• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.06.2024

14:16

Piksi otkrio šta se dešavalo na poluvremenu: Trojica igrača su kolabirala od toplote... Pogledajte statistiku, bili smo dominantni!

Pedja Milosavljević

EURO 2024

Piksi otkrio šta se dešavalo na poluvremenu: Trojica igrača su kolabirala od toplote... Pogledajte statistiku, bili smo dominantni!

Podeli vest

Utakmica se igrala u 15 časova, zamislite koliko je bilo teško trčati i boriti se, dodaje selektor Srbije.

Dan nakon remija sa Slovenijom, reprezentativci Srbije dobili su slobodno popodne od selektora. Ipak, odmora nema za Dragana Stojkovića koji se pojavio pred novinarima u Augzburgu i najavio očekivanja pred odlučujući duel "orlova" na Evropskom prvenstvu. Srbiji je za plasman u nokaut fazu takmičenja potrebna pobeda protiv Danaca 25. juna u Minhenu. 

- Nije bilo lako igrati... Utakmica se igrala u 15 časova, na poluvremenu su trojica igrača kolabirala u svlačionici. Zamislite koliko je bilo teško trčati i boriti se, vratiti se nakon gola koji je postignut nakon individualne greške. Ako pogledamo parametre ne treba da budemo previše nezadovoljni jer možemo da odlučujemo o svojoj sudbini u poslednjoj utakmici - rekao je Dragan Stojković. 

Ističe selektor da je zajedno sa igračima i stručnim štabom odmah nakon utakmice započeta analiza odrađenog posla protiv Slovenije. Dodaje Stojković da je dobro što ćemo protiv Danske odlučivati o svojoj sudbini te da je i pre turnira bilo jasno da će za prolaz dalje biti potrebna pobeda u grupnoj fazi. 

- Duboko u noć smo analizirali sve što se desilo, utisci su pomešani... Mogli smo da izgubimo, a nismo izgubili. Sa druge strane, učinili smo sve da pobedimo, a ni to nismo uspeli. Nismo bili na nivou, posebno u realizaciji. Važan gol smo postigli, važan rezultat za nas, ostali smo u igri. Svesni smo činjenice da moramo da pobedimo narednu utakmicu ako želimo da idemo dalje, a želimo. 

Foto: Peđa Milosavljević

 

Za kraj, dotakao se selektor Srbije i statistike, odnosno, izneo podatke prema kojima deluje da su "orlovi" bili dominantni protiv Slovenije. 

- Na ovom turniru nema ekipa kojoj smete da shvatite olako, ako vidite našu grupu sve se rešava na jedan gol, tvrdo se igra. Kod nas mi se jako sviđa što smo takmičarski raspoloženi, ne predajemo se i verujemo do kraja. Imali smo juče 56  odsto poseda lopte uputili 15 udaraca na gol, imali 540 dodavanja, 200 više nego Slovenija. To dovoljno govori o našoj dominaciji. Uputili smo 33 centaršuta u kazneni prostor, želimo da igramo ofanzivno i ugrozimo gol protivnika. Bilo bi zabrinjavajuće da smo tim koji ne šutira na gol, u Podgorici smo pobedili na čistu rutinu, bez udarca na gol i pobedili 2:0. Možemo biti ponosni na momke, žele i bore se, voljni momenat je na visokom nivou. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija