• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

31.07.2022

06:41

ROĐENI BRAT BIVŠEG NAPADAČA PARTIZANA NA "MARAKANI"! Verovali ili ne, i Crvena zvezda ima Sadika!

crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda

ROĐENI BRAT BIVŠEG NAPADAČA PARTIZANA NA "MARAKANI"! Verovali ili ne, i Crvena zvezda ima Sadika!

Podeli vest

Na probi u omladinskom pogonu Crvene zvezde nalazi se nigerijski fudbaler Muhamed Sadik (18), rođeni brat nekadašnjeg Partizanovog napadača Umara Sadika (25), koji igra za špansku Almeriju

Verovali ili ne, i Crvena zvezda ima Sadika! Muhamed Sadik (18), rođeni brat nekadašnjeg napadača Partizana Umara (25), trenutno je na probi u omladinskom pogonu srpskog šampiona i postoji šansa da u narednih nekoliko dana dobije dugoročni ugovor.

Mlađi brat sadašnjeg centarfora Almerije u poslednje dve nedelje trenirao je sa ekipom Crvene zvezde do 18 godina. Na prijateljskim mečevima nije imao veliku minutažu, dobio je tek nekoliko minuta. Po stilu igre, a naročito po izgledu, neverovatno podseća na svog brata Umara. Stigao je iz nigerijskog Kada sitija i zasad se na "Marakani" još uvek vodi polemika hoće li ga zadržati ili će mu se zahvaliti na saradnji.
Liče

Muhamed igra na poziciji napadača, visok je i dosta podseća na brata po stilu igre
Dragan Mladenović, direktor Zvezdine omladinske škole

Fizički je još slab

Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović za naš list opisuje kakav je igrač Muhamed.

- Sadik je došao kod nas na probu pre nekih 15 dana. Fizički trenutno nije na nivou onoga što se očekuje. Tanak je i vretenast, ali je igrač koji ima određeni kvalitet. Uostalom, mi ne dovodimo igrače u mlađe kategorije ni na probu, a da nemaju kvalitet. Igra na poziciji napadača, visok je i dosta podseća na brata po stilu igre. Nije kod nas tek onako banuo, već je došao na preporuku. Uostalom, kod nas dolazi mnogo fudbalera na probu, a na trenerima je da procene da li ćemo ih zadržati ili ne. Da li će Sadik ostati kod nas videćemo u narednih desetak dana, poslednju reč daće naši skauti i trener - objašnjava Mladenović za naš list.

Braća Đurovski, Ivić i
Lazetić igrali za 'večite'

 

Ukoliko Muhamed Sadik dobije ugovor u Crvenoj zvezdi, ne bi postao prvi fudbaler čiji je brat igrao u dresu večitog rivala. Pre njih dvojice, "večiti" su tri puta kroz istoriju imali takav slučaj. Naravno, najpoznatiji po tome su braća Boško i Milko Đurovski. Oni su u Zvezdi zajedno bili sve do 1986. godine, kada je Milko prešao u Partizan. Osim njih dvojice, za večite rivale igrali su i braća Ilija i Vladimir Ivić, doduše u različitim epohama. Ilija je bio špic Zvezde od 1991. do 1994. godine, a Vladimir uzdanica Partizana od 1998. do 2004. godine. Isti je slučaj i sa braćom Lazetić, Nikolom (Zvezda, 1995-98, 2008-10) i Žarkom (Partizan 2007-08).


Mladi fudbaler u prethodnom periodu trenirao je kod Zorana Rendulića, nekadašnjeg Zvezdinog defanzivca, a sada trenera omladinskog tima. Nekadašnji štoper kaže da na nedavno završenim pripremama Sadiku nije dao veću minutažu, ali da od njega može da postane dobar igrač.

- Muhamed je došao na probu kod nas, i što se tiče njegove budućnosti - videćemo, tek pre dva dana smo se vratili sa desetodnevnih priprema. Pošto je na probi, nije imao neku veliku minutažu, ali na treninzima se videlo da fizički veoma podseća na brata. Visok je, slične je građe i, žargonski rečeno, nezgodan je igrač. Više koristi levu nogu i ovo što sam video, dobar je karakter i timski je igrač. Isprobavao sam ga na centralnom špicu i levom krilu. Vikend nam je slobodan, slede razgovori, tokom naredne nedelje znaćemo više što se tiče njega. Uglavnom, tu je, zasad trenira sa nama - kaže Rendulić za Informer.

I Umar nuđen Zvezdi

Priča o braći Sadik je još zanimljivija s obzirom na to da je i Umar pre potpisa za Partizan bio nadomak Crvene zvezde. Njega je još 2018. godine čelnicima Zvezde ponudio menadžer Ivica Pavlović. Međutim, na "Marakani" su procenili da on nije dovoljno kvalitetan i okrenuli se drugim rešenjima.

Umar je kasnije u dresu Partizana na 52 utakmice postigao 23 gola i zabeležio 19 asistencija. Iz Humske je prešao u Almeriju za devet miliona evra i bonuse. Trenutno je pod ugovorom sa novim španskim prvoligašem, a vrednost na "Transfermarktu" mu je čak 18 miliona evra.
 

Foto: Starsportphoto

Umar Sadik, nosio dres Parizana

 

Upamtili ga po driblingu nad Degenekom

Umar Sadik je u mandatu u Humskoj odigrao tri utakmice protiv Crvene zvezde i nije doživeo poraz. Na dva meča slavio je Partizan, a jednom je bilo nerešeno. Iako nije dao nijedan gol večitom rivalu, ostaće upamćen po maestralnom driblingu u polufinalu Kupa 2020. protiv Crvene zvezde, zbog čega su danima "gorele" društvene mreže. Tada je lažnjakom bacio na leđa Miloša Degeneka, a potom asistirao Bibarsu Nathu za konačnih 1:0. Iz Partizana je na kraju otišao bez osvojenog trofeja, jer su crno-beli u finalu Kupa izgubili od Vojvodine.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija