• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2022

13:20

KATAI NAJBOLJI IGRAČ SUPERLIGE! Novo priznanje za Zvezdinog Magika!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KATAI NAJBOLJI IGRAČ SUPERLIGE! Novo priznanje za Zvezdinog Magika!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su i ove polusezone u domaćem prvenstvu bili na visini zadatka o čemu svedoči i bodovna prednost u odnosu na večitog rivala.

Navijači su navikli na briljantne partije Aleksandra Kataija u prvom mandatu u klubu iz Ljutice Bogdana, ali je iskusni vezni igrač klasu potvrdio i po povratku u Crvenu zvezdu, pa je i ove polusezone prema statističkoj platformi Instat bio najbolji igrač Superlige Srbije. 

Zvezdin Magiko je svojim sjajnim izdanjima tokom prvog dela sezone 2022/23 na 18 odigranih utakmica obezbedio Instat indeks koji iznosi 251. Iza sebe je ostavio Milunovića i Kangu koji su zauzeli drugu i treću poziciju, a važno je pomenuti da se u prvih 20 najboljih igrača statistički, našlo čak 10 prvotimaca Crvene zvezde. 

Foto: Starsportphoto

Najbolji je bio Katai kada su u pitanju udarci u okvir gola, sa 39 posto uspešnosti. Od 72 šuta koja je momak iz Srbobrana uputio ka golu protivnika, 28 je išlo u okvir. Protivnički golmani su imali ove polusezone u mnogobrojnim situacijama saveznike u vidu prečke i stative, s obzirom da je Katai u prethodnih šest meseci pet puta zatresao prečku ili stativu rivala. 

U samom vrhu je Zvezdin Magiko bio i kada je u pitanju segment učestvovanja u napadu. Zauzeo je drugu poziciju kada govorimo o tom parametru sa 44 procenta, dok se odmah iza njega našao Mirko Ivanić, a upravo saradnja ove dvojice fudbalera je bezbroj puta donela radost Zvezdašima. 

Foto: Starsportphoto©

Slavili su tokom jesenjeg dela sezone verni navijači crveno-belih prelepe pogotke Zvezdine desetke, kojih je bilo upravo kao što i broj na dresu kaže 10. Tim učinkom je Katai obezbedio poziciju trećeg strelca Superlige Srbije. Uspešan je bio vezni igrač crveno-beli kada su u pitanju asistencije. Čak pet puta je Katai uposlio saigrače i na taj način zauzeo mesto petog najboljeg asistenta domaćeg prvenstva, dok je najuspešniji u ligi bio Mirko Ivanić sa devet asistencija. 

Momak iz Srbobrana je bio i te kako ofanzivno raspoložen pa se može pohvaliti i sa 60 procenata uspešnih dodavanja u protivnički kazneni prostor. Ključna dodavanja su takođe značajan deo igre Kataija koji je po ovom parametru bio drugi najbolji fudbaler domaćeg prvenstva sa 52 procenta uspešnosti, od 44 čak 23 dodavanja su bila precizna. 

Foto: Starsportphoto

Među 20 najboljih fudbalera je Katai bio u duelima u fazi napada sa 46 posto uspešnosti, kao i kada su u pitanju driblinzi sa učinkom od 54 procenta. 

Proveo je Zvezdin vezni igrač u toku ove polusezone 1355 minuta na terenu i još jednom potvrdio klasu, a navijači  su imali piliku da uživaju u magiji njegove desetke, od koje se ništa manje ne očekuje ni na proleće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija