• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.T

16.10.2017

16:31

(VIDEO) STRELAC NEVIĐENOG GOLA S POLA TERENA: Da opet šutiram ne bih pogodio, to se dešava jednom u 100 godina!

Fudbal

(VIDEO) STRELAC NEVIĐENOG GOLA S POLA TERENA: Da opet šutiram ne bih pogodio, to se dešava jednom u 100 godina!

Podeli vest

Video sam da je golman Jagodine izašao na penal, a znao sam i da je neiskusan, zato sam se usudio da šutiram s centra, kaže za Informer Uroš Filipović (19) fudbaler Radničkog iz Pirota i strelac spektakularnog gola s pola igrališta

Pogodak u petoj sekundi meča 9. kola Prve lige Srbije verovatno je najbrži u srpskom profesionalnom fudbalu, a pomogao je Piroćancima da stignu do prve pobede u sezoni (3:1).

To se ne vežba

Filipović kaže da je to bio trenutak inspiracije i da takve majstorije nije moguće uvežbati na treningu.

- Ma, takav gol se daje jednom u 100 godina. Ne može to da se vežba na treningu, jer je potrebno mnogo sreće da bi takav šut završio u golu. Znao sam da je golman Jagodine Milojević neiskusan i video sam da je stajao kod penala kad smo izvodili loptu s centra. Zato sam se odlučio da šutiram, mada verovatno da ponovim još mnogo puta sve isto ne bih pogodio mrežu - opisuje Filipović.

Osim saigrača iz Radničkog čestitali su mi i drugovi iz Crvene zvezde čiju je omladinsku školu prošao od petlića do omladinaca i bio kapiten klase 1998. 

U Srbiji i žene 
pogađaju s centra

Reprezentativka Kameruna i bivša fudbalerka Spartaka iz Subotice Debora Gael postigla je najbrži gol u istoriji ženskog fudbala u Srbiji, a možda i u svetu uopšte. Ona je 2013. godine u meču protiv Požarevca postigla gol čim su "golubice" krenule s centra.

- Dan pre meče, sličan gol postigao je moj kolega iz Zvezdinih omladinaca Veljko Nikolić, takođe s centra posle izvođenja lopte. Ne znam da li sam postigao najlepši gol, ali mislim da jesam najbrži. Tražio sam po internetu i čini mi se da je u profesionalnom rangu kod nas do sad strelac najbržeg gola bio Uroš Đurđević, pošto je prošle sezone dao gol u 10. sekundi - ističe Filipović.

Bakić rekorder

Brži od veziste Radničkog iz Pirota bio je omladinac FK Poleta Vuk Bakić koji je u septembru 2012. godine u derbiju druge omladinske lige Beograda protiv Dorćola postigao gol s centra posle samo dve sekunde! Bakić nije s centra, kao što je to do prošle sezone bio običaj, gurnuo loptu do saigrača i tako počeo utakmicu, već je prvi kontakt s loptom bio šut pravo na protivnički gol, a majstorija je ostala za sva vremena zabeležena na snimku.

Gol koji je pomenuo Filipović je pogodak Zvezdinog omladinca Veljka Nikolića u pobedi 3:2 nad Vojvodinom. Posle izjednačujućeg gola Novosađana za 1:1, Nikolić je na dodavanje saigrača s centra šutirao pravo na gol i uhvatio na spavanju golmana gostiju.

Jedan od najlepših golova svih vremena u Srbiji postigao je Ivan Petrović iz kragujevačkog Radničkog. On je u maju 2014. godine protiv Javora postigao gol sa 60 metara.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija