• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

15:29

KO JE BARAK BAHAR? Zvezdin dželat, opčinile su ga Delije, bio u zatvoru, a sad ga SELE NA MARAKANU!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KO JE BARAK BAHAR? Zvezdin dželat, opčinile su ga Delije, bio u zatvoru, a sad ga SELE NA MARAKANU!

Podeli vest

Odjeknula je tokom danas vest da je rukovodstvo Crvene zvezde u pregovorima sa Barakom Baharom, koji bi navodno trebalo na kraju sezone da preuzme kormilo crveno-belih.

Izraelski mediji su preneli da je Barak Bahar načelno postigao dogovor sa Crvenom zvezdom, sa kojom je u kontaktu skoro mesec dana. U Izrael je na pregovore došao čak i viši menadžment tima. Ali, crveno-beli su poručili da imaju trenera, te da se o pomenutoj temi i odlasku Miloša Milojevića neće oglašavati do juna. 

Trener Makabija iz Haife Barak Bahar široj javnosti u Srbiji postao je poznat kad je sa svojim klubom eliminisao Crvenu zvezdu u plej-ofu Lige šampiona.

Izraelski stručnjak Barak Bahar imao je solidnu igračku karijeru od 1998. do 2011. godine i nastupao je za Neve Josef, Hakoa Ramat Ganu, Hapoel Petah Tikvu i Ironu Kirjat Šmonu, za koju je odigrao 156. mečeva. Tamo je ostavio dubok trag i kada je rešio da se bavi trenerskim poslom, njegov klub mu je dao šansu. Od jula 2011. do oktobra 2012. godine radio je kao asistent glavnog trenera. Spletom okolnosti, tada je dobio priliku da on preuzme tim i na toj poziciji je ostao tri sezone.

Napredovao je, a njegova afitmacija nije prošla nezapaženo, pošto ga je angažovala Hapoel Ber Ševa. Preporodio je klub i osvojio tri titule prvaka Izraela, ako i dva kupa. Već na kraju prve sezone, igrao je i kvalifikacije za Ligu špampiopna. Nije se plasirao, ali je uspeo da se domogne grupne faze Lige Evrope i čak i prošao grupu.

U julu 2020. godine preuzeo je Makabi Haifu, sa kojom ima ugovor do leta naredne godine. Upravo sa sadašnjim klubom igrao je protiv Crvene zvezde prošle sezone u plej-ofu Lige šampiona. 

Foto: reuters

Barak Bahar

U dva nestvarna meča, uspevali su Izraelci da preokrenu rezultat i prođu u elitno takmičenje. Najpre je u Haifi domaćin poveo, pa Zvezda preokrenula golovima Pešića i Kange, a onda do kraja opet Makabi preokrenuo za konačnih 3:2.

Nadali su se u Zvezdi da će im pred svojim navijačima biti lakše, međutim desilo se slično kao u Izraelu. Izabranici Dejana Stankovića poveli su golom Aleksandra Pešića u 27. minutu, pa povećali na 2:0 pogotkom Mirka Ivanića u 43. minutu. Smanjili su Izraelci na 2:1, a onda je napadač crveno-belih Milan Pavkov autogolom u 90. minutu izjednačio rezultat i doneo Makabiju Ligu šampiona.

Bahara je tada oduševila "Marakana".

- Vau! Igrali smo protiv Seltika i Olimpijakosa, ali ovako nešto u životu nismo doživeli. Neverovatno - rekao je tada Barak.

Ono što je bilo simptomatično još posle prve utakmice je način na koji su igrači Makabija igrali, sa kojim žarom i strašću su pristupali utakmici, a upućeni su to pripisivali treneru. Bahara je bio glas da je uporan, da ne odustaje do poslednjeg trenutka i da ume da motiviše ekipu da se izbori za cilj. Baš takav čovek potreban je Crvenoj zvezdi. Rukovodstvo sa "Marakane" veruje da Bahar poseduje dovljno čvrstine  i znanja da se nametne kao autoritet timu.

Foto: reuters

 

Bahar ima neverovatnu životnu priču. Proveo je 70 dana u zatvoru. Sve se desilo 2010. godine, tokom kvalifikacija za Mundijal u Južnoafričkoj Republici. Bahar je pozvan da igra za Izrael protiv Luksemburga i Letonije, ali je nakon samo sat vremena povučen iz tima, jer nije odslužio kompletan vojni rok. Zbog toga je morao iza rešetaka.

- Da nisam tada otišao iz vojske, ne bih nikada bio fudbaler. Bio sam raspoređen u borbenu jedinicu u Oklopnom korpusu i tražio sam da me prebace na pripravnički staž da odradim sportsku službu, neka vrsta civilne vojske, ali nisam imao sa kim da razgovaram. Nisam imao izbora i ako bih vratio vreme isto bih uradio - rekao je Bahar jednom prilikom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija