• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

17.08.2024

07:00

Zvezdine legende za Informer: Zvezda može da prođe Bodo glimt, ali neće biti nimalo lako!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdine legende za Informer: Zvezda može da prođe Bodo glimt, ali neće biti nimalo lako!

Podeli vest

Crvena zvezda u utorak (21.00, RTS, Arena premijum) igra prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv ekipe Bodo glimta, a legendarni fudbaleri crveno-belih Dejan Milovanović i Slobodan Marović za Informer izneli su očekivanja pred jedan od najvažnijih mečeva za srpskog prvaka.

Prema kladionicama predstavnik Norveške će na svom terenu biti favorit, a razlog tome bi mogla da bude zaista njihova sjajna forma koja je već viđena u dvomeču protiv Jagelonije.

Ipak, Crvena zvezda će pokušati da pokaže zašto je svih prethodnih sezona bila redovni učesnik evropskih takmičenja i to iskustvo će pokušati da pretoči na teren.

Prema rečima Dejana Milovanovića, bivšeg kapitena i nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Zvezda je dovela dobra pojačanja i ima čemu da se nada.

- Naravno da sam ispratio početak sezone. Mislim da je Zvezda dovela dobra pojačanja i verujem da će se uklopiti Slovenci koji su stigli na Marakanu. Zvezda deluje sasvim dobro kao i prošle godine, samo mi se čini da su ovoga puta dovedena kvalitetnija pojačanja - rekao je Milovanović.

 

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji vezista naglašava da je Vladan Milojević imao ključni uticaj na osvajanje titule prošle sezone.

- Milojević je značajno uticao na bolju situaciju. Kada trener prođe pripreme sa ekipom on najbolje zna šta tu može još da nedostaje. Mislim da u našoj ligi Zvezda nema protivnika ravnog sebi, pa čak ni Partizan.

Kako kaže, Zvezda ima šanse da izbaci Norvežane iz plej-ofa, ali nikako ne sme da potceni rivala.

- Sigurno ne treba da se potcenjuje ekipa kao što je Bodo. Gledao sam njihovu prvu utakmicu protiv Jagelonije u Varšavi. Ne treba ih potceniti, to su igrači koji su odlični i dobro su plaćeni, dosta trče. Mislim, da Zvezda ima ulogu blagog favorita, ali neće biti nimalo lako ako Norvežani uđu disciplinovano.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Mnogi se pitaju da li podloga u vidu veštačke trave može biti problematična za Zvezdu. Milovanović ističe da na vrhunskom nivou fudbala to ne igra značajnu ulogu.

- Jeste, postoji razlika između veštačke i prirodne trave, ali ne velika. Videli ste da Zvezda u Pančevu nije imala problem da pobedi Čukarički sa 4:1, jednu zaista dobru ekipu. Zvezda u svom kampu ima teren sa veštačkom travu. Imaće Bodo sigurno blagu prednost zbog terena, ali mislim da to neće biti toliki problem za Zvezdu.

 

 

 

Popularni Deki smatra da sada kreće serija nešto težih utakmica za Crvenu zvezdu.

- Svi igraju fudbal i niko ne treba da se potceni. Od Bodoa počinju teške utakmice. Neophodno je da se ide od utakmice do utakmice, jer ima mnogo iznenađenja. Hajduk je izgubio od Ružemberoka i ispao je, tako da je koncentracija najbitnija u tim utakmicama.

Mnogi su mišljenja da bi Zvezda možda imala više šanse za dobar rezultat u Ligi Evrope nego u Ligi šampiona. Ipak, Milovanović smatra da je san svakog fudbalera da igra u elitnom evropskom takmičenju i da će prvotimci crveno-belih sve uraditi da to ostvari.

- Najlepše je igrati Ligu šampiona, svi klubovi i navijači to žele. Ali, opet Zvezda ako ne uđe u Ligu šampiona igraće Ligu Evrope koja uopšte nije loša. Mislim da je prvi cilj Crvene zvezde definitivno Liga šampiona, mnogo je tu skupih pojačanja i ulaganja, sigurno je to cilj. Biće mnogo jakih protivnika u Ligi šampiona, ali čak i ako se ne plasira ne treba žaliti.

Milovanović dodaje i da rezultati srpsih klubova u Evropi zasad nisu dobri, a nada se da će situaciju poboljšati njegov bivši klub.

- Gledao sam malo Vojvodinu, koja je nesrećno ispala na penale. Partizan je isto nesrećno ispao sa igračem više, nije smeo to da dopusti. To je loše za srpski fudbal što srpski klubovi ispadaju u dve utakmice. Mislim da treba prikupiti što više bodova za naš koeficijent u tim utakmicama. Žao mi je što su Vojvodina i Partizan nesrećno izgubili.

 

 

 

 

Slično razmišlja i Slobodan Marović, član generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine postala prvak Evrope. On za Informer kaže da je srpski prvak dobro startovao u novoj sezoni.

- Početak sezone nije bio loš. Dobili su tri utakmice i jedno su odigrali nerešeno. Još uvek je reano da se priča o nekoj formi, je su još uvek u procesu priprema. Vladan Milojević je izabrao taj tim, normalno da je velika prednost kada ceo tim prođe zajedno kroz pripremni period. Svakako da taj podatak mnogo znači jednom treneru.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

 

Drugo pitanje odnosilo se naravno na šanse Crvene zvezde u okršaju sa Bodo glimtom u plej-ofu za Ligu šampiona.

- Svakako da Zvezda ima šanse. Ja lično ne poznajem toliko dobro Bodo, mislim da su oni generalno nepoznanica za ovdašnje ljubitelje fudbala. Ali verujem da će Miloje i njegov stručni štab dobro izanalizirati o kome se radi i kakav fudbal igraju. Bodo sigurno nije loša ekipa s obzirom da se izbacili Poljake. Zvezdi sigurno neće biti lako, ali mislim da su kvalitetniji od Norvežanina, samo što će to morati da pokažu i na terenu.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Kako kaže, svi teže Ligi šampiona i da u beogradskom klubu verovatno ne razmišljaju o tome da ni Liga Evrope nije loša opcija.

- U tom smislu taj stav može da prođe, ali svi teže Ligi šampiona. Ja mislim da će bez obzira na viši kvalitet rivala u Ligi šampiona to biti glavni cilj Crvene zvezde. Jednostavno Liga šampiona je to što jeste, a opet Liga Evrope je isto tako to što jeste. Biće super ako se plasiraju u Ligu šampiona, a nije ni Liga Evrope slaba niti  tamo igraju slabi klubovi

Kladionice su rekle svoje mišljenje i smatraju da je Bodo favorit, ali Marović se ne zaleće u prognozama.

- Ne znam da prognoziram rezultat, ne igram kladionicu. Ono što znam bitno je da se izvuče dobar rezultat koji bi Zvezdi dao velike šane da u Beogradu prođe dalje. Nadam se da će biti tako - rekao je Slobodan Marović za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Evo ko je podržao eko-teroriste Ristića i Bjelića! LGBT udruženje koje je godinama služilo kao paravan za prodaju droge
Politika

Evo ko je podržao eko-teroriste Ristića i Bjelića! LGBT udruženje koje je godinama služilo kao paravan za prodaju droge

Pre deset dana, nakon velikog protesta povodom najave otvaranja rudnika litijuma, uhapšeni su NVO aktivisti Ivan Bjelić, Nikola Ristić i Jevđenije Dimitrijević, koji su kratko zadržani u pritvoru zbog blokade pruge. Podršku ovim aktivistima pružila je čitava NVO zajednica, brojne kontraverzne ličnosti i LGBT udruženja, između ostalog i udruženje “Da se zna”, organizacije koja se u prošlosti već dovela u vezu sa kriminalnim aktivnostima, uključujući trgovinu narkoticima.

16.08.2024

22:16

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija