• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

28.10.2024

15:12

Potencijalno pojačanje Zvezde pod lupom: Snagator, dominira u skoku i čuva reket!

AP/Photo

Crvena zvezda

Potencijalno pojačanje Zvezde pod lupom: Snagator, dominira u skoku i čuva reket!

Podeli vest

Sve izvesnije pojačanje Crvene zvezde na poziciji centra biće Mfiondu Kabengele (27), a reč je o fantastičnom atleti sa izuzetnim sposobnostima na defanzivnoj strani parketa.

Kao što smo već pisali, Kanađanin je odličnim partijama u Veneciji skrenuo na sebe pažnju mnogih timova, a među njima i beogradskih crveno-belih.

Korpulentni momak rodom iz Burlingtona visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Brdo mišića sa izuzetno pokretnim nogama i odličnim osećaj za blokadu je za Florida stejt dominirao na koledž nivou, pa je 2019. izabran kao 27. pik prve runde od strane Los Anđeles Klipersa.

Foto: AP/Photo

Kabengele u dresu Klipersa

Nadali su se čelni ljudi iz "grada anđela" da bi u Kabengeleu mogli da dobiju novog Deandre Džordana, na kojeg je neodoljivo podsećao izuzetnim fizičkim predispozicijama.

Poprilično skroman napadački arsenal nije obogatio, pa je zaobilažen u trenucima kada je bio na parketu.

Dolaskom u Evropu, izuzetno je unapredio šut, pogotovo za tri poena, a i postao je velika opasnost u igri leđima ka košu.

Raspon ruku od čak 220 centimetara pruža mu ogromnu prednost kako u napadu, tako i u odbrani, koja je njegov primarni poziv.

Važi za pravog gospodara reketa, pored kojeg nema mnogo lakih poena za protivnika. Zanimljivo je što ga krasi bolji skok u napadu nego u odbrani, pa je ove sezone u Evrokupu na impresivnih deset skokova po meču, od kojih je čak četiri u ofanzivi.

Foto: AP/Photo

Gospodari skokom

U suštini, igrač kojem nije potrebno "crtanje akcija" i lopta kako bi bio zapažen. Izuzetno zahvalan defanzivac sa ogromnom energijom i voljom.

Potencijalno dobar napadač, ali ne neko na koga se treba oslanjati da "izmisli koš".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set