• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

02.03.2023

08:09

ZVEZDA SA KAMPACOM JURI ČUDO U EVROLIGI! Argentinski plejmejker će konačno zaigrati u Evropi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA SA KAMPACOM JURI ČUDO U EVROLIGI! Argentinski plejmejker će konačno zaigrati u Evropi!

Podeli vest

Fakundo Kampaco konačno je registrovan i moći će da pomogne Crvenoj zvezdi večeras protiv Bajerna u Evroligi

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco konačno će zaigrati večeras (19.00, Sport klub 2) za Crvenu zvezdu u Evroligi!

Crveno-beli u 26. kolu elitnog takmičenja gostuju Bajernu u Minhenu, a u centru pažnje biće dugoočekivano pojačanje. Navijači kluba sa Malog Kalemegdana i ljubitelji košarke gledali su ga samo u ABA ligi i Kupu Koraća iako je njegov dolazak ozvaničen 19. decembra.

U trenutku njegovog dolaska srpski i regionalni šampion bio je pod privremenom zabranom registracije igrača i trenera zaključno sa 28. februarom. Razlog tome je kašnjenje isplata igračima, kako je Evroliga ranije saopštila, ali je Zvezdinoj agoniji došao kraj.

Sjajan u ABA

Sada će se sa najvećim pojačanjem boriti za plej-of, do kog mogu da dođu samo uz mnogo muke jer sa 11 pobeda i 14 poraza nisu u dobroj situaciji. Centar Luka Mitrović kaže da njegovi saigrači i on ne gube nadu, ali ne očekuju da Kampaco ruši sve rivale.

- Radujemo se njegovom debiju u Evroligi u dresu Crvene zvezde, ali ni mi ne očekujemo da on sam pobeđuje utakmice. Dobro znamo da je potreban veliki timski napor da bi se ostvarili naši ciljevi. Dokle god postoji matematička šansa da se nađemo u plej-ofu, a trenutno postoji, mi ćemo se nadati tome i raditi da ostvarimo taj cilj. Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, da smo od bilo čega digli ruke - jasan je Mitrović.

Foto: Starsportphoto©

Fakundo Kampaco



Kampaco je dosad upisao 11 nastupa za Zvezdu. Na osam utakmica u ABA ligi prosečno je beležio 13,4 poena i 6,9 asistencija. Imao je značajnu ulogu u osvajanju Kupa Koraća, ali crnogorski stručnjak na klupi Zvezde Duško Ivanović skida pritisak sa Argentinca pred debi u Evroligi.

- Sada za nas počinje serija od devet finala, jer ćemo tako da gledamo na svaki meč do kraja ligaškog dela Evrolige. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini, sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to nas čini dobrom ekipom - kaže Ivanović.

Foto: Starsportphoto

 

Najbolniji poraz

Zvezda je sebi zakomplikovala život porazom od poslednjeg tima na tabeli, berlinske Albe, i tako značajno smanjila šanse za plej-of.

- Poraz je bio bolan. Doduše, nema onog koji nije bolan, ali ovaj je baš. Ipak, šanse i dalje postoje jer mi verujemo u plasman u top osam. Moramo svakog dana da mislimo da je sve moguće. Ovi momci su tu da ostvare nešto što se u nekom momentu čini nemogućim - dodao je Ivanović.

EVROLIGA

26. kolo

Četvrtak

Barselona - Žalgiris 19.00
Bajern - Crvena zvezda 19.00
Panatinaikos - Efes 20.00
Monako - Makabi 21.00
Partizan - Alba 21.00


Petak

Fenerbahče - Virtus 18.45
Asvel - Real Madrid 20.00
Baskonija - Valensija 20.30
Armani - Olimpijakos 20.30





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija