• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2018

12:54

BOŽOVIĆ OCRNIO "ORLOVE": Srbija je gora nego pre Mundijala, Milivojević je rekao istinu!

Fudbal

BOŽOVIĆ OCRNIO "ORLOVE": Srbija je gora nego pre Mundijala, Milivojević je rekao istinu!

Podeli vest

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović uoči utakmice Srbija - Crna Gora na "Marakani" (subota, 15.00) kaže da su "orlovi" lošiji nego pre Svetskog prvenstva u Rusji, što ga ne čudi s obzirom na brojne probleme i svađe u nacionalnom timu

Na pitanje kako mu izgleda Srbija, a on je istakao da je to mnogo lošije nego iz perioda pre Mundijala u Rusiji.

- Gore nego pre Svetskog prvenstva u Rusiji. Kako i može drugačije, sa svim tim stvarima koje se dešavaju oko reprezentacije. Tu mislim na situaciju oko Luke Milivojevića. Milivojević je u pravu, rekao je istinu. A što to nekome ne odgovara.

Očekuje Božodić dobar fudbal na "Marakani",  nada se da će biti publike, kao i da ga emocije vežu za obe zemlje, ali da se on oseća kao Jugosloven.

- Rođen sam u Juguslaviji. Bio sam i ostao Jugosloven.. Takav mi je osećaj. Ne mogu drugačije, niti da zaboravljam detinjstvo. Emocije me vezuju i za Crnu Goru i za Srbiju. Očekujem dobar fudbal. Ne znam koliko će biti publike, nadam se ne malo...- kazao je za Žurnal Božović,
 

On se osvrnuo i na to da je atmosfera u Podgorici u prvom meču bila korektna, iako se u medijima svašta pisalo.

Jović je napokon zapeo!

 

Miodrag Božović je objasnio zbog čega nije pružio šansu Luki Joviću.
- U tom periodu nije trenirao kako je trebalo. Drago mi je da je na ovom nivou, a sve je napravio sam, zapeo je napokon. Nisam ga skrajnuo, a da bi klub preživeo morali smo da prodajemo igrače. Nije se dobro finansijski stajalo i to nije nikakva tajna  - naglasio je Božović.

- A kako bi drugačije moglo da bude? Nisu odnosi Crne Gore i Srbije loši kao što se piše u novinama, običan narod to zna. Traži se svaka sitnica da bi se predstavio nacionalizam jednih ili drugih, a to je isti narod u sada različitim državama.  Srbija je mnogo lako dobila tu utakmicu. Tačno je da je kvalitet na njenoj strani, ali utisak mi je da je Crna Gora baš olako izgubila. Mitrović je pokazao koliko je kvalitetan igrač. Crna Gora je pre svega hendikepirana ligom. Selektor i nema veliki izbor. A izostanak Savića i Jovetića svakako je veliki problem - rekao je Božović

Ističe da bi voleo da bude selektor neke od ove dve reprezentacije, iako je to malo verovatno.

- Ako se dogodi da budem selektor, a sumnjam da hoće, drago bi mi bilo da vodim i Srbiju i Crnu Goru.

Nekadašnji trener Crvene zvezde  koji je pre dve godine doveo Milana Pavkova na "Marakanu", kaže da je napadač trpeo neverovatne kritike, ali da mu se na kraju sve isplatilo

Jedno pola godine trajala je istraga u javnosti ko je krivac što je doveden Pavkov. A, doveli smo ga ja i Zvezdan Terzić. Poštenom čoveku sve se vrati najbolje! Trpeo je kritike na račun kvaliteta, trpeo je i što ne igra. I pokazao je da je dobro trpeo! - navodi za Žurnal  Miodrag Božović.

Insistirao je Božović na dolasku Pavkova, ali je ostao u senci Boaćija i Sikimića.

Znate i sami kakva je Zvezda, nije lako prilagoditi se, a i čim ne pokažeš kvalitet na startu krenu negativne kritike. Ista je situacija sada i sa Čaušićem, nije se okrenuo da vidi gde je, a "ispljuvali” su ga. Sa tim moraš da se nosiš u tako velikom klubu, jer je u Zvezdi i najteže i najlepše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srbija ima svoju reprezentaciju, Crna Gora svoju. I tu bih stala da sam na mestu Božovića. Jugoslovenstvo je samo patina nekih prošlih vremena. Znamo njihov ishod. Važno je da se nigde ne narušava pravo ličnosti i čoveka da izrazi svoj identitet, ali i poštuje lojalnost državi. Neka se igra odličan fudbal. Gradi sportski duh. Srbija to podržava.

Jasenovac

pre 5 godina

Nije ga jos niko obavestio da je Jugoslavija pukla! A sto se tice istine tu smo se naucili jos od 90 tih da je "istina" relativan pojam!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija