• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2022

07:48

NE STIŠAVA SE BURA! Zvezda poslala dopis ABA, Partizan se žalio na suđenje u derbiju!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NE STIŠAVA SE BURA! Zvezda poslala dopis ABA, Partizan se žalio na suđenje u derbiju!

Podeli vest

Košarkaški klub Crvene zvezda zatražio je sudijsku ekspertizu za drugu utakmicu finala ABA lige, koju su crveno-beli dobili i sada vode 2:0 u finalnoj seriji

Takođe, pored sudijsku ekspertize, crveno-beli su zatražili i dodatni monitoring za treću utakmicu – posebno na arbitrima Boltauzeru i Nedoviću .

Kako prenosi B92 dopis je upućen na adresu ABA lige u ponedeljak u večernjim časovima. Nešto ranije, i KK Partizan je zatražio sudijsku ekspertizu ističući da nisu bili zadovoljni odlukama sudija Ilije Beloševića, Igora Dragojevića i Marija Majkića. Rezultati ekspertize biće poznati najkasnije do srede, kada se igra treća utakmica u seriji.

Podsećamo, druga utakmica finala ABA protekla je u velikoj tenziji. Na kraju druge utakmice Matijas Lesor se umalo nije potukao sa navijačima crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Zvzeda i Partizan nezadovoljni suđenjem

Po završetku meča viđene su ružne scene. Bilo je tokom utakmice provokacija od strane igrača Partizana, pa su navijači šampiona vređali Željka Obradovića, na tapetu im je bio i Zoran Savić, po završetku meča umalo je došlo i do fizičkog obračuna pristalica domaćih sa najratobornijim u taboru crno-belih, Matijasom Lesorom.

S druge strane, i Partizan je tražio sudijsku ekspertizu zbog dešavanja na utakmici sa Crvenom zvezdom u nedelju uveče. Crveno-beli su pobedili sa 85:81 u napetoj završnici drugog meča finala plej-ofa ABA lige i poveli su sa 2:0 u seriji.

Iz Partizana imali pritužbi na suđenje arbitara Ilije Beloševića, Igora Dragojevića i Marija Majkića. Zbog toga su od nezavisne sudijske komisije tražili ekspertizu. Na čelu tročlane komisije je Saša Maričić

Treća utakmica finala igra se u sredu u 20.30 pred navijačima Partizana.


ABA LIGA


Finale

Petak, 27. maj
Crvena zvezda - Partizan 90:76

Nedelja, 29. maj
Crvena zvezda - Partizan 85:81

Sreda, 1. jun
Partizan - Crvena zvezda 20.30

Petak, 3. jun
* Partizan - Crvena zvezda 18.30

Ponedeljak, 6. jun
* Crvena zvezda - Partizan 20.00
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 1 godinu

Grobari, Vas kao da trenira Stanojević, samo što je gosp.Obradović veći gosp. nego što Vi mislite...Nije normalno da gosp.Obradovića vređaju, on je na takve stvari navikao u Turskoj.....podnesite poraze kao sportisti i sve će biti OK....uzgred samo bi voleo da vidim reakciju u četvrtak posle treće utakmice....

laki

pre 1 godinu

Izgleda da je ovo bolest ne samo FK Partizan nego i Sportskog drustva Partizan. Njima su sudije krive za neuspehe. I KK Partizan vrsi pritisak na sudije isto kao FK i Stanojevic. Samo jednostavno treba da priznaju da je protivnik bolji. Prosla su vremena kada je Tito naređivao da Partizan mora da bude prvi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija