• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

08.07.2024

20:33

Zvezda odbranila Kup prijateljstva! Srpski šampion posle preokreta srušio Zenit (VIDEO)

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda odbranila Kup prijateljstva! Srpski šampion posle preokreta srušio Zenit (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su trofej na Kupu prijateljstva, pošto su posle preokreta pobedili Zenit sa 2:1 (0:1) u turniru u Rusiji.

Srpski šampionu to je bio drugi trijumf na Kupu prijateljstva, jer su prethodno savladali i Soči (2:0), pa su tako stigli do makismalnih šest bodova i odbranili trofej osvojen prošle godine. 

Izabranici Vladana Milojevića do prvog trofeja u novoj sezoni došli su posle preokreta i to golovima Aleksandra Kataija u 48.  i Stefana Lekovića u 85. minutu, dok je ekipa iz Sankt Peterburga prethodno povela golčinom Brazilca Klaudinja već u petom minutu.  

Foto: FK Crvena zvezda

 

Viđena su dva različita poluvremena u Sankt Peterburgu. U prvih 45 minuta Zenit je bio daleko opasniji i bolji, dok su u drugom tu ulogu preuzeli crveno-beli. 

Meč u sjajnoj atmosferi i pred oko 10.000 navijača na tribinama "Gazprom arene" počeo je šansom Hvanga sa nekih 15 metara, ali je lopta završila daleko od gola. Već u prvom sledećem napadu domaćini su stigli do vođstva. Mladi bek Mimović napravio je grešku pred svojim kaznenim prostorom, lopta je stigla do Klaudinja, koji je sa nekih 20 metara majstorijom savladao Guteša. 

Srpskom šampionu u prvom poluvremenu velike probleme pravili krilni igrači Zenita, koji su konstantno ubacivali lopte pred gol mladog čuvara crveno-belih, ali se on sjajno snašao, pa je do poluvremena rezultat ostao nepromenjen. 

Foto: Starsportphoto

 

Ekipe su u drugom delu zamenile uloge. Zvezda je u drugom poluvreme ušla bez pritiska i daleko ofanzivnija, pa je već u 49. minutu i nagrađena za inicijativu. Dalsio je sjajno proigrao Kataija, a ovaj provukao loptu pored golmana i poslao je u mrežu. 

Nastavila je Zvezda sa sjajnom igrom, dok se Zenit neočekivano povukao. Trener Milojević odlučio je da šansu da mladim igračima crveno-belih, a jedan od njih je iskoristio priliku u 85. minutu. Kanga je izveo korner, a najviši u skoku bio je mladi Leković i zakucao je u mrežu Adamova za potpuni preokret i trijumf srpskog šampiona. 

Crveno-belima je pre povratka u Beograd ostalo da odigraju još jedan prijateljski meč u Rusiji i to protiv argentinskog Taljaresa. 

 

Zenit - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Stadion: Gasprom arena

Sudija: Vasili Kazarcev

Golovi: Klaudinjo 5. minut  - Katai 48. minut, Leković 85. minut

Zenit: Latišonok (od 46. Adamov) - Volkov, Rodrigao, Eraković, Santos - Vendel, Berios - Klaudinjo, Mostovoj, Glušenkov - Kasijera

Trener: Sergej Semak

C. zvezda: Guteša - Mimović, Ðiga, Stojić (Leković), Rodić - Dalsio, Hvang (od 63. Kanga), Ivanić (od 63. Šljivić), Jovanović  (od 46. Ilić), Katai  (od 63. Puma) – Ndijaje

Trener: Vladan Milojević

 

UŽIVO: 
DRUGO POLUVREME

94. minut - Kraj utakmice, Zvezda je pobedila sa 2:1. 

92. minut - Velika šansa za Pumu da na debiju upiše i prvenac. Snažno je šutirao, ali se lopta odbila do Sremčevića, koji je potom prebacio preko gola. 

91. minut - Briljira golman Guteša. Snažno je šutirao Kovalenko posle greške odbrane crveno-belih, ali je mladi čuvar mreže ponovo bio na pravom mestu. 

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

88. minut - Zenit juri u nameri da stigne do izjednačenja, ali je siguran Guteša među stativama. 

85. minut - GOLLL! Vodi Zvezda pogotkom Stefana Lekovića. Kanga je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je mladi fudbaler i glavom matirao Adamova. 

81. minut - Pokušao je Kanga sa nekih skoro 40 metara da iznenadi golmana Zenita, ali je lopta proletela pored leve stative. 

Foto: Starsportphoto

 

79. minut - Još jedna fantastična odbrana Ivana Guteša.  Glušenkov je poslao odlučnu loptu napred ka Isidoru, koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao, ali je golman crveno--belih paradom spasao svoju mrežu.

76. minut - Fudbaler Zenita Pedro dobija žuti karton posle oštrog starta nad Gelorom Kangom. 

72. minut - Zvezda sve opasnija. Kakvu šansu je propustio Šerif Ndijaje posle centaršuta Milana Rodića. Pokušao je Senegalac iz okreta da šutira, ali je prvi put izblokiran, potom se lopta ponovo odbila do njega, ali je drugi put šutirao pored gola. 

67. minut - Samo što je ušao na teren, Puma je bio u šansi i to posle proigravanja Ndijajea, ali je siguran bio golman Zenita. 

63. minut - Trostruka izmena u Zvezdi. Teren su napustili Katai, Ivanić i Hvang, dok su šansu dobili Šljivić, Puma i Kanga. Reprezentativac Paname tako je debitovao za crveno-bele. 

60. minut - Žuti karton za Vilmara. Vezista Zenita je oštro faulirao Mimovića.

Foto: Starsportphoto

 

 

54. minut - Zvezda je verovatno oštećena za penal. Rodrigo je igrao rukom prilikom jedne intervencije, što se i videlo na usporenom snimku. Ipak, je ovo prijateljska utakmica i nema VAR tehnologije, tako da sudija Kazarcev nije reagovao.

52. minut - Izabranicima Vladana Milojevića mnogo više je prijao odmor između dva poluvremena. Crveno-beli su daleko opasniji i ofanzivniji nego u prvih 45 minuta. 

48. minut - GOL! Zvezda stiže do izjednačenja, strelac je Aleksandar Katai. Hvang je presekao akciju Zenita, potom dodao do Dalsija, koji je maestralno proigrao Zvezdinu desetku na levoj strani, a ovaj provukao loptu pored golmana i pogodio za 1:1.

 46. minut - Počelo je drugih 45 minuta na stadionu "Gazprom arena". 

PRVO POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme, Zvezda gubi 1:0. 

43. minut - Dobra reakcija Đige, presekao je opasnu kontru Zenita i verovatno sprečio novu opasnost po gol golmana crveno-belih. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

42. minut - Šutirao je sa distance Klaudinjo, ali je lopta završila daleko iznad gola Guteša.

40. minut - Pritiska Zvezda u završnim minutima prvog poluvremena, ali i dalje bez opasnosti po gol domaćina. 

37. minut - Prekid za Zvezdu. Slobodan udarac izveo je Hvang sa desne strane, ali su igrači Zenita izbacili u korner. 

32. minut - Mnogo sreće za Zvezdu. Zenit je imao imao kontru tri na jedan, Mostovoj je sam izašao pred Guteša i šutirao, ali je mladi golman sjajno odbranio. 

30. minut - Pokušao je Mirko Ivanić na isteku pola sata igre da iznenadi Latinšonoka, ali je njegov udarac sa preko 30 metara završio daleko na tribinama. 

25. minut - U ovom prvom delu poluvremena, ekipa iz Sankt Peterburga je mnogo opasnija i organizovanija na terenu.

Foto: FK Crvena zvezda

Trener Vladan Milojević sa bivšim igračem Zvezde Strahinjom Erakovićem

22. minut - Ponovo preti Zenit, posle centaršuta sa leve strane Glušenkov je pokušao, ali je njegov udarac izblokiran. 

15. minut - Šansa za crveno-bele posle kornera lopta se odbila do Dalsija, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pokušaj završio pored gola.

14. minut - Ukazuje se pomoć mladom Lazaru Jovanoviću posle sudara sa jednim igračem Zenita. Na sreću mladi fudbaler je dobro i nastaviće meč. 

10. minut - Crveno-belima u uvodnim minutima probleme prave Vendel i Klaudinjo.

7. minut - Zvezda je imala solidnu šansu posle gužve u kaznenom prostoru ruskog tima. Pokušao je Jovanović, ali je njegov udarac izblokiran. 

5. minut - GOL! Zenit vodi golom Klaudinja. Brazilac je kaznio grešku crveno-belih, tačnije mladog Mimovića i stigao do lopte, a onda sa nekih 20 metara pogodio mrežu Guteša. 

2. minut - Zvezda prva zapretila. Pokušao je Hvang šutem sa distance, ali je lopta završila daleko pored gola.

1. minut - Utakmica u Sankt Peterburgu je počela. Prvi sa centra krenuli su igrači Zenita. Sjajna atmosfera na "Gasprom areni", gde je oko 10 hiljada navijača. 

PRE MEČA

18.25 - Pre početka utakmice izvode se himne Srbije i Rusije. 

18.20 - U ekipi Zvezde nema golmana Omrija Glazera, koji je povređen i koji je propustio prvi meč protiv Sočija. Šansu je tako ponovo među stativama dobio Ivan Guteša, baš kao i protiv Sočija.

 

18.15 -  Dobar dan i dobrdošli na tekstualni prenos prijateljske utakmice između Crvene zvezde i Zenita u okviru priprema za predstojeću sezonu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija