• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

21:57

Arena ponovo kobna po Turke, Zvezda slomila Efes!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Arena ponovo kobna po Turke, Zvezda slomila Efes!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su turski Efes sa 97:83 (22:21, 21:28, 29:21, 23:10) u 11. kolu Evrolige i naneli im šesti poraz u najjačem takmičenju.

Crvenoj zvezdi je ovo bio četvrti trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige, uz koji imaju sedam poraza i zauzimaju 16. poziciju u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi . Do izuzetno važne pobede tim sa Malog Kalemegdana predvodio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, a odličnu pomoć pružali su Luka Mitrović sa 19, kao i Jago Dos Santos sa 15 i Džoel Bolomboj sa 11 koševa.

Foto: Starsportphoto©

Dos Santos i Nedović

Ovim je nastavljeno loše izdanje turskih ekipa u beogradskoj Areni ove sezone. Fenerbahče je u istoj dvorani poražen od strane Partizana (85:84) i Crvene zvezde (87:56), a sada je od ruke crveno-belih stradao i Efes.

Izabranici Janisa Sferopulosa su fantastično otvorili meč i odigrali prvu četvrtinu. Brzim poenima Luke Mitrovića i trojkama Nedovića i Dos Santosa, domaći su raspalili publiku.

Verovatno bi Zvezda u tim trenucima napravila i osetniju razliku da sa druge strane nisu bili raspoloženi Šejn Larkin i Vil Klajburn.

Upravo je američki dvojac pravio najviše problema odbrani Crvene zvezde. Ulaskom Miloša Teodosića i maskiranog Šabaza Nejpira domaći su pobegli na +5, ali je Efes to sustigao i prvu četvrtinu okončao sa poenom zaostatka - 22:21.
U nastavku, tim Erdena Džana je promenio pristup i odlučio se za napade iz reketa, to jest sasvim blizu koša. Ova taktika je urodila plodom i "plavi" su brzo prešli u vođstvo.

Foto: Starsportphoto©

Vil Klajburn u duelu sa Davidovcem

Odlično je prve minute u Evroligi iskoristio Majk Daum sa osam poena u drugoj četvrtini. 
Sa druge strane, precizna egzekucija protivnika kao da je potpuno zbunila igrače Janisa Sferopulosa koji su potpuno stali.
Gomilale su se greše i promašaji, a razlika se u jednom momentu popela i na 12 poena razlike. Teodosić je novim pogotkom uz zvuk sirene ublažio prednost gostiju, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 49:43 za tim Efesa.

Srećom, duža pauza je dobro uticala na crveno-bele.

Početkom drugog poluvremena nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka razbuktalo je pravi pakao na tribinama Arene. Nošeni zaglušujućom bukom "delija", crveno-beli su preokrenuli i prešli u vođstvo protiv gostiju iz Istanbula. Izuzetnih deset minuta odigrao je Nemanja Nedović sa ubačenih 13 poena i predvodio je kolosalni preokret svog tima u trećoj deonici. 

Foto: Starsportphoto

Nedović - junak treće deonice

Poslednjih deset minuta Sferopulosovi igrači su ponovili "blickrig" sa starta treće četvrtine i opet stvorili osetniju razliku sa +8.

Svaki koš je u tim momentima bio kao gol, a svaka odbrana zlata vredna.

Skokovima u napadu i poenima "iz drugog napada", vicešampion regiona je održavao prednost i odolevao upornom protivniku. Velika pomoć stigla je sa centarskih pozicija u vidu Bolomboja i Mitrovića, a jako korisnu rolu imao je i Majk Tobi. 

Odlično su branili svoj obruč i pravili veliki pritisak pred košem protivnika, čime su omogućili više prostora za dejstvovanje svojim bekovima. 

Takođe, Sferopulos na ovom meču nije insistirao na visokim petorkama, sa više od dva centra na terenu u isto vreme i to je donelo odlične rezultate.

Crvenu zvezdu očekuje utakmica u Admiral bet ABA ligi već 03. decembra, kada u goste dolazi Cibona. Potom, sleduje im duplo kolo i dva gostovanja - prvo Valensija (06. decembar), a zatim Baskonija (08. decembar).

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija