• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

06.02.2023

06:58

ALARM! FUDBALSKI STRUČNJACI RAZOČARANI IGROM AKTUELNOG PRVAKA! Zvezda nije zrela za Ligu šampiona

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ALARM! FUDBALSKI STRUČNJACI RAZOČARANI IGROM AKTUELNOG PRVAKA! Zvezda nije zrela za Ligu šampiona

Podeli vest

Crvena zvezda nema ni tim, ni igru za Ligu šampiona, smatraju fudbalski stručnjaci Zoran Stojadinović i Dragoslav Stepanović

Crveno-beli su u subotu na prolećnoj premijeri Superlige odigrali nerešeno (1:1) s Vojvodinom kod kuće. 

Bivše članove kluba s "Marakane" više od rezultata brine igra crveno-belih, koja nije bila impresivna. Oni veruju da će Zvezda sačuvati prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan i da će se kao šampion države izboriti za direktan plasman u Ligu šampiona.

Lideri u padu

Gde su mladi?

I u Zvezdi i u Partizanu pričaju o podmlađivanju, jer to lepo zvuči, ali ništa ne rade na tom planu
Zoran Stojadinović

Nekadašnji sportski direktor Zvezde i fudbalski menadžer Zoran Stojadinović smatra, međutim, da je aktuelnom prvaku potrebno nekoliko novih igrača za izazove u Evropi.

- Nevezano za rezultat utakmice protiv Vojvodine, kao zvezdaš nisam miran ako je ono tim za Ligu šampiona. I ne samo na jednoj poziciji nego na više mesta u ekipi. Pretpostavljam da i rukovodstvo Zvezde to vidi. Onima koji su nosioci igre forma je sad u silaznoj putanji. Naravno, niko ne treba da brine hoće li se ovi igrači plasirati u Ligu šampiona, odnosno osvojiti titulu. Hoće, jer su u Superligi najbolji - kaže Stojadinović za naš list.

Foto: Starsportphoto©

Zoran Stojadinović nije optimista



Njemu posebno ne prija činjenica da za mlade igrače nema mesta u Zvezdi i Partizanu, jer su večiti okrenuti dovođenju stranaca i prostizanju brzih rezultata.

Foto: Starsportphoto

 



- Videćemo šta će biti u leto 2024. kad Zvezda ili Partizan opet budu morali da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, a sad ne forsiraju nijednog mladog igrača od kojeg bi napravili top klasu. Mlađi igrači ovde nemaju perspektivu, sve je podređeno strancima i veteranima koji će da donesu brzi rezultat i ne vidim da se razmišlja dugoročno. S druge strane, svi pričaju o podmlađivanju, jer je popularno, ali ne vidim da to rade - zaključuje Stojadinović.

Foto: Starsportphoto

Dragoslav Stepanović kaže da su se crveno-beli uspavali

Džajić: Tek ćete videti pravu Zvezdu

Znam da navijači remi s Vojvodinom gledaju kao neuspeh, ali ne bi trebalo da sude po jednoj utakmici, kaže za Informer počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

- Verujem da će ovaj meč svi sad da smeste u kategoriju neuspešnih, ali ne bih tako žurio sa ocenom. Zvezda je u prvih 25 minuta igrala izvanredno, ali nije je hteo gol. Kasnije je teže ulazila u šanse i to je ta razlika između prvih pola sata i ostatka utakmice. Sačekajmo, tek je prvo kolo. Verujem da će tim u nastavku izgledati sve bolje i bolje. Ostalo je još mnogo da se igra, sigurno će sportski sektor naći prostor za igrače koji bi trebalo da se afirmišu. I dalje imamo veliku prednost, mi se za sve pitamo, ne treba praviti bauk od jednog remija s jakim timom. Takođe, ne treba suditi o formi po prvom kolu nakon priprema - jasan je Džajić.

Problem loša liga

Nekadašnji Zvezdin bek Dragoslav Stepanović smatra da su se crveno-beli uspavali, jer imaju ogromnu prednost na tabeli i deluje kao da nemaju pravog protivnika u Superligi. On dodaje da je Zvezdi potrebno da u prvenstvu ima više neizvesnih utakmica i jačih rivala da bi se spremila za Ligu šampiona.

Foto: Starsportphoto©

 



- Kao trener sam naučio jedno pravilo. Kad dođem negde da radim, nikad ne "prepisujem" od bivšeg trenera, jer kad krene po zlu, ne znam kako bih rešio problem. Čini mi se da je Milojević najpre "prepisivao", a onda je krenuo da uvodi svoju igru i to nikad nije lako. Polako, videće se njegov pečat. Nije dobra tolika bodovna razlika u Superligi, jer onda ne vidimo pun kapacitet Zvezdinog tima. Ne znamo je li ovo sve što mogu. Valjalo bi da im Partizan diše za vratom, pa da onda procenimo je li to tim za Ligu šampiona ili ne. Utisak mi je da mogu bolje i da trenutno ne daju sto odsto, nego misle "lako ćemo" - zaključuje Stepanović.
 


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Samo nastavite ovako i duvaće vam za vratom grobari. Kupite još 5-6 povređenih i nespremnih balvana za ukras tribine. Hoće li već jednom mrkela biti najuren?

ivan

pre 1 godinu

Zvezda nema trenera i to je najveći problem. Nefunkcioniše hemija izmedju Milojevića i ekipe. Sa ovim igračima Zvezda mora da dobije svakog protivnika sa minimalno +3 bez primljenog gola

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija