• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2022

09:38

CRVENO-BELI DOBILI VELIKU POMOĆ PRED MAKABI! Zvezdin INSAJDER dojavio SLABOSTI Izraelaca!

Starsportphoto

Crvena zvezda

CRVENO-BELI DOBILI VELIKU POMOĆ PRED MAKABI! Zvezdin INSAJDER dojavio SLABOSTI Izraelaca!

Podeli vest

Prvak Srbije Crvena zvezda u sredu gostuje Makabiju iz Haife, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona

Izraelski fudbal je nepoznanica ljudima u Srbiji, ali je jedno od poslednjih pojačanja crveno-belih Aleksandar Pešić imao priliku da se upozna sa kvalitetom tamošnjih klubova.

Popularni "Šilja" je igrao dve godine za Makabi Tel Aviv, a narednom Zvezdinom protivniku je uspeo da čak dva puta zatrese mrežu.

- To su bili derbiji u Izraelu, uvek važne utakmice. Nadam se da ću ponovo da budem strelac protiv Makabi Haife - rekao je Pešić za "Sportski žurnal".

Napadač crveno-belih je bez sumnje najbolje informisan o budućem rivalu.

- Dolazim sa drugom ekipom. Ne mogu da se vrše velika poređenja i prognoze. Znaju oni mene, kao i ja njih, ali ovaj meč nema dodirne tačke sa susretima u prvenstvu Izraela čiji sam bio akter. Jedino je jasno da će tribine biti pune kao i tada, svi derbiji su bili u odličnoj atmosferi.

Makabi ima istu defanzivnu liniju kao u periodu kada je Pešić igrao u Izraelu.

- Zadržali su okosnicu ekipe. Promenili su bekove i novajlija je špic iz Francuske. Čeri, Haziza i Levi su i tada imali važnu ulogu - veli ljubimac Delija.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Pešić i Dejan Stanković

U poslednje vreme je u prvom planu defanzivni vezista Mohamed koji je i vrlo efikasan.

- Mohamed je stigao u Haifu kad sam ja napustio Izrael. Nema sumnje da im je jako značajan igrač rivalu.

Izraelci igraju na gol više, pa je jedna od opcija crveno-belih defanzivna taktika.

- Naš tim je dobro spreman, možemo da trkački pariramo. Nije moje da ja govorim o taktici, tu je "Mister" da sa saradnicima sve spremi na tom planu. Minulih dana bili smo fokusirani na Voždovac, sada su pripreme za prvi meč sa Makabijem.

Izabranike Dejana Stankovića čeka u Haifi pun stadion.

- Biće vrelo, bez dileme. Imaju dobru atmosferu na stadionu, ali dovoljno smo iskusni da ne podlegnemo.

Iskusni napadač je odmah po povratku na Marakanu zatresao mrežu protiv Voždovca.

- Došao sam u Zvezdu da napravimo kao tim dobre rezultate, znam šta su nam ciljevi. Golovi, naravno, znače, kad prestane glad za njima i asistencijama, onda si u problemu i nema svrhe. Kod mene su ambicije jasne - napominje Pešić.

Pred dvomeč sa Makabijem, Crvena zvezda je u silovitoj seriji od sedam pobeda u sedam utakmica, uz fantastičnu gol-razliku 28:1.

- Lepo smo otvorili sezonu. Značilo nam je protiv Voždovca da smo rano stekli dva gola prednosti. Koliko god smo se fokusirali na taj meč, u podsvesti je stajao duel sa Makabi Haifom i to je imalo svoje rizike. Rezultati su dobri, sada je bitno da nastavimo u tom ritmu - istakao je Aleksandar Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija