda ima +14 - 54:68! Nezadovoljni Radonjić reaguje tajm-autom!

36. minut - Holins nastavlja da dominira u drugom poluvremenu, nova dva poena za Zvezdinog šutera - 50:68!

35. minut - Jedini raspoložen za igru u drugom poluvremenu je Džordan MIki, Zenit se vraća na -15 - 50:65!

34. minut - Vezuje Ognjen Dobrić sedam poena, crveno-beli su se raspucali u poslednjem periodu, sada je +21 - 44:65! 

32. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crveno-bele, raste prednost iz napada u napad - 44:61!

30. minut - Ponovo loš napad Zvezde na otvaranju deonice, ali ni Karasev na drugoj strani nije uspeo da poentira - 40:58!

Treća četvrtina:

29. minut - Smanjuje Frenkamp prednost crveno-belih potogkom za tri poena - 40:58!

Foto: Starsportphoto©

28. minut - Šest vezanih poena za Majka Cirbesa, Zvezda ima ogromnih 20 razlike krajem treće deonice - 38:58!

27. minut - Sjajni potezi Majka Cirbesa i laki poeni pod košem - 38:52!

25. minut - Vezane greške crveno-belih u dodavanju, sada je Holins prebacio Mitrovića, na drugoj strani fauliran je Džordan Lojd - 38:50!

24. minut - HOLIIIIIIIIIIIIIINS! Trojka za Ostina Holinsa, raste prednost crveno-belih u Sibur Areni - 35:50!

23. minut - Ponovo je Zvezda "posustala" i ponovo je Volters povukao sjajnim poenima u kontri - 33:47!

Foto: Starsportphoto

22. minut - Nešto slabija odbrana Zvezde na startu drugog poluvremena, Miki pogađa uz faul i koristi dodatno - 33:44!

21. minut - Nastavlja Nejt Volters da prolazi kroz odbranu Zenita i porelako poentira preko centara ruskog tima, sa druge strane sličan potez Konora Frenkampa - 30:44!

Druga četvrtina:

20. minut - LAZIIIIIIIIĆ! Trojka za kapitena crveno-belih posle tajm-auta, potom i faul u napadu Džordana Mikija - 28:40! Ima Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu i pogađa Mitrović posle auta!

19. minut - Ponovo je Zenit u naletu, crvenobeli su usporili nakon dobrih poteza Nejta Voltersa, koristi to Džordan Miki - 28:37!

18. minut - VOLTEEEEEEEEERS! Simultanka pleja Crvene zvezde, sjajan prodor i pogodak uz faul Ponitke - 23:35!

17. minut - Napao je Volters Džordana Mikija i pogodio posle prodora - 23:32!

16. minut - Nekoliko slabih napada Crvene zvezde i koristi to Zubkov da sa četiri poena smanji zaostatak Zenita. Reaguje tajm-autom Dejan Radonjić - 23:30!

15. minut - Pogodak Džordana Mikija posle ofanzivnog skoka, nešto sporiji start u drugoj deonici na obe strane - 21:30!

13. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Brutalna odbrana Zvezde, kontra Dobrića i blokada Pojtresa, ali dok je lopta bila u silaznoj putanji, crveno-beli imaju dvocifrenu prednost - 16:27!

Foto: Starsportphoto

12. minut - Serija grešaka na obe strane, a seriju grešaka prekida Nejt Volters sjajnim prodorm u kontri - 16:25!

Prva četvrtina: 

10. minut - Nešto sportije je Zvezda odigrala u završnici prve deonice i omogućila Zenitu da se vrati na "prihvatljiv" zaostatak - 16:23!

9. minut - Lep prodor i laki poeni za Branka Lazića, ne posustaje napad crveno-belih - 14:21!

8. minut - Serija Zenita 4:0 preko Gudaitisa i Zubkova, morao je Kuzmić na odmor i odmah problemi u Zvezdinom reketu - 14:19!

7. minut - Promašaj Ognjena Dobrić za tri poena ispravlja Nikola Kalinić, a evo ga na parketu i Eron Vajt! Amerikanac beleži prve minute u crveno-belom dresu - 10:19!

6. minut - Nastavlja Konor Frenkamp da pogađa iz svih pozicija, za sada je Amerikanac jedini raspoložen u domaćem timu - 10:15!

5. minut - KUZMIIIIIIĆ! Brutalan početak meča za centra crveno-belih! Sjajno je sada kombinovao sa Mitrovićem i Voltersom, te pogodio uz faul Gudraitisa - 6:15!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Seče Zvezdinu seriju Frenkamp i pogađa za tri poena, na drugoj strani poeni za Kuzmića posle ofanzivnog skoka - 6:12!

3. minut - Strpljivo crveno-beli deluju na startu meča, pored toga, vrhunska odbrana i laki poeni u kontri za Nikolu Kalinića koji završava uz faul - 3:10!

2. minut - Dobar početak meča za Kuzmića, ponovo je centar Zvezde bio siguran pod košem, potom i dobar prodor za Nejta Voltersa - 3:6!

1. minut - Otvara Ognjen Kuzmić svojim poenima meč, na drugoj strani Frenkamp poentira preko Nikole Kalinića - 2:2!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 13. kola Evroplige između Zenita i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija