• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2021

12:30

STREPNJA! ZVEZDI PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Ne piše im se dobro, crveno-beli imaju debeo dosije!

Starsportphoto

Crvena zvezda

STREPNJA! ZVEZDI PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Ne piše im se dobro, crveno-beli imaju debeo dosije!

Podeli vest

Crveno-beli mogli bi da budu diskvalifikovani iz Lige Evrope zbog divljanja navijača, jer UEFA nema milosti kada je reč o nasilju na stadionima * Otežavajuća okolnost je što je srpski prvak već pod uslovnom kaznom

Fudbalerima Crvene zvezde preti izbacivanje iz Evrope!

U klubu sa "Marakane" strepe od žestoke kazne UEFA zbog divljanja navijača po završetku meču sa Midtjilandom (0:1), kada su teško povredili kondicionog trenera svog tima Federika Panončinija (51)!

Poznato je da disciplinski organi evropske "kuće fudbala" nemaju milosti kada je reč o nasilničkom ponašanju na stadionima. S obzirom na to da su crveno-beli pod uslovnom kaznom od februara, jer su tokom duela sa Milanom u Beogradu vređali Zlatana Ibrahimovića, jasno je da im sada prete mnogo gore sankcije. Jedna od njih je i eliminacija iz takmičenja!

Foto: Starsportphoto

 

Udarac i na kasu

Panončini je stradao kada je na kraju meča u 4. kolu grupne faze Lige Evrope krenuo ka tunelu koji vodi do svlačionica. Pristalice crveno-belih su zbog poraza bile besne na arbitra Tomaša Bognara iz Mađarske, pa su teren zasuli tvrdim predmetima. Jedna flaša je pogodila Italijana u glavu, posle čega je pao kao pokošen. Odmah mu je ukazana prva pomoć i prebačen je u bolnicu, gde su doktori utvrdili da mu je naprsla lobanja.

Takođe, pogođen je i pomoćni sudija Peter Kobor, a delegat UEFA Rudolf Manaerts iz Belgije je sve incidente uneo u zapisnik.

- Klubovi domaćini su odgovorni za red i bezbednost unutar i oko stadiona pre, tokom i posle utakmice. Disciplinske mere biće izrečene ukoliko se njihove pristalice neprikladno ponašaju, i to zbog: utrčavanja na teren, bacanja predmeta koji potencijalno ugrožavaju fizički integritet učesnika, korišćenja vatrometa ili drugih pirotehničkih sredstava, rasizma, kao i uvredljivih parola ili transparenata - navodi se u pravilniku Evropske fudbalske unije.

Panončini se oporavlja u Italiji


Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković nedavno je otkrio da će se njegov saradnik Federiko Panončini od teške povrede oporavljati u Italiji. Konzilijum lekara je odlučio da iskusnom kondicionom treneru ipak nije potrebna operacija glave, pa je on pušten na kućno lečenje. Očekuje se da se ubrzo posle reprezentativne pauze ponovo priključi crveno-belima.


Za srpskog šampiona je najveći problem što je u prošlosti već bio kažnjavan, pa je ponavljanje prekršaja dodatna otežavajuća okolnost. Neminovno je da će Zvezda morati da plati i određenu svotu novca.

Ukoliko je klub pod uslovnom kaznom, svaki naredni prekršaj može da se sankcioniše sa jednom ili više utakmica pred praznim tribinama, zatvaranjem stadiona na određeni period, oduzimanjem bodova ili diskvalifikacijom iz takmičenja - stoji u pravilniku UEFA.

Foto: Starsportphoto

 

Debeo dosije

U Ljutice Bogdana očekuju da će odluku iz Niona dobiti u petak i veruju da neće biti izbačeni iz Lige Evrope.

- Loša okolnost je što crveno-beli već imaju debeo dosije, a ovaj prekršaj je najteži do sada, jer se vodi kao nasilničko ponašanje. Pretpostavljamo da će klub dobiti novčanu kaznu i zatvaranje stadiona. Moguće je i oduzimanje bodova, ali u klubu se nadaju da će ih najgori scenario ipak zaobići - kaže izvor Informera blizak Crvenoj zvezdi.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 2 godine

Dokle više.Ja zbog takvih stvari koje se desavaju na našim stadionima ne vodim dete da gleda utakmicu.Samo se pitam kako je jedna Engleska mogla da stane huliganima na put a Srbija ne moze.Zbog takvih nam trpi i klubski i reprezentativni fudbal.Da li mi imamo nekog kao što je Engleska imala Margaret Thatcher?

maja

pre 2 godine

Kako klub iz humske nije kaznje za majmunske krike upucene igracu Santa Klare? Sta ste se nakacili svaki dan sa tom kaznom ocigledno je da radite to po necijem nalogu

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija