• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2023

17:04

ZBOG ZVEZDE BIH PROPUSTIO SVOJU UTAKMICU... Davidovac se OGLASIO i ZAGRMEO! Želim da igram za SRBIJU!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZBOG ZVEZDE BIH PROPUSTIO SVOJU UTAKMICU... Davidovac se OGLASIO i ZAGRMEO! Želim da igram za SRBIJU!

Podeli vest

Srpski košarkaš Dejan Davidovac prvi put pojavio se u medijima od kako je letos pojačao CSKA iz Moskve

Reprezentacija Srbije u feburaru bi mogla da računa na Dejana Davidovca i Nikolu Milutonova za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. As CSKA iz Moskve ističe da je želja postojala i tokom prethodnog FIBA prozora, ali da klub nije želeo da ih pusti. 

- Jeste, hteli smo. I čak je sve bilo dogovoreno, ali su se desile neke povrede i ostali smo sa samo trojicom visokih, nas dvojica i još jedan. Nije moglo ni zbog utakmica, pa smo odustali od toga. Srećom, pobedili smo oba meča i napravili veliki korak ka Mundobasketu. Mislim da je CSKA i sada spreman da nas pusti, pod uslovom da ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, naravno - rekao je Dejan Davidovac na startu razgovora za "Mozzart sport", a potom dodao je da je nedavno direktor Košarkaškog saveza Srbije Dragan Tarlać bio u Moskvi. 

Foto: Starsportphoto©

- Bio je direktor Tarlać kod nas u Moskvi pre mesec dana. Kao što su oni i rekli, mislim da su šanse dobre. Pričali smo o tome kada je Tarlać bio ovde, mi smo odmah rekli da hoćemo da dođemo. 

Iako je otišao iz Zvezde, misli Dejana Davidovca još uvek su na Malom Kalemegdanu. 

- Skoro da sam preskakao svoje utakmice, da bih pratio Zvezdu. Gotovo sve sam pogledao. Eto, propustio sam prvo poluvreme protiv Žalgirisa, nastavak jesam. Ne znam da li sam preskočio možda samo jednu utakmicu. Eto, izgubili su od Žalgirisa, spletom nesrećnih okolnosti - rekao je Dejan Davidovac. 

Srpski košarkaš ističe da je zadovoljan kako deluje Crvena zvezda ove sezone, a da će pravi rezultati doći kada se Fakundo Kampaco priključi ekipi. 

- Super, zaista izgledaju dobro, moćno. Imali su problema sa povredama, još ide ta priča oko Kampaca, a kada se svi budu okupili izgledaće još bolje. Ne kažem to tek tako ili zato što su uložili novac, pa to sad treba da pravdaju... Ne, ne, ne. Baš kažem iz sportskog ugla, jer ih gledam stalno i baš ih je trener Ivanović dobro sastavio. Komentarišem ovde sa saigračima, jer svi praktično gledamo Evroligu, pogotovo Zvezdu - jasan je srpski reprezentativac. 

Foto: Starsportphoto©

Proveo je Davidovac pet godina na Malom Kalemegdanu i ostvario sjajne rezultate sa Crvenom zvezdom. Odlazak mu je teško pao, ali se na kraju privikao na novi život u Moskvi. 

- Nije mi bilo lako kada sam odlazio iz Zvezde. Navikao sam se na Zvezdu, bila je tu stara garda igrača koji su i dalje tu. Nije bila laka odluka da odem iz Crvene zvezde. Jeste mi bilo čudno da gledam sa strane, da mene nema tu. Bilo mi je mnogo lepo u Zvezdi, pet godina, ne bih ni ostao toliko da mi nije bilo tako. Na početku mi jeste bilo čudno, ali sada sam se navikao. Imam svoje obaveze ovde, sada je to druga priča. Naravno, gledam svaku utakmicu, ABA ligu takođe kad god uhvatim vreme. Kad ih već ne vidim uživo, bar da ih gledam na parketu. Čujem se sa Dobrićem, Lazarevićem, Kuzmićem, Ivanovićem, Lazićem... Sa svima, da ne bude da sam nekog izostavio. Zadovoljni su svi, to je najvažnije - dodao je Davidovac, a potom dodaje da je Zvezdi mesto među osam najboljih ekipa u Evroligi. 

- Naravno, voleo bih da Zvezda ode u nokaut rundu, ima dobre šanse da se to desi. Ne bih sada svojom izjavom ni da im stvaram pritisak, jer znam kako je bilo godinama. Svojim dosadašnjim igrama Crvena zvezda zaslužuje da bude deo osam najboljih. Dosta ekipa je na granici zone četvrtfinala, baš mi je zanimljivo sve ovo što gledam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija