• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

17.05.2024

14:28

Stojić za Informer: Zvezda je uzela sve najbolje iz regiona

Starsportphoto

Crvena zvezda

Stojić za Informer: Zvezda je uzela sve najbolje iz regiona

Podeli vest

Crvena zvezda je u poslednjih pet godina pokupila sve najbolje klince iz Srbije i okruženja, pa ne čudi što je u crveno-belom dresu u utakmici protiv Napretka (4:0) prodefilovalo terenom čak desetorica igrača koji mogu da budu bonusi, kaže za Informer fudbalski analitičar Ranko Stojić.

Reč je o momcima koji mogu da budu bonus, odnosno svi su mlađi od 22 godine, a to su: Ivan Guteša, Naser Điga, Ognjen Mimović, Nikola Knežević, Viktor Radojević, Jovan Šljivić, Uroš Sremčević, Nikola i Jovan Mituljikić i Kosta Nedeljković. 

Foto: Starsportphoto

 

Činjenica je da je klub sa "Marakane" osvojio titulu i da mu bodovi nisu bili neohodni, pa je trener Vladan Milojević mogao da pruži šansu deci željnoj dokazivanja. Prema Stojićevim rečima, sve je to posledica sistema koji Zvezda gradi godinama.
- Pre nekoliko godina Zvezdan Terzić je rekao skautima da mu sve najbolje igrače iz regiona dovedu u Crvenu zvezdu. Ovo što se sad dešava je najviše njegova zasluga. Trebalo je dati potporu za sve to, finansirati, rešiti. Skauti su taj zadatak ispunili i većina talentovane dece završila je u Crvenoj zvezdi. Sad je rezultat da oni čine većinu na terenu u pojedinim utakmicama. Ne bih se mešao u politiku kluba, koga će da prodaju, koga će da zadrže, ali je ovo način kako bi trebalo da se radi - ističe Stojić. 

Foto: Starsportphoto

Ranko Stojić

Osim što igraju mečeve u Zvezdi, svako od njih je na dvojnoj registraciji prijaveljen da igra za još jedan klub iz nižeg ranga takmičenja, pa je to doprinelo većoj minutaži.
- Zvezda je na dobrom putu da izgradi sistem. Ne mogu reći da je još završen, ali se gradi. Velika stvar za ovu decu je što postoji dvojna registracija i što je Zvezda ostvarila dobru saradnju sa OFK Beogradom i Grafičarom, pa su klinci imali minutažu. Ovo je za njih osetljiv period, jer niko nije dovršen igrač. Svako mora svakodnevno naporno da radi barem na dva, tri elementa. Uz to, igraju utakmice i dobro je što im Milojević daje šansu - objašnjava analitičar. 

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, utakmica u Kruševcu nije bila pravi pokazatelj njihovog trenutnog kvaliteta, jer je i Napredak igrao u izmenjenom sastavu. 
- Niko posebno me nije oduševio, svi oni imaju priliku da budu veliki igrači, ali i dalje su u fazi formiranja. Uz to, Napredak je meni drag klub, ali nije dobro što se ni za šta ne bori. Možda bi trebalo razmisliti o drugačijem formatu takmičenja, da svi moraju da se bore do kraja. Ovako, Kruševljani su izašli u nekom rezervnom sastavu. Oni su, čini mi se, samo protiv Partizana igrali u punom sastavu, sve ostalo su forsirali decu - zaključio je Stojić.

 

ZVEZDINI MLADI IGRAČI NA MEČU SA NAPRETKOM
Ivan Guteša (22)
Pozicija: Golman
Vrednost na tm: 200.000 evra

Ognjen Mimović (19)
Pozicija: desni bek
Vrednost na tm: 350.000 evra

Naser Điga (21)
Pozicija: štoper
Vrednost na tm: 1.000.000 evra

Viktor Radojević (19)
Pozicija: levi bek
Vrednost na tm: 200.000 evra

Nikola Knežević (21)
Pozicija: ofanzivni vezista
Vrednost na tm: 550.000 evra

Jovan Šljivić (18)
Pozicija: napadač
Vrednost na tm: 500.000 evra

Uroš Sremčević (18)
Pozicija: napadač
Vrednost na tm: 2.000.000 evra

Nikola Mituljikić (21)
Pozicija: desno krilo
Vrednost na tm: 650.000 evra

Jovan Mituljikić (21)
Pozicija: ofanzivni vezista
Vrednost na tm: 500.000 evra

Kosta Nedeljković (18)
Pozicija: desni bek
Vrednost na tm: 8.000.000 evra


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umrla Tereza Vuk u 47. godini
Kultura

Umrla Tereza Vuk u 47. godini

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne.

18.06.2024

09:13

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija