• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2019

14:08

IZ RTS ME OTERAO ACA STOJANOVIĆ! Poznati fudbalski komentator Gojko Andrijašević otkrio zašto je najuren!

Fudbal

IZ RTS ME OTERAO ACA STOJANOVIĆ! Poznati fudbalski komentator Gojko Andrijašević otkrio zašto je najuren!

Podeli vest

Najuren sam iz Radio-televizije Srbije kako bi Aca Stojanović došao na moje mesto, kaže legendarni sportski komentator Gojko Andrijašević

On je sad zaposlen na Sport klubu, gde prenosi englesku Premijer ligu, a u opširnom intervjuu za portal "Vajs" otkrio je sve detalje svog boravka na RTS, koji je 2010. iznenada prekinut otkazom!

Dobio ih na sudu

Andrijašević se i dan-danas tuži sa bivšom firmom, u kojoj je proveo 18 godina, a bez dlake na jeziku otkriva da su mu neki ljudi iz nacionalne televizije zabili nož u leđa.

Pretili su mi fudbalski menadžeri


Gojko Andrijašević je jedan od komentatora koji su uradili najviše prenosa večitih derbija između Crvene zvezde i Partizana. Ipak, te utakmice pamti i po fudbalskim menadžerima.
- Pred utakmicu su me zvali menadžeri da hvalim nekog igrača. Posle utakmice zovu da prete što sam kritikovao njihovog igrača. Dobijao sam poruke da sam pi*ka "grobarska" i smrad. Trudio sam se da budem objektivan, a šira javnost je saznala da sam "zvezdaš" kada je moja bivša supruga, novinarka Marija Katić, rekla kako navija za Partizan, a da njen muž ne navija za isti klub - otkriva Andrijašević.


- Otkaz sam zvanično dobio jer se nisam pojavio na prenosu, a po rasporedu nije bio moj prenos i bio sam na bolovanju. Smešno. Tužio sam RTS, sudimo se već devet godina. Na Prvostepenom sudu sam dobio, sada čekamo odluku Apelacionog - počinje priču Andrijašević.

Prema njegovim rečima, razlozi za otkaz su bili drugačiji.

- Otpušten sam jer sam se zamerio nekim ljudima. Nisam želeo da žmurim i ćutim, da poslušno klimam glavom... I zbog toga su želeli da me se reše. Druga stvar jeste da je morao da se progura Aca Stojanović. Ne znam iz kog razloga i po čijoj želji. Znam samo da se te godine igralo Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i da je doneta odluka da po svaku cenu on mora da prenosi utakmice naše reprezentacije, polufinale i finale - otkriva Andrijašević.

Da stvar bude gora, upravo je Andrijašević doveo Stojanovića na RTS 2002. godine, ali danas za njega nema reči hvale.

Tijanić me je napravio kriminalcem
 

Poznati komentator je pre sedam godina bio na naslovnoj strani Dnevnog lista "Pres", predstavljen široj javnosti kao kriminalac. Andrijašević otkriva da mu je sve smestio direktor RTS Aleksandar Tijanić.
- To je objavljeno po nalogu Tijanića, da mi napakosti jer sam tužio RTS zbog otkaza. Od administrativnog propusta koji se završio informativnim razgovorom napravilo se da sam kriminalac - kaže Andrijašević.


- Acu Stojanovića sam doveo na RTS 2002. godine da radi kao gost komentator, za vreme SP u Japanu i Južnoj Koreji. Sve je to bilo u dogovoru sa Bojanom Lekić, kako bi skinuli stariju ekipu. On želi da bude veći od događaja koji prenosi. Pompezni uvodi, beznačajni podaci i bespotrebne statistike su, po mom mišljenju, suvišni u prenosu. U početku je bilo zanimljivo jer je nešto novo. S vremenom se to istrošilo - kaže Andrijašević.

Sukob sa starijima

Ni druge kolege Andrijašević ne pamti po dobrom, poput Milojka Pantića i Zvonka Mihajlovskog. Andrijašević je priliku da prenosi utakmicu na RTS dobio tek 1997. godine, iako je došao pet godina ranije, a sve zbog, kako kaže, otpora starijih kolega.

- Milojko Pantić i Zvonko Mihajlovski nisu mogli nikako da prihvate kolegu Slobodana Šarenca i mene. Nisu mogli da se pomire sa tim da njihovo vreme prolazi. I kasnije sam imao sukoba sa Milojkom. Posle 5. oktobra na RTS uleti Coka Lazović i za urednika postavi Pantića. A on je leta te 2000. godine išao na Olimpijske igre u Sidnej kao član JUL-a i u svojstvu portparola skakača uvis Dragutina Topića. Pare za to dao mu je kolega Julovac Milovan Bojić. Pa protiv čega smo se mi onda borili sve te godine? - pita se Andrijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gogi

pre 5 godina

Svaka cast Gojko.I ja zbog Ace i njegovog filozofiranja na pocetku prenosa svake utakmice negledam prenos na RTS-u,i zbog toga sto nemaju studijski uvod sa gostima pred utakmicu,nego direktno sa slagalice se ide na centar.Bruka.Ili uradi prenos kako treba,kao Arena sa gostima i uvodom od par sati,ili prepusti drugome,ko to bolje zna,a RTS,neka ponavlja serije,i pusta slagalicu.To im najbolje ide.

SS

pre 5 godina

Pa svi oni su sa BK tv,kao po ključu prešli na RTS,i onda kažu ,narodna telecizija.Narodna je samo što se plaća.

Amater

pre 5 godina

TI SI KOMENTATOR NASPRAM OVOG MUTAVCA KOJI NEMA BLAGE VEZE SA KOMENTARISANJEM SPORTSKIH DOGADJAJA.MISLIM DA RTS NIJE IMAO GOREG KOMENTATORA OD POSTOJANJA TELEVIZIJE I OCIGLEDNO JE DA GA NEKO GURA I STITI.UTAKMICE PRENOSI KAO SAHRANE BEZ ZARA U GLASU KAO DA JE U ZALOSTI,INFORMISE NAS STA JE FUDBALER JEO,PIO,SA KIME SPAVA ITD.. A PRENOS JE U DRUGOM PLANU.VOLEO BI DA NAPRAVITE ANKETU DA VIDITE I UVERITE SE STA NAROD MISLI O NJEMU KAO KOMENTATORA.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija