• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

00:18

Ocene - Zvezda: Podbacili skoro svi, Šerif potpisao eliminaciju!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ocene - Zvezda: Podbacili skoro svi, Šerif potpisao eliminaciju!

Podeli vest

Crveno-beli nisu uspeli da ostvare povoljan rezultat u utakmici sezone i na proleće neće igrati u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su razočarali svoje navijače! Ekipa šampiona Srbije večeras je na stadionu "Vankdorf" u Bernu poražena od Jang bojsa sa 2:0 (2:0) u meču 5. kola grupne faze Lige šampiona, što znači da je završila učešće u UEFA takmičenjima za sezonu 2023/24.

Zvezdi su presudili autogol Koste Nedeljkovića u 8. minutu i pogodak Levina Bluma u 29, a osim toga, izabranici Baraka Bahara su se propisno ispromašivali, što je nedopustivo za ovakav nivo takmičenja.

Ovako smo videli izdanje fudbalera Crvene zvezde u meču protiv Jang bojsa u Ligi šampiona.

Omri Glazer (5,5) - Izraelski čuvar mreže dosad je spasavao crveno-bele u mečevima Lige šampiona i izgledao je kao poslednji bedem odbrane, a večeras je i on, kao i čitav tim, totalno podbacio. Ako ne može mnogo toga da mu se zameri kod prvog gola, kod drugog itekako može. Mogao je i morao reprezentativac Izraela da reaguje bolje kod udarca Bluma. Istina, Jang bojs nije imao mnogo šansi, a to što su pokušavali, Zvezdin čuvar mreže trebalo je da zaustavi. Jedna od njegovih najslabijih partija u Zvedinom dresu.

Foto: EPA

 

 

Kosta Nedeljković (6) - Uhvatiće se ljudi za to da Kostino ime stoji u koloni gde su autogolovi, ali nije bio mladi bek loš na večerašnjem meču! Daleko od toga. Za njega bi bilo pogubno da mu samopouzdanje nakon autogola opadne. Ako se to izuzme, bilo je to sasvim zadovoljavajuće veče za mladog defanzivca. Borio se, trčao, uklizavao, radio je sve što je do njega. Istina je da mu fali mnogo iskustva za ovakve mečeve, možda je i prerano bačen u vatru, ali nije se mladi reprezentativac obrukao u jednoj od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Naser Điga (5,5) - Zvezda je izgubila 2:0, a Naser Điga, baš kao ni Aleksandar Dragović, nije bio blizu da spreči nijedan od dva pogotka. Jeste štoper iz Burkine Faso prekidao neke napade protivnika i dobijao vazdušne duele, ali prilikom prvog gola bio je daleko od rivala koji je uputio loptu ka Omriju Glazeru, a isti slučaj bio je i kod drugog pogotka. Samo, ostaje pitanje ko je uopšte od defanzivaca bio zadužen da brani prostor ili igrača, ali sve u svemu, kada se prime dva jeftina pogotka, ni ocena ne može da bude Bog zna kakva.

Aleksandar Dragović (6) - Nekadašnji reprezentativac Austrije pokušavao je svojim reakcijama da probudi igrače, bodrio ih je, podizao, ali očigledno je to bilo bez ikakvog efekta. Ni Dragović, poput Đige, nije bio ni blizu kada su rivali pogađali. Kod drugog gola, iskusni štoper uklizao je na udarac Bluma, ali to nije imalo apsolutno nikakvog efekta, jer je bio daleko. I sam je rekao - njegove kolege iz napada morale su bolje da reaguju.

Milan Rodić (5,5) - Iskusni levi bek i bivši reprezentativac Srbije mučio se sa rivalima u prvom delu meča, a u drugom je bio agilan po levoj strani, ali ne u odbrani već u napadu. Pokušavao je da kombinuje sa Vladimirom Lučićem i na "foru" da napravi višak, ali... Sve što su pokušavali fudbaleri Zvezde u napadu u ovom meču bilo je stihijski, ne i sa nekim posebnim planom. Crveno-beli jesu stvorili šest vrlo izglednih šansi, a Rodić je namestio jednu od njih. Na njegov centaršut nije najbolje reagovao Jovan Mijatović i tu je propuštena velika prilika za povratak u meč.

Foto: EPA

 

 

Marko Stamenić (5,5) - Nije to bila najbolja partija defanzivnog veziste sa Novog Zelanda. Nekadašnji fudbaler Kopenhagena letos je plenio samopouzdanjem na sredini terena, a večeras je pogubio mnogo duela i otvorio nekoliko kontri za rivale, koje su mogle da se završe kobno za Beograđane. Nije u formi kao letos, ali to može da se pripiše i čestim lutanjem sa formacijom Baraka Bahara, kao i nejasnom ulogom koju dodeljuje visokom vezisti.

Srđan Mijailović (6) - Ni popularni Mićko nije odigrao dobar meč, ali pitanje je da li bi i kvalitetniji fudbaler od njega odigrao bolje s obzirom na sve što mu se dešavalo od starta sezone. Nekadašnji ljubimac Roberta Prosinečkog sezonu je počeo kao štoper, pa je prekomandovan na desnog beka, gde je trpeo kritike i otvoreno negodovanje Zvezdine publike. Vratio se na poziciju zadnjeg veznog, koja mu je prirodna, ali ni tu nije pokazao ništa specijalno. Trebalo je da kvari igru protivnika, a otvorio je nekoliko kontri domaćinu. Ipak, treba ponoviti, ove sezone je mnogo puta bio u nezahvalnim situacijama, glupo bi bilo kriviti ga za bilo šta kada nije imao jasno definisanu ulogu.

Mirko Ivanić (6) - Najkreativniji fudbaler Crvene zvezde gotovo nije postojao na terenu. Delom je to njegova krivica, a delom i fudbalera Jang bojsa. Imao je nekoliko vrlo upotrebljivih lopti za saigrače, delio ih je kako sam ono to ume, ali dešavalo se i da bude vrlo indolentan na terenu, kao u finišu prvog poluvremena, kada je probao petom da uposli Šerifa Ndijajea. Nije bilo ni vreme, ni mesto za takav nepotreban potez. Sve u svemu, bio je to jedan od onih dana kada mu nije išlo mnogo toga od ruke.

Foto: EPA

 

 

In Bom Hvang (6) - Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde na večerašnjem susretu. Retki su oni koji mogu da se izdvoje kao neki "plusić", a reprezentativac Južne Koreje to svakako jeste. Namestio je u petom minutu zicer Šerifu Ndijajeu, nije se zaustavljao u trčanju tokom celog meča, a često je izvodio opasne prekide koji su mogli opasno da naude rivalu. Ono što bi mogao da bude njegov problem je to često trčanje u prazno. Mnogo se istroši, nekad deluje da ima snage za dve utakmice, ali i laicima ostaje utisak da to njegovo trčanje nije efektivno, već u više navrata - nepotrebno. Pogodio je stativu, da je dao, okrenuo bi čitav meč.

Osman Bukari (5,5) - Čudna je "voćka" ovaj Zvezdin napadač. Koliko je opasan pokazao je u Mančesteru kada je šokirao slavni Siti, a koliko ume da bude nezgodan za rivale, isto tako ume da našteti i svom timu! Večeras je to svakako uradio promašenom šansom u prvom poluvremenu. Izašao je reprezentativac Gane sam ispred Raćopija i umesto da odradi ono što je radio tokom čitavog mandata u Zvezdi - da ga zaobiđe i sprovede loptu u mrežu - dao je predug for tačno u ruke švajcarskom golmanu. Kasnije su i njegovi centaršutevi bili neupotrebljivi, na mahove i iritantni.

Šerif Ndijaje (5) - Ako je neko mislio da ga i nakon ovoga opravdava, sada više nema za šta da se uhvati! Šerif je definitivno skupoceni promašaj Zvezde. U prvih pet minuta propustio je dve velike šanse i tu se svaka priča završava. Posle toga je izgubio na samopouzdanju i to je bilo to. Veliko je pitanje kakva ga sudbina čeka u nastavku sezone.

Foto: EPA Images

 

 

 

IZMENE: 

 

Jovan Mijatović (5,5) - Nije se naigrao mladi napadač Zvezde, a imao je priliku da se proslavi da je iskoristio centaršut Rodića. Na kraju, na njemu ne mogu da se slome "kola" nakon novog neuspeha.

Vladimir Lučić (6) - Ovaj momak možda ne radi ono što je taktički zamišljeno, ali uostalom, ima li Baharova Zvezda bilo kakvu taktiku i način igre. Pokušao je improvizacijom, u nekoliko momenata delovalo je da je blizu da nešto napravi. Svakako pozitivan utisak.

Žan Filip Kraso (5,5) - Ogromnu šansu propustio je napadač iz Obale Slonovače! Da je dao gol, vratio bi Zvezdu u život. Ipak, ni njemu, kao ni Mijailoviću, ne sme mnogo da se zamera. Tačno je da ima veliku platu, ali tačno je i da je u nemilosti kod Bahara i da ni njemu nije definisana tačna uloga. Ima on mnogo smisla za igru, tehnički je među najobučenijima, ali fali mu samopouzdanja i rutine.

Aleksandar Katai - premalo na terenu za ocenu.

Gelor Kanga - Premalo na terenu za ocenu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Barak Bahar (5) - Izraelski stručnjak ponovo je pokušao da iznenadi rivala i ponovo - nije uspeo. Bahar je na teren poslao ekipu koju dosad nije uigravao na utakmicama, već samo možda na treninzima. Vratio je Mijailovića na zadnjeg veznog, dao šansu malom Nedeljkoviću, čak je njegova ekipa imala i mnogo šansi na utakmici, ali... Sve to je delovalo stihijski, ne i organizovano. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija