• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2017

21:55

(VIDEO) ZVEZDA PRESLIŠALA PARTIZAN! Crno-beli bez šanse, Mitrović i Dženkins "nosili" šampiona!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA PRESLIŠALA PARTIZAN! Crno-beli bez šanse, Mitrović i Dženkins "nosili" šampiona!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u drugom kolu Superlige pobedi ekipu Partizana sa 85:74 (23:16, 19:22, 23:18, 20:18)

Bila je ovo treća pobeda crveno-belih u ovoj sezoni, dok Partizan ima jednu pobedu.

Ekipu Dejana Radonjića su do trijumfa predvodili kapiten Luka Mitrović sa 17 i Čarls Dženkins sa 15 poena, uz devet asistencija, a odlični su bili i Kuzmić sa 14, odnosno Bjelica sa 12 poena.

Na drugoj strani je Uroš Luković bio najefikasniji sa 17 poena, a jedan manje dao je Stefan Birčević.

Zvezda je krenula silovito od samog starta i povela 12:0. Ipak vratili su se crno-beli i u drugoj deonici došli do izjednačenja (28:28).

Šampion je u trećoj četvrtini ponovo stekao dvocifrenu prednost, da bi gosti u poslednjih 10 minuta prišli u dva navrata na šest poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli.

ZVEZDA - PARTIZAN 85:74 (23:16, 19:22, 23:18, 20:18)

Dvorana: "Aleksandar NIkolić". Sudije: Vojinović, Glišić, Nikolić.

ZVEZDA: Volters 10, Tompson, Dangubić 9, Mitrović 17, Lazić 2, Dobrić, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 15, Gudurić 3, Kuzmić 14, Bjelica 12.

PARTIZAN: Ratkovica 4, Vrabac 2, Marinković 11, Veličković 13, Majstorović 4, Birčević 16, Koprivica, Andrić 3, Hečer, Pot 4, Gordon, Luković 17.

Starsportphoto©

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Ipak, Volters i Simonović pogađaju i rešavaju pitanje pobednika - 85:74.

- Crno-beli su sa dve trojke prišli na šest poena zaostatka (78:72), a pogađali su Birčević i Andrić.

- Došli su i do +15 crveno-beli (73:58), ali onda serija 6:0 gostiju, i Radonjić je odmah zatražio tajm-aut - 73:64.

- Crno-beli ne uspevaju da uhvate priključak, i greškama dozvoljavaju rivalu da uvećava prednost - 71:58, što je najveća razlika u dosadašnjem toku utakmice.

Starsportphoto©

Treća četvrtina:

- Imali su crveno-beli +12 (63:51), ali su izabranici Aleksandra Džikića smanjili posle dvojke Birčevića i trojke sa devet metara Marinkovića, da bi na drugoj strani u poslednjim trenucima četvrtine poentirao Dženkins - 65:56.

- Prvi put od prve četvrtine su košarkaši Zvezde imali dvocifrenu prednost posle trojke Dženkinsa i dvojke Lazića - 61:51.

- Razigrali su se igrači oba tima, crveno-beli su imali +9 (55:46), ali je Birčević odgovorio trojkom - 55:49.

- Koš za koš se igra na početku treće deonice, a nastavio se trend tehničkih grešaka - 47:42.

Druga četvrtina:

- Uspeli su crveno-beli u finišu utakmice da dođu do prednosti i to preko Mitrovića i Bjelice - 42:38.

- Uzvratili su crno-beli sa dve trojke, preko Marinkovića i Veličkovića (36:36), što je nateralo Radonjića da zatraži minut odmora.

- Trojkom Mitrovića Zvezda je otišla na +6 (36:30), pa je Džikić zatražio tajm-aut.

- Vratili su se crno-beli i izjednačili, posle dve tehničke greške crveno-belih (28:28). Uzvratio je trojkom Mitrović - 31:28.

- Samo je Bjelica ubacio trojku za Zvezdu, dok su na drugoj strani pogađali Ratkovica, Marinković i Veličković, pa su crno-beli prišli na samo četiri poena zaostatka - 26:22.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

- Imali su crno-beli priliku da se potpuno približe rivalu, ali su greškama dozvolili rivalu da se ponovo odlepi - 23:16.

- Razigrali su se gosti, nastavio je Luković sa odličnom igrom, a trojku je ubacio Marinković, dok su na drugoj strani pogađali Dangubić i Bjelica - 20:14.

- Luković je prekinuo post crno-beli zakucavanjem pod faulom, a bio je precizan i sa penala - 15:3. Novi poeni Lukovića, a potom se za crno-bele upisao i Veličković - 16:7.

- Trojka Dangubića, a potom je dao i jedno slobodno bacanje. Onda i Mitrović precizan za dva, a Partizan bez koša posle četiri minuta - 12:0.

- Kuzmić je sa četiri poena otvorio utakmicu, a onda i dvojka Dženkinsa, dok crno-beli za više od tri minuta nisu postigli koš - 6:0.

- Navijači Partizana su pre početka utakmice skandirali uvredljivu pesmu na račun Vesne Čović, supruge prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gago m

pre 7 godina

Честитам на победи,није ми тешко честитати јер сте заслужено победили.Кад и ви будете реални и признали да је Партизан у фудбалу оно што је сад ЦЗ у кошарци,неће бити беспотребног вређања и препуцавања али за то треба имати ОБРАЗ!

AS

pre 7 godina

NEMOJ DA SE JAVLJA. NEZNA DA KOMENTARIŠE JER SE OČIGLEDNO SPORTOM NIJE BAVIO. JEDINO ŠTO ZNA JE DA VREĐA. INAČE POSTOJI U JEDNOM ČLANKU U KOMENTARIMA OGLAS DA SE RAZMONTIRAN PARNI VALJAK PRODAJE OŠ NA KILO OŠ U DELOVE

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija