• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

30.06.2024

15:13

Kraj 17. dana na Evropskom prvenstvu! U četvrtfinale otišli Španija i Engleska!

Tanjug/AP

EURO 2024

Kraj 17. dana na Evropskom prvenstvu! U četvrtfinale otišli Španija i Engleska!

Podeli vest

Reprezentacije Španije i Engleske obezbedile su mesto u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Proteklog dana mesto četvrtinu finala izborila je Švajcarska, koja je pobedila Italiju (2:0) i Nemačka, pošto je savladala Dansku (2:0).

ŠPANIJA - GRUZIJA   4:1 (1:1)

Strelac: Rodri 39, Ruiz 51, Vilijams 75, Olmo 83 - Le Norman 18ag
Grad: Keln
Stadion: Rajn Enerdži 
Sudija: Fransoa Leteksje, Francuska

ŠPANIJA: Simon - Kukurelja (od 66. Grimaldo), Laport, Le Norman, Karvahal (od 80. Hesus Navas) - Ruiz (od 80. Merino)), Rodri, Pedri (od 53. Olmo) - Vilijams, Morata (od 66. Ojarzabal), Jamal 
Selektor: Luis de la Fuente

GRUZIJA: Mamardašvili - Kakabadze, Kašia, Dvali, Gvelesiani (od 79. Kvekveskili), Lochošvili (od 63. Devitašvili) - Čekvetadze (od 63. Citaišvili), Kiteišvili (od 41. Altunašvili), Kočorašvili - Mikautadze (od 79. Zivzivadze), Kvarachelia 
Selektor: Vili Sanjol

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. minut - Još tri minuta igre... 

83. minut - GOOOOOOOOOOOL! Morali su Gruzini da krenu u napad i ostavili mnogo prostora u poslednjoj liniji, koriste to Španci i preko Olma rešavaju pitanje pobednika - 4:1. 

79. minut - Svestan je i Vili Sanjol da se bajka njegove reprezentacije ovde završava. Francuski stručnjak na teren šalje Zivzivadzea i Kvekveskilija. 

75. minut - GOOOOOOOL! Sve je gotovo, Niko Vilijams je strelac nakon fantastičnog kontranapada! Mikautadze je ostao da leži nakon duela sa Le Normanom, nisu marili za to Španci već su na drugoj strani matirali Mamardašvilija. 

73. minut - Mnogo sreće imala je Gruzija u ovom momentu! Dvali je postigao autogol, ali je svemu prethodio ofsajd u kom se našao Dani Olmo, malo je falilo da sve bude rešeno. 

68. minut - Šteta... Propala je dobra šansa za Gruziju, Citaišvili je pobegao Laminu Jamalu i gađao iz kaznenog prostora, ali mu je lopta prešla preko noge. 

65. minut - Uveli su Španci utakmicu u miran tempo, Luis de la Fuente očigledno je skrenuo pažnju svojim fudbalerima da nema potrebe za srljanjem. 

Foto: EPAIMAGES

 

62. minut - Dvostruka izmena Vilija Sanjola, na terenu su Devitašvili i Citaišvili, dok se na klupu sele Čekvetadze i Lochoišvili. 

57. minut - Uprkos vođstvu Španci još uvek pritiskaju poslednju liniju Gruzije, pitanje je koliko je to dobra odluka budući da je četa Sanjola imala šansu da iz kontre ugrozi Simona, ali je reagovao Rodri. 

53. minut - Evo je prva izmena Luisa de la Fuentea, Dani Olmo menja Pedrija. 

51. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Španija, nakon slobodnog udarca lopta je došla do Jamala, ovaj je poslao centaršut, a na pravom mestu bio je Fabijan Ruiz - 2:1!

 

 

51. minut - Još jedna intervencija Giorgija Mamardašvilija! Golman Gruzije zaustavio je fantastičan udarac Lamina Jamala iz prekida. 

49. minut - BIO BI OVO GOL GODINE! Hviča Kvarachelija je ukrao loptu na sredini terena, svestan da će teško izaći sam pred Simona pogledao je ka golu Španije i video da je golman izašao van kaznenog prostora. Oprobao je as Napolija svoj udarac, a lopta je prošla tik pored stative. Šteta... Imali su Španci mnogo sreće! 

47. minut - Odmah preti Španija preko Fabijana Ruiza, bio je to lak posao za Mamardašvilija. 

Foto: EPAIMAGES

 

46. minut - Idemo u drugih 45 minuta, početni udarac u ovom delu meča izveli su reprezentativci Gruzije. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Još 120 sekundi će se igrati u prvom poluvremenu! 

44. minut - Prvi žuti karton na meču Leteksje pokazuje Alvaru Morati, napadač Španije pokosio je Kašiu. 

41. minut - Mora Vili Sanjol da pravi prinudnu promenu, Kitešivili se povredio i neće moći da nastavi utakmicu, umesto njega na terenu je Altunašvili. 

40. minut - Čekao se VAR budući da je Morata bio ispred Mamardašvilija, ali su Francuzi zaključili da kapiten Španije nije smetao suparničkom golmanu.  

39. minut - GOOOOOOOL! Sada ni Giorgi Mamardašvili nije moga ništa... Rodri je dobio mnogo prostora da se namesti na udarac i pogađa malu mrežu gruzijskog gola - 1:1!

 

 

36. minut - Sada prete Španci preko Marka Kukurelje, ali je na pravom mestu bio Mamardašvili. Već 13 udaraca uputila je "furija", a golman Gruzije zabeležio je petu odbranu. 

33. minut - Ovo je moglo da bude opasno! Mikautadze se sjurio u kazneni prostor Španije, driblingom izbacio Le Normana, ali ga je defanzivac Real Sosijedada potom zaustavio. Tražili su Gruzini penal, nisu ga dobili. 

31. minut - Još jedna kontra Gruzije i bilo je opasno! Kvarachelija je imao priliku da šutira, ali je nesebično proigrao Kiteišvilija, iskoristio je to Karvahal i na vreme izašao u blok, ostaje 0:1. 

30. minut - Novi pokušaj Španije, sada je Karvahal gađao sa velike udaljenosti, bez opasnosti po Mamardašvilija. "Furija" svim silama pokušava da što pre dođe do izjednačenja u Kelnu. 

Foto: EPAIMAGES

 

27. minut - Borbeni su izabranici Vilija Sanjola tokom čitavog turnira, ali lopta u mreži Španije dala je još veći motiv. Gruzina ima na svim delovima terena... 

23. minut - Nakon dugo vremena ponovo preti Španija, Fabijan Ruiz je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Mamardašvili beleži već treću odbranu od početka utakmice. 

20. minut - Izgleda da vodeći gol Gruzije nije bila dovoljna opomena, sevnula je maločas još jedna kontra Sanjolovih izabranika, ali je uspeo da se vrati Rodri i oduzme loptu Kiteišviliju. 

18. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Čudooooooo Gruzija vodi protiv Španije, autogol je postigao Robin Le Norman, ali da nije on ugurao loptu iza leđa Unai Simona to bi uradio Hviča Kvarachelija - 0:1!

 

 

15. minut - Kratko je trajala inicijativa Gruzina, vrlo brzo je reagovao Fabijan Ruiz i odneo loptu ispred Hviče Kvarachelije, težište igre ekspresno se prebacilo na polovinu koju brani Giorgi Mamardašvili.

11. minut - Prete Španci nakon kornera, ali odlično reaguje Mamardašvili, a nakon njega i kapiten - Kašija. Četa Vilija Sanjola uspešno odoleva "furiji" u Kelnu iako je pitanje da li tako mogu i u nastavku meča. 

Foto: Tanjug/AP

 

7. minut - Očekivano, Gruzija će svoju šansu čekati iz kontre, a jednu takvu imali su maločas nakon što je Čekvetadze oduzeo loptu Kukurelji. Vratio se defanzivac Čelsija na svoju polovinu i iznudio faul u napadu Kakabadzea. 

5. minut - Evo ga prvi udarac ka golu Gruzije, ali i prva intervencija Georgija Mamardašvilija. Golman Valensije jedan je od najboljih na turniru. 

4. minut - Uvodni minuti u Kelnu pokazuju kakav nas meč čeka... Samo jedan reprezentativac Gruzije je imao kontakt sa loptom i to Lachošvili nakon što je pokušao da je iznese iz svog kaznenog prostora, ostalo vreme - totalna dominacija "furije". 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Luisa de la Fuentea!  

PRE MEČA 

20:51 - Selektor Gruzije - Vili Sanjol, večeras ne može da računa na suspendovanog Mekvabišvilija. Sa druge strane, Luis de la Fuente na raspolaganju ima sve igrače. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:44 - Španija je jedina ekipa koja je grupnu fazu završila sa tri pobede i to bez primljenog gola. Sa druge strane, Gruzija je u grupi F ostala iza Portugala i Turske, ali su u poslednjem kolu savladali Ronalda i družinu sa 2:0. 

20:38 - Pravdu na meču Španije i Gruzije deliće francuski arbitar - Fransoa Leteksje, dok će mu pomoćnici biti Siril Munjer i Mehdi Rahmuni. Četvrti sudija je Serdar Gozubujuk, a u VAR sobi je Žerom Brisar, takođe Francuz. 

20:35 - Engleska se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a sada čekamo drugi meč dana između Španije i Gruzije! 

 

 

ENGLESKA - SLOVAČKA    2:1 (0:1)

Strelac: Belingem 90+5, Kejn 91- Šranc 25

Grad: Gelzenkirhen
Stadion: Šalke Arena
Sudija: Umut Meler, Turska

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripije (od 65. Palmer) - Majnu (od 84. Eze), Rajs - Saka, Belingem (od 106. Galager), Foden (od 94. Toni) - Kejn (od 106. Konsa)
Selektor: Geret Sautgejt 

SLOVAČKA: Dubravka - Pekarik (od 108. Tupta), Škrinijar, Vavro, Hancko - Kucka (od 82. Bero), Lobotka, Duda (od 82. Beneš) - Šranc (od 92. Đember), Strelec (od 61. Boženik), Haraslin (od 61. Suslov)
Selektor: Franćesko Kalcona

 

 

 

DRUGI PRODUŽETAK 

KRAJ! Engleska je u četvrtfinalu! 

120. minut - Sekunde dele Englesku od plasmana u četvrtfinale!

117. minut - Izveli su Slovaci prvi korner na meču, dobro je to uradio Lobotka, ali u petercu je komandovao Konsa. 

113. minut - Još dve prilike za Slovake, prvo nakon auta Beneša kada je Škrinijar ostao "kratak", potom i posle centaršuta Suslova koji odlazi u gol aut. 

110. minut - Bila je ovo dobra šansa za Slovačku da ih slobodnog udarca ugrozi Pikforda. Želeo je da šutira rezervista Ljubomir Tupta, ali odlazi lopta preko gola. 

106. minut - Počinje drugi produžetak, još 15ak minuta nade za Slovačku! 

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Šteta... Nemaju sreće Slovaci! Pekarik je u petercu sačekao dobru asistenciju Suslova, ali je gađao tik preko prečke! 

103. minut - Evo je prva prilika za Slovačku, Pekarik je čekao loptu na drugoj stativi, ali je Pikford reagovao u svom stilu i raščistio opasnost. 

99. minut - Žargonski rečeno, od postignutog gola, Englezi se nisu sastavili sa loptom. Svi su fokusirani na odbranu svog gola, a Slovačka kruži oko kaznenog prostora. 

95. minut - Okrenule su se uloge nakon gola Harija Kejna, sada Slovaci imaju posed, pritiskaju poslednju liniju Engleske, ali se Gordi Albioni brane u niskom bloku. 

Foto: EPA Images

 

91. minut - GOOOOOOOOL! Potpuni preokret Engleske, samo 50ak sekundi bilo je dovoljno Gordi Albionima da preokrenu, strealc je Hari Kejn - 2:1!

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Igraće se produžeci u Gelzenkirhenu! 

90+5. minut - GOOOOOOOOOOL! ENGLESKA JE IZJEDNAČILA... Nestvaran potez Džuda Belingema! As Real Madrida makazicama je matirao Dubravku, nikakve šanse nije imao golman Slovačke - 1:1! 

 

 

90+3. minut - Poslednja promena za Kalconu, šalje na teren Đembera uzmesto strelca jedinog gola Ivana Šranca! Iskusni Italijan pojačava poslednju liniju... 

90. minut - Četvrti arbitar Obrenović pokazao je da će biti još šest minuta nadoknade... Pomalo iznenađujuća odluka! 

87. minut - Šteta, mogla je Slovačka sve da reši u finišu meča! Imao je Stanislav Lobotka mnogo prostora da se namesti na udarac, gađao je vezista Napolija, ali pravo u Pikforda. Deluje da je ponestalo snage, ali ne i da se vrati u odbrani i preseče kontru Engleza. 

84. minut - Imali su Englezi šansu da iz slobodnog udarca ugroze gol Dubravke nakon što je Suslov oborio Belingema... Usledila je još jedna kriminalna reakcija Fodena koji praktično dodaje loptu do golmana Slovačke. 

U međuvremenu Sautgejt je na teren poslao i Eberečija Ezea koji menja Majnoa. 

82. minut - Još dve promene Kalcone, menja dvojicu veznih - Bero i Beneš menjaju Kucku i Dudu. 

Foto: EPAIMAGES

 

81. minut - STATIVA! Sada je i sreća uz Slovačku, ali i zaslužili su je. Deklan Rajs je gađao sa ivice kaznenog prostora, Dubravka je već bio matiran, no, lopta je završila na okviru gola. 

78. minut - VELIKA ŠANSA! Hari Kejn je bio najviši u skoku nakon centaršuta Kajla Vokera, ali je gađao pored gola Martina Dubravke, ostaje 1:0, a Gordi Albioni imaju sve manje vremena da preokrenu. 

74. minut - Taktički perfektno izgleda Slovačka! Poslednjih nekoliko minuta četa Franćeska Kalcone ima loptu u svom posedu, Englezi trče kako bi došli do poseda, ali ne uspevaju da oduzmu loptu Dudi, Kucki i Lobotki. 

70. minut - Razmrdao je Kol Palmer svoju ekipu, sada je u dva navrata uspevao da proigra Belingema, ali je van ritma vezista Real Madrida. U prvom pokušaju želeo je da iznudi penal, a u drugom mu loptu sa glave skida Dubravka. 

66. minut - Igra se Juraj Kucka sa crvenim kartonom, tri brza faula napravio je iskusni vezista, a već "požuteo", utisak je da će njega narednog Kalcona morati da vadi iz igre. 

Foto: EPAIMAGES

 

65. minut - Evo je i prva Sautgejtova izmena, Kol Palmer menja Kirana Tripijea, dakle, na poziciju levog beka seli se Bukajo Saka... 

61. minut - Prvi rotira selektor Slovačke - Franćesko Kalcona. Umesto Haraslina i Streleca na terenu će u nastavku biti Boženik i Suslov, ne menja formaciju iskusni Italijan, ali šalje u igru sveže noge. 

60. minut - Imali su Englezi slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, ali se Fil Foden propisno obrukao... As Mančester sitija pogodio je samo živi zid. 

59. minut - Pod strahovitim pritiskom je odbrana Slovačke, dva puta je Tripije centaršutem pokušao da pronađe Harija Kejna, ali je oba puta dobro reagovao Milan Škrinijar. 

55. minut - Umalo 2:0... Veliku grešku napravio je Belingem, loptu je na pola terena ukrao David Strelec i odmah gađao ka golu Pikforda budući da je čuvar mreže izašao na ivicu kaznenog prostora! Nažalost, lopta je prošla pored stative, mnogo sreće za Gordi Albione. 

52. minut - Napokon Engleska pokazuje napadački potencijal, sada je blizu gola bio Hari Kejn, ali je Dubravka uspeo da interveniše i loptu izbaci u korner. 

Foto: EPAIMAGES

 

51. minut - NE! NEMA GOLA! Javio se VAR i nemac Fric, bio je Fil Foden u ogromnom ofsajdu, ostaje 0:1. 

50. minut - Vraćaju se Gordi Albioni, prvi put je posustala odbrana Slovačke, Hari Kejn je dobio dovoljno prostora, pronašao Tripijea samog na drugoj stativi, a bek Njukasla nesebično proigrao Fodena - 1:1. 

48. minut - Nastavlja se negotovanje engleskih navijača i potpuno bezidejna igra Gordi Albiona, najviše kontakata sa loptom imali su Stouns i golman Pikford. 

46. minut - Počinje drugih 45 minuta, početni udarac izveli su fudbaleri Engleske! Zanimljivo, Geret Sautgejt ništa nije menjao... 

PRVO POLUVREME

45. minut - Još tri minuta igre u prvom delu, a Meler je pokazao još jedan žuti karton nakon duela Škrinijara i Belingema, kapiten Slovačke dobija javnu opomenu. 

44. minut - Uvela je Slovačka utakmicu u ritam kakav joj odgovara. Mnogo prekida na sredini terena, Rajs i Majnu su potpuno van igre zbog visokog presinga Streleca i Šranca, moraće Sautgejt nešto da menja već na poluvremenu ukoliko žele da se vrate u meč. 

39. minut - Još jedan neuspešan pokušaj Engleske iz prekida, Foden je poslao loptu u peterac, ali čisti to Martin Dubravka. Ostao je na travi jedan od defanzivaca Slovačke nakon sudara sa Belingemom. 

Foto: EPAIMAGES

 

35. minut - Pokušavaju Gordi Albioni na sve načine da zaprete Slovačkoj, ali ne ide. Sada je bila prilika iz kornera, Džon Stouns se gurao na prednjoj stativi i tom prilikom napravio je faul u napadu. 

31. minut - Engleska je bezidejna do te mere da su navijači počeli da zvižde... Katastrofalno deluje ekipa Gereta Sautgejta! 

28. minut - Nakon vodećeg gola Slovačke promenio se odnos snaga na terenu, Englezi imaju loptu u svom posedu dok se četa Franćeska Kalcone brani u tri niska bloka. 

25. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Bilo je i vreme, Slovačka napokon i zasluženo vodi! Ivan Šranc je matirao Pikforda i to kroz noge, svemu je prethodilo izvanredno dodavanje Juraja Kucke - 0:1!

 

 

23. minut - Nakon dugo vremena opasnost pred golom Martina Dubravke. Prvo je Fil Foden prelako pao u kaznenom prostoru, Meler je odmahnuo rukom, a u nastavku akcije sa distance je daleko preko prečke šutirao Kobi Majnu. 

Foto: EPAIMAGES

 

20. minut - Mnogo grubih startova na sredini terena, sada je Deklan Rajs pokupio loptu, ali i Juraja Kucku. Lekarska ekipa je morala da reaguje, na sreću Kalcone iskusni vezista biće u prilici da nastavi meč. 

17. minut - Lako je Umut Meler mogao da pokaže direktan crveni karton Džudu Belingemu! As Real Madrida nije želeo da pokupi loptu, jedini cilj bio je da sruši Haraslina i to je učinio na vrlo grub način. Progledao je Turčin reprezentativcu Engleske. 

13. minut - Već tri kartona podelio je Umut Meler, sada je "požuteo" iskusni vezista Juraj Kucka u nameri da prekine kontru Engleza. 

12. minut - Neverovatno... David Strelec je proigrao Haraslina, izašao je ofanzvac Slovačke sam pred Pikforda, ali je na vreme stigao Mark Guehi i izblokirao njegov udarac. Treća ogromna šansa za potpunog autsajdera. 

9. minut - Fantastičan početak utakmice za Slovake, šteta je što izabranici Franćeska Kalcone još uvek nemaju prednost. Sada je Strelec gađao sa ivice kaznenog prostora, blokirao je to Rajs, ali se lopta odbila na nogu Juraju Kucki, njegov udarac otišao je pored gola. 

7. minut - Evo ga prvi pokušaj za četu Gereta Sautgejta, ali je Ondrej Duda uspeo da uzme loptu Bukaju Saki, neoprezan je nakon toga bio Kobi Majnu i zaradio žuti karton. Već dve javne opomene za Engleze. 

Foto: EPAIMAGES

 

5. minut - Šta se dešava u Gelzenkirhenu!? Nakon pet minuta Slovačka je imala dve stopostotne prilike! Hancko je pobegao po levoj strani, ali bek Fajenorda nije ni šutira, a ni pokušao da proigra saigrača. Imali su Englezi mnogo sreće što je ostalo 0:0. 

4. minut - Bilo je opasno po gol Gordi Albiona! Izveo je Stanislav Lobotka slobodan udarac, poslao sjajan centaršut u peterac, ali su Strelec i Kucka zasmetali jedan drugom. Lako je Slovačka mogla da povede...

3. minut - Imaju Englezi posed na startu meča, ali nakon velike greške Kirana Tripijea Mark Guehi dobija žuti karton. Morao je štoper Kristal Palasa da sruši Davida Streleca koji je povukao kontru sa polovine terena i pretio da izađe sam pred Pikforda. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za četu Franćeska Kalcone. 

PRE MEČA

17:54 - Oba tima predvođena sudijom Melerom izašli su na teren "Šalke Arene". 

17:47 - Pobednik ovog meča se u četvrtfinalu sastaje sa Švajcarskom koja je sinoć nadigrala Italiju sa 2:0. Taj duel biće na programu 6. jula u Diseldorfu. 

17:39 - Očekivano, Engleska ima daleko bolji međusobni skor u odnosu na Slovake. 

17:32 - Engleska će drugi put na Evropskom prvenstvu igrati u Gelzenkirhenu pošto je u prvom kolu na istom stadionu odmerila snage sa reprezentacijom Srbije. Sa druge strane, Slovaci još uvek nisu igrali na "Šalke Areni". 

17:24 - UEFA je odlučila da poverenje za večerašnji meč ukaže iskusnoom Turčinu - Umutu Meleru. Njemu će pomoćnici biti Emre Ejisoj i Kerem Ersoj. Četvrti sudija je Slovenac - Rade Obrenović, dok će u VAR sobi sedeti Nemac - Marko Fric. 

Foto: EPAIMAGES

 

17:13 - Sa druge strane, iskusni Italijan Franćesko Kalcona, odlučio se za proverene snage. Jedino znenađenje je što napad predvodi Haraslin budući da je tokom grupe prednost imao Robert Boženik. 

SLOVAČKA: Dubravka - Pekarik, Škrinijar, Vavro, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šranc, Strelec, Haraslin.

17:11 - Selektor Engleske - Geret Sautgejt, odlučio je da napravi jednu promenu u odnosu na utakmice u grupnoj fazi pošto će umesto Aleksander-Arnolda na sredini terena uz Deklana Rajsa biti Kobi Majnu iz Mančester junajteda. 

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripije - Majnu, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

17:02 - Manje od sat vremena deli nas od početka treće utakmice osmine finala, u Gelzenkirhenu se sastaju Engleska i Slovačka. Jasno je, Gordi Albioni imaju ulogu favorita, ali nakon slabih nastupa u grunoj fazi sve je moguće. 

16.38 - Uprkos ispadanju sa Evropskog prvenstva, Fudbalski savez Italije odlučio je da stane uz selektora Lučana Spaletija. Iskusni strateg ostaje na kormilu "azura". 

16.04 Italijani su takođe razočarani ranom eliminacijom, a kako i ne bi bili kad su branioci trofeja. Golman Đanluiđi Donaruma izvinio se svim navijačima zbog partije koju su prižili protiv Švajcaraca (2:0). 

15.51 Danci su juče eliminisani u osmini finala od Nemačke (2:0) i ne mogu i dalje da veruju kakve su bile odluke iz VAR sobe. Opširnije o tome možete da čitate ovde. 

Foto: Tanjug/AP

 

15.41 Dok se reprezentacije u Nemačkoj i dalje bore za trofej namenjen prvaku Evrope, Srbija sanira rane zbog rane eliminacije. I dalje se ne zna kakav je status selektora Dragana Stojkovića Piksija. Svoja razmišljanja izneo je bivši trener Crvene zvezde Igor Burzanović, kojem je svojevremeno Piksi bio trener u Nagoji. 

15.29 Zanimljivo je da Španija nikada nije vezala četiri pobede na Evropskom prvenstvu. Naravno, računa se u 90 minuta, jer ukoliko je posle 90 minuta nerešeno i meč uđe u produžetke, to FIFA i UEFA računaju kao remi. Iz tog ugla gledano, Španci mogu danas da obore rekord. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

15.22 Za Gruzine je danas utakmica za uživanje. Prvi put u istoriji plasirali su se na Evropsko prvenstvo i nacija je slavila kao da su osvojili medalju. Zatim su prošli grupu u konkurenciji sa Portugalom, Češkom i Turskom i najveća su senzacija šampionata. Ukoliko bi večeras pobedili Španiju, to bi bilo ravno čudu. 

 

 

15.13 Prvi meč biće odigran od 18.00 časova (RTS 1, Arena 1 premijum) u Gelzenkirhenu, a sastaće se Engleska i Slovačka. Drugi duel pratićemo od 21.00 čas u Kelnu, a odigraće ga Španija i Gruzija. 

 

 

15.09 Dobro došli na Informerov dnevni blog posvećen dešavanjima 17. dana Evropskog prvenstva u fudbalu. Sa nama iz minuta u minut možete sve u vezi sa mečevima koji će biti odigrani, a istovremeno ćemo vas uputiti i u najnovija dešavanja u reprezentaciji Srbije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija