• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

03.06.2018

21:10

(FOTO) LEGENDE UZ "ORLOVE"! Deki i Sale na treningu: Tu smo da napravimo atmosferu!

Fudbal

(FOTO) LEGENDE UZ "ORLOVE"! Deki i Sale na treningu: Tu smo da napravimo atmosferu!

Podeli vest

Legendarni srpski fudbaleri Dejan Stanković i Saša Ilić priključili se nacionalnom timu na pripremama u Austriji

Poznata lica na treningu "orlova" u austrijskom Bad Valtersdorfu. Saša Ilić i Dejan Stanković, u opremi nacionalnog tima, pobrinuli su se da atmosfera na treningu bude bolja, zabavnija.

Kapiten Partizana koji će u decembru napuniti 41. godinu i koji je produžio ugovor sa crno-belima, priključio se, zajedno sa Dejanom Stankovićem, nacionalnim timu koji se priprema u Austriji, na poziv selektora Mladena Krstajića.

- Nemam specijalnu ulogu. Ja sam ovde gost sa Dejanom Stankovićem kako bih pružio podršku selektoru i ovim momcima ovde, da im poželim srećan put i nadam se da će se vratiti iz Rusije zadovoljni i da će osvetlati obraz - rekao je Saša Ilić na konferenciji za novinare u Austriji.

Ilić je bio deo reprezentacije koja je 2006. godine igrala na Mundijalu u Nemačkoj i nema sumnje da ima šta da kaže sadašnjoj generaciji "orlova".

- Većinu ovih momaka poznajem, sa nekima sam i bio saigrač. Atmosfera je sjajna i po meni to čini 50 odsto rezultata na ovakvom takmičenju. Svi momci su zdravi, imali su uspešne sezone u svojim klubovima i nadam se da će reprezentovati srpski fudbal na nabolji način. Neću im mnogo pričati, ti momci znaju da je ovo najvažnije takmičenje na svetu, sve su to vrhunski momci, vrhunski igrači, sve ide kako treba, samo da ne bude povređenih igrača. Nema sumnje da će dati sve od sebe - rekao je Ilić, dodajući da neće moći da bude uz "orlove" u Rusiji jer počinju pripreme Partizana.

starsport

Našalio se kapiten crno-belih da bi moga da se nađe na terenu protiv Čilea u ponedeljak.

- Pravo da vam kažem, odlično se osećam. Naspavao sam se lepo. Možda ću i sutra da igram utakmicu protiv Čiilea - uz osmeh je rekao Ilić.

Prokomentarisao je i Mladena Krstajića u ulozi selektora.

- Ja njega dugo poznajem, igrali smo zajedno, izuzetno pozitivna osoba, koja se posvetila nekom novom poslu i izazovu u karijeru. Ne sumnjam da će preneti određene stvari koje je stekao iskustvom. Nadam se da ćemo proći prvi krug pa šta nam bog da - poručio je Ilić.

Upitan šta je najbitnije na ovakvom takmičenju, atmosfera, disciplina ili nešto treće, odgovorio je:

- Sve je povezano jedno sa drugim. Tačno se zna kad je dozvoljeno da se igrači šale, a kad je potrebna discplina. Normalno je da Krle zna da balansira. Mnogo godina je proveo u Nemačkoj, on zna šta je disciplina i sigurno je da će to preneti na igrače. Sa druge strane, tu je taj naš balkanski mentalitet, znamo da stvorimo atmosferu. Najbitnije je da nema povreženih igrača i da tako ostane - istakao je Ilić.

starsport

Kada je reč o igraču koji bi mogao da jednim potezom mogao da prelomi utakmicu, Ilić je izdvojio njih nekoliko.

- Ima ih mnogo, to su momci koji igraju u evropskim klubovima, SMS, Ljajić, Tadić, ne treba im stavljati breme, ali u našoj reprezentanciji ima mnogo igrača koji mogu da reše utakmicu - podvukao je Ilić.

Na kraju je izdvojio i nekoliko reprezentacija koje smatra favoritom.

- Ako me pitate ko je favorit, treba ga tražiti među pet, šest reprezentancija - Brazil, Argentina, Španija, Nemačka, iz prikrajka Francuska, Belgija.... Nadam se i Srbija - optimista je Ilić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 5 godina

Ovde je samo jedna legenda prisutna DEKI STANKOVIC, a ovaj drugi uopste ne zasluzuje da ga stavljaju u istom kontekstu sa njim. Sramota je jednom ilicu stavljati epitete LEGENDA kada se zna ko je prava i koliko puta je Deki igrao za nacionalnu selekciju i u kojim klubovima, dok ovaj drugi nije nigde ostavio traga.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija