• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2022

09:09

ZVEZDA SPREMNA ZA MARATON! Stanković: Znamo šta nam je činiti, teško je kad ti unapred pripisuju osvajanje titule!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA SPREMNA ZA MARATON! Stanković: Znamo šta nam je činiti, teško je kad ti unapred pripisuju osvajanje titule!

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je njegova ekipa favorit za osvajanje Superlige, ali da mu ne prija to što se crveno-belima unapred pripisuje trofej koji su osvajali prethodnih pet godina.


Crvena zvezda u nedelju  (20.00) na Marakani će dočekati Radnički iz Niša u 1. kolu Mozzart Superlige.

Zvezda favorit

- Svesni smo šta nas čeka i svesni smo kako je to biti u ulozi favorita. Kad pričamo o jednoj utakmici, pa ti svi predviđaju pobedu je teško, a ne kad ti ceo jedan šampionat pripisuju unapred. To je dug maraton i duga trka gde će biti i umora i povreda i dobrih i loših stvari. Mi smo prošle godine imali jaku godinu u svakom smislu, i rezultatski i psihički tešku od prve utakmice. Znamo šta nam je činiti - izjavio je Stanković na konferenciji za medije u Ljutice Bogdana.

Konkurencija u Superligi neće biti laka jer će pet timova imati mesto u evrokupovima, a šampion će igrati direktno u Ligi šampiona.

Foto: Tanjug/AP

 



- Siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo i teško. Ništa lakše od prošle godine. Neće biti prava na kiks, svako će želeti da pobedi Zvezdu. Imamo priliku da Zvezdi donesemo nešto mnogo važno.Ovo može da bude jedna prekretnica ovog kluba. Zvezda je velika, ali svi znamo šta znači direktna Liga šampiona u narednih par godina.

Ben imao smrtni slučaj

Na utakmici protiv niškog Radničkog crveno-beli će biti oslabljeni za izostanke Nenada Krstičića, El Fardu Bena, Radovana Pankova i Ohija Omoijuanfa.

- Sigurno neće biti Krstičić i sigurno neće biti Ben. Ben zbog smrtnog slučaja u familiji i vratiće se tek u ponedeljak, otputovao je u Pariz. Za Pankova znate da je na prvoj prijateljskoj pokidao ligamente i njemu sledi još 10-15 dana oporavka, on će se vratiti pred kraj meseca. I Ohi, naravno, ali on je već dve nedelje van stroja.

Strateg petostrukog uzaštopnog prvaka Srbije nada se dobroj poseti i podršci navijača.

- Zvezdin navijač zna da prepozna momenat i kad je lepo i kad je teško. Svaka je najbitnija, ali ova ima posebnu težinu. Ne sumnjam da će stadion biti dobro ispunjen. Ko god da dođe, mi smo zahvalni -  zaključio je Stanković.

 

SUPERLIGA

Prvo kolo 

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)
Hajdin 43

Subota

Javor - Partizan 0:4 (0:1)
Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)
Spasojević 53 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2

Mladost – Spartak 1:1 (0:1)
Bojović 68 pen – Bijelović 40

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički Niš 20.00

Radnik - Mladost NS 20.00

Vojvodina - Napredak 20.00

Ponedeljak

Kolubara - Radnički Kragujevac 20.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija