• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

01.10.2024

19:00

(UŽIVO) Au kakav projektil Čalhanoglua! Inter poveo na "Meaci", crveno-beli nemoćni!

Tanjug/AP Photo

Crvena zvezda

(UŽIVO) Au kakav projektil Čalhanoglua! Inter poveo na "Meaci", crveno-beli nemoćni!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Intera (21.00, RTS1, Arena premijum 1), u okviru drugog kola Lige šampiona. Sva dešavanja uoči meča, kao i utakmicu možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem portalu.

Izabranici Vladana Milojevića u večerašnji duel ulaze puni optimizma nakon odličnih rezultata u domaćem prvenstvu. Ipak, ne mogu se pohvaliti dobrom statistikom na premijeri Lige šampiona, pošto su sredinom septembra na "Marakani" poraženi od Benfike rezultatom 2:1.

Na drugoj strani, tim Simonea Inzagija koji slovi za ubedljivog favorita na predstojećem susretu, u prvom kolu remizirao je sa Mančester sitijem (0:0) i uzeo jedan, ali vredan bod.

INTER - CRVENA ZVEZDA (1:0)

Strelci: Čalhanoglu 11, 

Grad: Milano.

Stadion: "Đuzepe Meaca".

Kapacitet: 80.018

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

INTER (3-5-2): Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Dmafris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mihtarijan, Augusto, Taremi - Arnautović.

Trener: Simone Inzagi.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Drkušić, Điga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Endijaje.

Trener: Vladan Milojević.

 

 

UŽIVO:

 

PRVO POLUVREME:

 

15. minut - Za prvih petnaestak minuta igre situacija nije baš najsjajnija za Zvezdu. Izabranici Vladana Milojevića zaostaju za italijanskim gigantom, ali je statistika više na strani gostiju. Za sada, crveno beli imaju veći posed lopte ali još uvek ne uspevaju ništa konkretno da realizuju. 

11. minut - GOL ZA INTER! Zvezda prima gol iz slobodnog udarca! Napravio je Elšnik faul na nekih 25 metara od gola, i tako praktično poklonio domaćinima vođtvo. Čalhanoglu je iz slobodnjaka majstorski podigao loptu, koja se od stative odbila u mrežu crveno-belih. 

8. minut - Zvezda preti! Crveno-beli su se sjatili u kaznenom prostoru Intera i posle više pokušaja nisu uspeli da ozbiljije zaprete domaćinima. Olajinka i Silas su loptu dovukli praktično ispred gola, pokušao je Silas, potom Krunić, pa Olajinka, ali je defanzivni bedem Intera previše jak.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

4. minut - Isplatila se ofanziva domaće ekipe, fudbaler Milana srpskog porekla Marko Arnautović je posle gužve ispred kaznenog prostora savladao Glazera i lopta je ušla u gol. Na sreću gostiju, sudija se odmah oglasio i signalizirao da je reč o ofsajdu. Rezultat i dalje ostaje nerešen - 0:0.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

3. minut - Od samog početka fudbaleri Intera kreću u napad, Dmafris je pokušao da ugrozi gol gostujuće ekipe, ali je Glazer boks udarcem lako odbranio.

1. minut - Intonirana je himna Lige šampiona. Meč je upravo počeo. Prvi posed lopte imaju domaći igrači.

PRE MEČA:

20.55 - Meč uskoro počinje. Kao što je bilo i očekivano, dok je spiker čitao imena igrača beogradskog kluba, zvižduci su se prolomili sa tribina kada je pomenut Rade Krunić. Godinama je iskusni vezista bio jedan od važnih aduta Milana.

20.50 - Fudbaleri Crvene zvezde su izašli na teren, i lagano se zagrevaju pred početak meča.

A tu su i "neroazuri".

 

 

20.42 - Na prste se mogu izbrojati navijači Crvene zvezde koji su uspeli da prođu bezbednosne snage na ulazu i zauzmu mesta na "Đuzepe Meaci".

Podsetimo, italijanske vlasti su zabranile "delijama" dolazak na večerašnji meč, zbog potencijalnih sukoba sa pristalicama italijanskog kluba.

20.40 - Interesantno, nepunih sat vremena pre početka meča na ulicama prestonice mode i stila viđeni su Nikola Rokvić i Duško Tošić, koji su u duetu zapevali navijačku pesmu "Nek se Marakani vrate slavni dani". 

 

 

20.35 - Stadion se polako popunjava, i dalje su velike gužve ispred ulaza na "Đuzepe Meacu".

20.30 - Kakve su vaše prognoze za večeras?

Anketa

20.20 - Ostalo je nepunih sat vremena do početka meča. Naš izveštač sa lica mesta javlja da su velike gužve ispred stadiona, o čemu svedoče fotografije i video snimci uživo iz Milana.

20.10 - Na drugoj strani, ekipa sa "Đuzepe Meace" nastupa u standardnoj formaciji (3-5-2), koja im je praktično lična karta. Sastav je u neku ruku očekivan, sa malim iznenađenjima u špicu napada. Inzagi se odlučio da u startnih 11 uvrsti Taremija i Arnautovića.

 

 

20.00 -  Konačno su izašli i sastavi. U taboru crveno-belih nema iznenađenja. Mesto među stativama zauzeće Omri Glazer, dok će u poslednjoj liniji delovati Vanja Drkušić, štoperski tandem Điga-Spajić i Jung vu Seol.

 

 

Konce veznog reda Milojević je prepustio Radetu Kruniću i Timiju Maks Elšniku, dok će ofanzivu predvoditi Silas, mladi Zvezdin "Mesi" - Andrija Maksimović i Piter Olajinka, sa Šerifom Endijajeom u špicu.

Foto: Starsportphoto

 

20.00 - Svlačionica gostujuće ekipe je spremna, i čeka tim Vladana Milojevića. Zvezda će po prvi put u novoj sezoni igrati u trećoj garnituri dresova. Dominatna je bela boja, sa zlatnim detaljima.

Ovaj dres sa istorijskom temom je tu povodom 80 godina crveno-belih, jubileja koji će slaviti u ovoj sezoni, i prve monografije koja će uskoro izaći. On je inspirisan legendama ali pripada novoj generaciji, generaciji koja treba da kreira budućnost, i neke nove legende.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

 

19.50 - Na fotografijama i video snimku ispod možete videti kako izgleda stadion, i koliko su ispunjene tribine na dva ipo sata pre početka meča.

 

19.40 -  Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš. 

19.35 Italijanska policija je na dan meča između Crvene zvezde i Intera u šest sati ujutru upala u jedan od milanskih hotela, u kojem su smešteni srpski novinari. Naime, navijači Zvezde su uprkos zabrani prisustva utakmici, tokom prethodne večeri stigle u Milano, pa su organi reda iz nekog razloga pomislili da imaju veze s novinarima, te su odradili rutinsku kontrolu uz obrazloženje da traže navijače. 

Hteli su da znaju kojim povodom su novinari tu, šta rade, da li su možda turisti. Sve je potrajalo oko desetak minuta i na kraju se sve dobro završilo. 

Foto: printscreen

"Delije"

19.30 - Uoči meča kontaktirali smo nekadašnjeg fudbalera Intera iz Milana i Partizana, Alena Stevanovića (33), koji smatra da je teško očekivati da Zvezda nešto napravi u Milanu.

Biće teško. Mislim da će Zvezda teško pronaći bodove na tom stadionu (prim. aut. "Đuzepe Meaca"). Protiv Benfike je bila čudna utakmica, jer Benfika nije ništa specijalno igrala tako da mislim da je Zvezda tu mogla da dođe do bodova, ali nažalost nije. Šansu Zvezde više vidim na "Marakani" gde na krilima navijača igrači mogu da daju i više od maksimuma, to bi trebalo da bude snaga. Na strani će biti jako teško doći do bodova, ali to je fudbal, nikad se ne zna započeo je Stevanović u razgovoru za Informer.

Foto: Foto: Printscreen, Srđan Stevanović

Alen Stevanović

19.20Ako verujete bukmejkerima, šanse srpskog tima da trijumfuje u Milanu su minimalne. Kvota na pobedu crveno-belih je 16, na Inter 1,16, dok je na remi devet.

Šampion Srbije je i dalje totalni autsajder, pa su šanse da trijumfuje u Milanu su rangu s nemogućom misijom, smatraju bukmejkeri. Kladionice pred utakmicu u Italiji smatraju da je Inter apsolutni favorit, te da bi bilo prvorazredno iznenađenje da Beograđani trijumfuju. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

19.15 - Uoči večerašnjeg susreta dva bivša osvajača pehara Lige šampiona, Informer je razgovarao i sa legendom Crvene zvezde i bivšim igračem Intera, Darkom Pančevom. Fudbalski as ističe da će bod na "Đuzepe Meaci" biti veliki uspeh, ali da će biti teško doći do njega.

- Ne treba da se pravimo previše pametni i da glumimo najveće zvezdaše s tim da kažemo da idemo na pobedu i imamo šansu za bod. U fudbalu su uvek moguća iznenađenja, to nije sporno. Inter je apsolutni favorit, ali Zvezda može isto tako kao što je Inter osvojio bod u Mančesteru da osvoji bod u Milanu. To bi bio veliki uspeh za Zvezdu, ali mora da bude pažljiva i da čeka kontru da iznenadi protivnika. Tako ja vidim da će se odvijati utakmica. Svi mi želimo da Zvezda pobedi, ali u ovom trenutku to nije realno - istakao je Pančev u razgovoru za Informer.

Foto: printscreen

Darko Pančev

19.10 - Bivši srpski reprezentativac i veliki zvezdaš Zdravko Kuzmanović (37), koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio dres italijanskog giganta, jasno stavlja doznanja da je tim sa stadiona "Đuzepe Meaca" daleko veći favorit.

- Nadam se dobrom rezultatu za Zvezdu na predstojećoj utakmici, ali je veliki Inter favorit, ipak je to najbolji tim u Italiji. S druge strane, crveno-beli ne smeju da se plaše, igrači moraju da veruju u sebe. Da bi se Interu odgovorilo, Zvezda mora da ima kvalitet u poslednjoj liniji kada je reč o kreiranju napada, ali i vrhunske ofanzivce sposobne da rešavaju situacije "jedan na jedan". Dakle, potrebno je da timski odigraš kvalitetno, ali da imaš pojedince koji mogu da naprave razliku. Mora Zvezda da nađe balans, da se ne brani suviše, ali i da ne pokušava da kontroliše utakmicu, jer je to veoma teško protiv Intera  - poručio je bivši srpski fudbaler.

Foto: Starsportphoto

Zdravko Kuzmanović

19.05 UEFA je odlučila da će nemački sudija Feliks Cvajer (43) biti glavni arbitar na meču Intera i Crvene zvezde. On će delovati sa asistentima Robertom Kempterom i Kristijanom Dicem uz aut liniju, dok će ulogu četvrtog sudije imati Florijan Badštubner. VAR sobu kontroliše Bastijan Dankert, a njegov pomoćnik biće Benjamin Brand.

19.00 Poznato je da su vlasti na "Čizmi" zabranile prisustvo navijačima beogradskog kluba na večerašnjoj utakmici kako bi se sprečili potencijalni incidenti, s obzirom na dugogodišnje sukobe "delija" sa pristalicama Rome.

Usled takve odluke italijanske policije, klub iz Ljutice Bogdana je odlučio da na atletskoj stazi "Marakane" postavi veliki video bim, kako bi svi bili u mogućnosti da pruže podršku crveno-belima. Mesta za verne pristalice Zvezde rezervisana su na zapadnoj tribini, a ulaz je besplatan.

 

 

18.55 - Strateg "nero-azura" Simone Inzagi smatra da njegova ekipa mora da, narodski rečeno "otvori četvore oči", jer su crveno-beli najopasniji iz tranzicije, i imaju veoma jak igrački kadar.

Biće to utakmica puna zamki za nas, moramo da budemo spremni i da pokažemo kontinuitet dosadašnje igre. Koncentracija je vrlo važan element, i moramo da se borimo za naše principe. Zvezda ja počela 20. jula i imaju devet utakmica u prvenstvu, imaju odlične elemente igre tako da moramo da budemo vrlo pažljivi. Prilično su opasni iz tranzicije i moramo da upravljamo utakmicom na najbolji mogući način kako bismo je dobili - poručio je Inzagi.

Fudbalski stručnjak koji je nedavno proglašen za najboljeg na "Čizmi", pažljivo je ispratio sve mečeve Zvezde u domaćem prvenstvu, te sa ekipom doslovce analizirao.

Foto: AP/Photo

Simone Inzagi

18.50 - Trener crveno-belih Vladan Milojević, na konferenciji za medije uoči meča u Milanu najavio je hrabro izdanje svog tima.

- Kada igrate protiv ovako velikih ekipa, morate da budete konstantni 90 minuta, da budete na visokom nivou discipline, da budete koncentrisani na ono što radite. Sama utakmica će biti takva. Ali što manje praznih hodova u igri... To su ekipe koje imaju svoj stil igre, mi moramo da izađemo hrabro, da napadnemo u zonama gde možemo, da se branimo kada treba da se branimo. Moramo da budemo konstantni na ovakvim utakmicama, ne smeju da se dešavaju padovi, da kreneš loše, pa onda dobro. Na to treba da obratimo pažnju - poručio je pedantni strateg na konferenciji.

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević

18.45 - Poštovani čitaoci dobro veče i dobrodošli na lajv blog posvećen utakmici Crvena zvezda - Inter (21.00, RTS1, Arena premijum 1), u okviru drugog kola Lige šampiona. Sva dešavanja uoči meča, kao i utakmicu možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem portalu.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu
Društvo

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović izjavio je večeras za Tanjug da je ambasada u stalnom kontaktu sa srpskim državljanima u toj zemlji, dodajući da ambasada i Ministarstvo spoljnih poslova planiraju kako da izvedu evakuaciju naših državljana ako za tim bude potrebe.

01.10.2024

20:43

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Napad je završen! Oglasio se IDF!
Planeta

Napad je završen! Oglasio se IDF!

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je, nakon večerašnjeg raketnog napada Irana na Izrael, da trenutno nema dodatnih pretnji prema Izraelu iz Irana, što ukazuje da je raketni napad završen.

01.10.2024

20:18 >> 20:34

Zabava

Magazin

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?
Zdravlje

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

Decenijama se govori o tome da je vegetarijanska ishrana dobra za zdravlje i verovatno ste više puta čitali o brojnim slavnim osobama koje su se odrekle mesa, a često i ostalih namirnica životinjskog porekla. Mada je meso glavni izvor proteina i obavezno ga treba jesti u detinjstvu i tokom rasta, da li njegovo kasnije odbacivanje automatski znači gubitak težine? Hoće li vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

01.10.2024

21:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija