• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2023

17:16

NEMOJTE DA SE ČUDITE ŠTO MU SKANDIRAJU "VRATI KONJU GLAVU"! Nebojša Čović bez dlake na jeziku: Savić nas tužaka,  gde su selektori da nešto kažu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NEMOJTE DA SE ČUDITE ŠTO MU SKANDIRAJU "VRATI KONJU GLAVU"! Nebojša Čović bez dlake na jeziku: Savić nas tužaka, gde su selektori da nešto kažu!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović na pres konferenciji izneo je detalje povodom situacije u Evroligi

Glavna tema je to da Zvezda ne može da registruje igrače do marta, a prvi čovek tima je pričao o detaljim trenutne situacije.

- Hteo sam da se obratim da se prestane sa ovom harangom na račun Crvene zvezde, ispada da je za sve loše u Evroligi kriva Zvezda. Neprofesionalno je sa vaše strane da iznoiste ovakve stvari, očigledno pojedini mediji žive od toga da napadaju i šire mržnju, kao što radi Sos kanal. To su stvari koje su nedopustive da se šire takve laži, počevši od ugovora, mi smo jedini koji su objavili svoje budžete. Davani su tabelarno dva puta okviri i rangovi igrača, stručnog štaba, to niko nije uradio. Ta priča naše tabele, onakve ili onakve, pa dajte vi te tabele, samo neka ih daju. Neverovatno je da ti napadi idu samo prema Zvezdi. Da se vi zapitate kakav je raspored urednika i moderatora koji puštaju one idiotske komentare. Ako neko hoće da nas pobedi, neka nas pobedi na terenu - rekao je on.

Pojasnio je svoje reči Nebojša Čović.

- Mi smo dali prvu izjavu Evroliogi, to su kvartalne izjave o isplati plata, da li imate neke obaveze, to uključuje i poreze i sve takse. Mi smo jula rekli da ne dugujemo ništa i da ćemo do kraja jula izvršiti sve, takva smo obećanja imali, suvišno je da me pitate od koga. Opet smo 15. 09. rekli da ne dugujemo ništa, jer smo pomerili neke obaveze, takva su vremena. 22. 09. se pojavio Holins, mi smo 17.10. potpuno isplatili Voltersa i Holinsa, ostali smo dužni Dejanu Radonjiću, sa izjavama da ćemo platiti to do kraja godine, sa njim nismo imali sporazum, ostalo je da se isplati 245.000, danas je isplaćena rata od 25.000 evra po sporazumu, nemamo problem da pričamo javno o tome. Sve vreme se vodila kampanja protiv nas, to su proverene informacije, to je radio Zoran Savić, zvao je Nahbara u ELPU, za Malog Topića je zvao odmah, kako je bio skinut na utakmici Zvezda - Valensija, onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojinovića, pa se čak i Dragan Bokan interesovao za sve to. Čemu ta kampanja protiv Zvezde, šta to radimo osim što smo prvi unazad, što imamo sistem. Pa 99 odsto klubova duguje pare. Mi u ovom trenutku ne dugujemo ništa, mislim da smo jedini klub u Evropi. Što se tiče ovih deklaracija, verovatno je i Partizan. Znate kada je bilo tužakanje u Srbiji. Nemojte da se čudite kada mu skandiraju navijači "vrati konju glavu". Oni su po 22.02. dugovali preko četiri miliona evra  - dodao je Čović.

Foto: Starsportphoto

Zatim je pričaa o novcu koji Zvezda dobija od države.

-  Zvezda je imala prosek po sezoni od države 2,5 miliona evra, prosečno po sezoni od sezone 2011/12. Znači da država prosečno učestvuje sa 37 odsto kod za vreme kada smo osvojili 20 trofeja. Mi nemamo devet stranih igrača, ove godine smo se bazirali na nečemu da imamo što više domaćih igrača, sada da vidimo kada dođu prozori koga će da jure, gde je naš Košarkaški savez, gde su selektori da nešto kažu, ne nego opet u Maršalovom intervjuu, ja nisam imao prilike da se vidim sa njim, iako smo imali zakazani sastanak sa Bodirogom - rekao je Čović.

Pomenuo je potom Fakunda Kampaca.

- Namera je bila da Kampaco ode, ali nisu uspeli. Bitna nam je i ABA liga, kao i Kup, kao i domaće prvenstvo koje je Partizan prošle godine napustio, zato pitam gde je taj savez. Voleo bih da pričate o porezima, mi poreze plaćamo, oko milion i po evra smo platili, jer naši igrači. Ove sezone oko 800-900.000 evra smo platili za ovu sezonu. Najveći porez vam je na naknadama igrača. To je plata koja ide sa porezom oko 60 odsto, plus imate ugovor o naknadi, taj ugovor ima porez od oko 11 odsto. Sada vas pitam kako neko može da duguje 7 miliona evra za porez. Videćemo da li će biti primenut i tu fer-plej. Ja otvoreno pozivam gospodina Glikmana i Bodirogu, ne mora on mene da upoznaje preko Savića, pošto sam i to čuo, ne mora Savić mene da opisuje, a bilo bi dobro da i klubovi i pojedinci u klubovima plate porez. I ne treba treneri da prikrivaju kolike su im plate. Mi smo za 11 i po sezona, mi smo do sada prihodovali od države 28 miliona evra. Pokazujem vam ove tabele, znam da ih oni muljaju i omalovažavaju, neka oni pokažu svoje tabele. Nama mnogo što-šta nije dozvoljeno. Ne smemo da poklonimo kola nekoj crkvenoj epahriji, jer se ispostavi da su ta kola na listi kradenih kola - kaže on.

Foto: Starsportphoto

Pričaolo se i o potencijalnom pojačanju Ačileu Polonari.

- Polonara je bio dogovor. To je šteta koja je napraljena Zvezdi. Bertomeu je rekao jednu veliku istinu. Znate senzibilitet kako biste rešili neki problem. Ne znam kome ne bi stalo da igrač poput Kampaca ne igra EL. Nisu ovo laka vremena, ok napravljena je greška, snosimo posledice, smatramo da je prekomerna kazna, a šta oni kažu za Barselonu, prvo ništa, pa kažu napravili smo grešku, pa sudija kažnjen četiri utakmice. Dobro pročitajte intervju Bertomeua, ima tu dosta poruka između redova. Ko je napravio juniorski turnir EL, pa ja, sa Bertomeuom. I što više smetamo, više ćemo da uradamo. Sledeća naša stanica je Kup gde će pokušati da nas pokradu. Nemam ništa lično protiv Niša, ali Niš ne može da nam stvori uslove za ono što nam pripremaju. Da je obziljan savez, igralo bi se u Areni.

Majkl Džejms je imao negativne komentare povodom situacije 

-  Ja kao predsednik nemam nameru da polemišem sa Majkom Džejmsom. To nije korektno sa njegove strane ni prema Kampacu i Vildozi. Možda jednog dana on dođe i u Zvezdu. Nećemo se žaliti, pošto su nezavisni dobro raspoloženi i u CAS. Nema ni svrhe, mi smo probali privremenom merom da suspendujemo pogrešnu odluku, nismo uspeli, da se mi tužakamo, da se odluke donose u maju, hvala našem timu na razumevanju i finansijskoj korektnosti. U Zvezdi je plaćen menadžment koji radi izuzetan posao. Ja ovaj posao ne radim profesionalno, ne primam platu za to, ne treba mi plata, za razliku od nekih - dodaoda je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dmitar

pre 1 godinu

Ima li iko da ovog provokatora konačno makne sa medija? Bolesnik koji pod hitno treba da ide u Psihijatrisku bolnicu. Vređati zaslužnog i velikog sportistu koji se zove Savić je više nego bedno. Ovo je ispod dna na koji može da spadne neki čovek.

ratko

pre 1 godinu

klosaru glupi majmune jedan lopovski ti ces nekom da kazes pa vidi kakav si kao debil ,idiote coravi nije ti to ova tranvaj liga da lopovises ti si konj idiote on je zasluzni sportista a sta si ti lopino jedna isti ste ti i terzic dva klosara

ratko

pre 1 godinu

A TOVJA I KULTURA TIH TVOJIH NAVIJACA NAM JE POZNATA ,NI ZA CIRKUS NISTE

Srboholik

pre 1 godinu

A šta očekivati od prljavih grobara? Savić je majmun klasičan. Koliko je bio dobar igrač toliko je loš kao čovek( nečovek).

Dragomir

pre 1 godinu

Kada će ovaj buzdovan da svoju krivicu svaljuje na druge zaćuti i pokrije se po ušima.Naučio čovek da svuda vodi glavnu reč,pa hoće i u Evro ligi.Da je pravde ovo bi pričao iz apsane.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija