• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

17:17

BEN BENTIL DIPLOMIRAO! Zvezda ODRŽALA ČAS Studentima! Crveno-beli SPAŠAVALI 14 razlike, pa RAZBILI Podgoričane! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

BEN BENTIL DIPLOMIRAO! Zvezda ODRŽALA ČAS Studentima! Crveno-beli SPAŠAVALI 14 razlike, pa RAZBILI Podgoričane! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Studentski centar u "Morači" rezultatom 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24) u devetom kolu ABA lige i došli do osmog trijumfa u regionalnog takmičenju

Crveno-beli su od početka meča nametnuli svoj ritam, pa su Podgoričani samo na početku imali vođstvo od 5:4, posle koga je Ivanovićev tim zahvaljujući fenomenalnom Benu Bentilu preuzeo kontrolu i kako je vreme odmicalo, rasla je i prednost šampiona.

Uspeo je Studentski centar da iskoristi opuštanje u igri gostiju i priđe samo na koš minusa (21:22), ali su se crveno-beli uozbiljili i prvi period rešili u svoju korist.

Početkom druge deonice, Zvezda se brzo odlepila vezanim trojkama Nedovića, Lazarevića i Stefana Marković na +9 (34:25), dok je u finišu druge deonice ostvarila i najveću prednost od 14 koševa razlike (47:33).

Sve što je podgorička ekipa uspela da uradi je da spusti minus na podnošljivih deset poena zaostatka na velikom odmoru.

U nastavku Zvezda je dozvolila domaćinu da se apsolutno približi i učini meč dramatičnim. Iako su imali ogromnih 14 poena viška, crveno-beli su neočekivano stali, što su "studenti" iskoristili i preko Džeksona, Slavkovića, Drežnjaka i ostalih igrača priđu na samo pola koša zaostatka (67:68) pred ulazak poslednju četvrtinu.

STUDENTSKI CENTAR - CRVENA ZVEZDA 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24)

DVORANA: SC Morača. SUDIJE: Milan Nedović, Aleksandar Davidov, Denis Hadžić.

STUDENTSKI CENTAR: Džekson 15, Megi 14, Pavlićević 4, Vučeljić 6, Slavković 5, Hadžibegović 2, Baćović, Tasić 5, T. Ivišić 11, Z. Ivišić 6, Drežnjak 8, Tišma.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 7, Lazarević 9, Mitrović 5, Lazić 13, Martin 8, Dobrić 2, Nedović 16, Marković 6, Kuzmić, Petrušev 10, Topić 2, Bentil 14.

Naljutila se Crvena zvezda u završnih deset minuta i u kratkom periodu sa dve trojke Lazarevića i poenima Mitrovića serijom 9:0 ponovo još jednom pobegla dvocifrenu prednost (77:67), čime je praktično rešen pobednik.

Standings provided by Sofascore

Slomljeni domaćin nije imao rešenja za crveno-bele, koji su se razleteli po parketu i serijom 20:6 došli do najveće prednosti na meču 88:71 i na kraju upisali novi trijumg

Najefikasniji u redovima branioca titule bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, Bentil je dodao 14, Branko Lazić jedan manje, a dvocifren je bio i Filip Petrušev sa 10 koševa.

Kod Studentskog centra dominirali Loren Džekson i Flečer Megi. Prvi je postigao 15, drugi 14 poena, dvocifren broj koševa imao je i Tomislav Ivišić (11).

TOK MEČA

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite u lajvu na našem portalu.

Dobrodošli na blog "Informera", posvećen utakmici devetog kola ABA lige, između Studentskog centra i Crvene zvezde.

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA

 

 

Posle promašenih trojki Džeksona i Drežnjaka, Crvena zvezda je preko Stefana Lazarevića došla do važne trojke za 72:67. Treći uzastopni šut van linije za tri poena promašio je Pavlićević, a na asistenciju Vildoze, Luka Mitrović doneo mirnih +7 crveno-belima (74:67).

Reagovali su sa klupe Studentskog centra tajm-autom, ali je drugom uzastopnom trojkom Lazarević vratio dvocifreno vođstvo svom timu (67:77) i rešio praktično sve dileme oko pobednika.

Pokušali su "studenti" da se vrate, međutim, Ivanovićev tim je sjajnom igrom otišao na najvećih 17 poena viška (88:71), dozvolivši domaćinu da postigne samo četiri koša naspram 20 postignutih u poslednjih deset minuta.

TREĆA ČETVRTINA 67:68

 

Za manje od minuta igre u nastavku, Studentski centar je poenima Megija sa "penala", a zatim i Hadžibegovića, ponovo uspostavila rezultatsku neizvesnost (43:49) i učinila meč dramatičnim. Ivanović je bio prinuđen da traži tajm aut posle samo 60 sekundi, međutim, ni to nije pomoglo Duškovim izabranicima, jer je Bentil zaustavljen "rampom" u pokušaju da "zakuca".

Seriju domaćina prekinuo je kapiten Zvezde Lazić, da bi posle ukradene lopte Bentil nesebično u kontri uposlio Vildozu koji je "položio" u obruč "studenata" (43:53), nateravši trenera Derbija da zatraži tajm-aut.

Odlični Bentil nije dozvolio protivniku da se razigra, dok je otežavajuću okolnost domaćinu predstavljalo isključenje Danila Tasića u 14. minutu, zbog druge nesportske. Do tada je upisao pet poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Foto: Starsportphoto

 

Smireni Dobrić je sa bacanja realizovao jedno bacanje, a Bentil u narednoj akciji odveo Zvezdu na 47:59, da bi maksimalnih 14 razlike vratio Nedović u sledećem napadu.

Nestvarnom trojkom Megija preko Martina "studenti" nisu dali Zvezdi da stvori veću prednost, potom su koševima Džeksona ponovo stigli na jednocifreni zaostatak 57:64. Nedovićeva trojka "umirila" je Podgoričane, ali se na isti način revanširao Slavković, a potom i Vučević pod reketom Zvezde  (59:64), dok je trojkama Megija i Džeksona spušten zaostatak na samo pola koša (65:66)

Posle novog tajm-auta Ivanovića, Nedović je pogodio, Studentski centar pogrešio u organizaciji napada, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 67:68.

DRUGO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Morači. Posle dve četvrtine, kod Zvezde je najefikasniji Bentil sa 10 poena, po tri manje dali su Nedović i Lazić. Kod Podgoričana Drežnjak i Džekson su ubacili po osam koševa.

DRUGA ČETVRTINA 39:49

Filip Petrušev je otvorio poenima drugu četvrtinu za vođstvo Zvezde 28:23, da bi uzastopnim trojkama Nedovića i Stefana Lazarevića, Zvezda otišla na maksimalnih devet koševa viška (34:25).

 

 

Ivanovićev tim je "zategao" odbranu, održavao visoko vođstvo, ne dozvolivši "studentima" da ih rezultatski ugroze. Spektakularnom trojkom Stefana Markovića sa preko osam metara, Zvezda je pobegla prvi put na dvocifrenu prednost (37:27).

Posle promašene trojke Filipa Petruševa, Studentski centar je uspeo da napravi mini-seriju 5:0 i koševima Drežnjaka, pa trojkom Megija, prepolovi prednost gostiju i priđe na 32:39.

Morao je ponovo Ivanović da reaguje tajm-autom, kao i u prvom kvartalu, te je nekadašnji centar Efesa je prekinuo ovaj niz Podgoričana (32:41). Održavala je Zvezda dvocufrenu prednost, a poenima Vildoze sa distance i Martina sa "penala" otišla je na maksimalnih 14 poena prednosti (33:47).

Novim preciznim šutem za tri, Drežnjak je smanjio, da bi se već u narednom napadu Petrušev sjajno snašao pod košem crnogorskog tima. Promašajem Dobrića za tri i poenima Lorena Džeksona sa slobodnih bacanja, otišlo se na poluvreme vođstvom Zvezde 49:39.

PRVA ČETVRTINA 21:26

Crvena zvezda je bolje ušla u meč i posle početnog vođstva "studenata" 5:4, serijom 0:9 stigla do preokreta i vođstva 5:13. Na krilima raspoloženog Bena Bentila, koji je već u prvih šest minuta postigao deset poena, crveno-beli su održavali vođstvo, da bi trojkom Lazića na tri i po minuta pre isteka uvodnog perioda došli do najvećih sedam koševa viška (20:13).

 

 

Usledila je reakcija sa klupe Podgoričana i tajm-aut, posle koga je domaćin zaigrao angažovanije i uspeo da smanji zaostatak na 16:20, ali je Stefan Marković u kontri odmah vratio šampiona na +6.
Teškim košem Tasića domaćin je poentirao, da bi trojkom Drežnjaka "studenti" se primakli samo na pola koša (21:22).

Morao je Duško Ivanović da reaguje tajm-autom. Pala je "lekcija", posle koje su se košarkaši Zvezde uozbiljili i novom mini-serijom 0:4 pobegli na 21:26, pa su uvodni period reši u svoju korist rezultatom 21:26.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija