• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

16.08.2022

12:57

ZVEZDINA LEGENDA PRED MEČ SA MAKABIJEM: Bolji smo i nemamo čega da se plašimo! ON MOŽE DA PRESUDI!

printscreen

Crvena zvezda

ZVEZDINA LEGENDA PRED MEČ SA MAKABIJEM: Bolji smo i nemamo čega da se plašimo! ON MOŽE DA PRESUDI!

Podeli vest

Legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala Boško Đurovski pred meč sa Makabijem u Haifi ističe da je srpski šampion bolja ekipa, i da očekuje taktičko nadmudrivanje dva trenera. Po njemu ekipa iz Ljutice Bogdana trebalo bi da igra na kontre preko Bukarija.

- Ne bi trebalo da ih se plašimo. Jesu dobri u tranziciji, napadači im dobro primaju loptu i opasni su. Njihova igra me pomalo podseća na Zvezdinu protiv Pjunika. Dakle, moramo da budemo pametni. Nadam se da će Stanković sa stručnim štabom dobro napraviti analizu i spremiti utakmicu. Celokupno gledano, bolja smo ekipa od njih. Naročito dolaskom Kangve i Bukarija. Igra je podignuta na viši nivo. Opasni smo, dobri smo u tranziciji, ali i u pozicionoj igri. Retkost su igrači na ovom nivou koji imaju i brzinu i tehniku, a to poseduju i Bukari i Kangva. Uz Kataija i Ivanića, to je podignuto na viši stepenik - kaže Đurovski za Informer.

Bivši as crveno-belih smatra da ekipa Dejana Stankovića nema čega da se plaši. 

- Jeste, Zvezda je spremna za Makabi. Odbrana je čvrsta, na Borjanom na čelu. Dolaskom Milunovića je kompletirana. Dragović je lider, Eraković je odličan, može i na beka. On je u bek samo u defanzivnoj postavci, a kada idemo u napad transformišemo se u igru sa tri štopera, gde je Erak treći. Stanković ga koristi na najbolji način, za njega lično, ali i za Crvenu zvezdu. Taj sistem koji igramo protivnici teško čitaju.

Foto: Starsportphoto©

Boško Đurovski

Đurovski je skenirao i izraelski tim i zna ko bi mogao da bude ključ...

- Što se tiče Makabija, oni jesu dobar tim. Dali su Olimpijakosu četiri gola, dali su Apolonu četiri gola, ali su i primali. Mogli su da prime i više nego što su primili. Zvezda je u solidnoj formi. Videćemo kako ćemo igrati. Bolji smo tim i ostaje da vidimo da li ćemo dominirati na terenu ili se opredeliti za oprezniju varijantu. Ako počnemo da dominiramo, rival može da bude opasan iz kontri. Rekao bih da će to biti šahovska partija i taktičko nadmudrivanje dva trenera. Možda je u nekim momentima bolje da ih pustimo da nas napadnu, pa da ih ugrozimo iz kontri preko Bukarija. Svejedno, naša ekipa je sposobna da se transformiše i prilagodi bilo kom stilu igre.

Makabi će imati ogromnu podršku sa tribina. Na stadionu se očekuje 30.000 frenetičnih navijača...

- Mi smo navikli da igramo pred punim tribinama. To je posebna draž, pogotovo u gostima. Imamo iskusnu ekipu, koja se sigurno neće uplašiti velike podrške. Posebne pripreme za takve navijače tu nema, bitnija je psihološka i taktička priprema za teren i dešavanja na utakmici. Odnosno, smernice kako da se igrači ponašaju u kom trenutku na terenu. Ne sumnjam da je Stanković kroz Italiju i tri godine u Zvezdi sazreo i spreman za ovakve rivale. Bio sam nekoliko puta na njegovim treninzima i znam kako pedantno radi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija