• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2019

22:56 >> 22:52

(VIDEO) NEKA SE AJNTRAHTOVA BAJKA PRIČA U LONDONU! Jović pogodio, ali su "plavci" imali odgovor! Arsenal jednom nogom u finalu!

Fudbal

(VIDEO) NEKA SE AJNTRAHTOVA BAJKA PRIČA U LONDONU! Jović pogodio, ali su "plavci" imali odgovor! Arsenal jednom nogom u finalu!

Podeli vest

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta odigrali su 1:1 protiv ekipe Čelsija u prvom meču polufinala Lige Evrope. Naš reprezentativac Luka Jović doneo je prednost Nemcima, ali je Pedro imao odgovor. Arsenal je u Londonu došao do pobede 3:1 i jednom nogom se već nalazi u finalu

 

Sve je sjajno počelo po ekipu iz Frankfurta. Pretili su u nekoliko navrata preko boka sjajnim prodorima Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića, a nagrada za dobru igru stigla je u 23. minutu kada je Kostić sjajno uposlio Luku Jovića, a napadač sjajno reagovao i glavom pogodio desni deo gola Kepe Arizabalage za veliku radost domaćih navijača.

(VIDEO) JOVIIIIIĆ! Srbin "načeo" Engleze za delirijum u Frankfurtu!

Videlo se da je raspoložen za igru Lofrus Čik u tim momentima. Nekoliko puta je mladi Englez pretio domaćoj ekipi, a bio je akter najbolje prilike gostiju koja je pretvorena u pogodak. Vezista je proigrao Španca Pedra Rodrigeza koji je matirao Kevina Trapa i taman pred odmor doneo izjednačenje plavcima.

U nastavku igre bilo viđeno je pravo nadmetanje dva rivala. Čini se da je Čelsi bio opasniji jer je ponovo pretio Loftus Čik, ali nikako nije uspevao da se upiše u strelce. Sjajnu priliku imao je i David Luiz koji je iz slobodnog udarca 30 minuta pre kraja meča raspalio po lopti, ali je pogodio prečku i najavio konačan rezultat. Odluka pada u Londonu.

Na drugoj strani u drugom polufinalnom meču Arsenal je slavio protiv Valensije sa 3:1 posle preokreta. "Topdžijama" je trebalo svega osam minuta da sa 0:1 dođu do 2:1 i ostvare pozitivan rezultat pred revanš na "Mestalji".

REAL POSLAO PRVU PONUDU ZA JOVIĆA! Nemci nisu zadovoljni, traže OGROMNU CIFRU!

Gostima je prednost doneo Muktar Diakabi u 11. minutu, ali je odlični Aleksandre Lakazet prvu u 18. minutu kaznio promašaje Danijela Pareha i Gonsala Gedeša i doneo izjednačenje, a u 26. prednost londonskom timu, a sjajni Obamejan doneo je pobedu svom timu i obezbedio im mnogo mirniji revanš golom u nadokndi drugog dela igre.

AJNTRAHT - ČELSI 1:1

Jović u 23. minutu za Ajntraht - Pedro u 45. minutu za Čelsi

Stadion: Komercbank arena, Sudija: Del Sero (Španija)

Ajntraht: Trap - Abraham, Hasebe, Hintereger - Da Košta, Rode, Fernandeš (od 73. Pasijensija), Falete - Gaćinović, Jović, Kostić.

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Luiz, Kristensen, Emerson - Kante, Žoržinjo, Loftus-Čik - Pedro, Žiru, Vilijan (od 61. Azar).

ARSENAL - VALENSIJA 3:1

Lakazet u 18. i 26. minutu i Obamejan u 90. minutu za Arsenal - Diakabi u 11. minutu za Valensiju

Stadion: Emirejts stadion, Sudija: Klemon Turpan

Arsenal: Čeh - Najls, Košćelni, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Džaka, Genduzi (od 58. Gendouzi), Ozil (od 75. Mktarijan) - Obamejang, Lakazet.

Valensija: Neto - Gabrijel, Garaj, Diakabi, Ronkalja - Pićini, Soler (od 71. Vas), Pareho, Gaja - Guedeš (od 71. Gameiro), Rodrigo.

90. minut - GOOOOOOL! Obamejang stavlja tačku na meč u Londonu!

77. minut - Ponovo Luiz u šansi, ali brani Trap!

75. minut - Probao je prvo Loftus Čik, a onda i Eden Azar, ali su se ponovo provukli domaći.

73. minut - Pareho je imao priliku za izjednačenje, ali je sjajan Čeh.

72. minut - Velike probleme Ajntrahtu pravi Loftus Čik. Ponovo je nanizao nekoliko domaćih igrača, ali nije uspeo da uputi udarac.

66. minut - U Londonu je mirno, deluje kao da su obe ekipe zadovoljne trenutnim rezultatom. 

60. minut - Kakav šut Davida Luiza! Raspalio je Brazilac po lopti, ali je ona završila na prečci!

55. minut - Sjajna prilika za "plavce". Odlično su kombinovali gosti, ali je Loftus Čik sve upropastio i loše zahvatio loptu prilikom šuta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme mečeva u Nemačkoj i Engleskoj.

POLUVREME! Jović je načeo Engleze, ali je Pedro u poslednjem minutu doneo izjednačenje! Lakazet u Londonu doneo preokret protiv Valensije!

45. minut - GOOOOOOL! Sjajan gol Pedra nakon dodavanja Loftusa Čika, 1:1!

42. minut - Odlična šansa za Čelsi. Šutirao je Loftus Čik, ali je lopta prošla pored gola.

36. minut - Umalo 2:0 za Ajntraht! Ostao je kratak sada Hasebe u skoku. Obamejang je promašio treći gol Arsenala, šutirao je preko gola.

26. minut - GOOOOOOL! Lakazet za potpuni preokret Arsenala!

23. minut - GOOOOOOOOOL! JOVIIIIIIIĆ! VODI AJNTRAHT!

21. minut - Dobra šansa za Nemce. Lopta se odbila do Abrahama koji šutira preko gola, opasno prete domaći.

18. minut - GOOOOOOOL! Lakazet posle asistencije Obamejanga poravnava rezultat!

18. minut - Odličan napad Ajntrahta, ali je Luka Jović ostao kratak u dobroj situaciji.

16. minut - Umalo 0:2 u Londonu. Prvo je probao Danijel Pareho, ali je Čeh odbranio, a onda Gonsalo Gedeš šutirao preko gola. Opasno preti Valensija.

11.minut - GOOOOOOOOL! Valensija vodi! Mutar Diakabi dovodi goste u vođstvo!

9. minut - Valensija prva preti u Londonu. Garaj je pokušao glavom, ali je imao sreće Čeh, lopta je prošla malo iznad prečke.

3. minut - Prva prilika za Čelsi, probao je Ngolo Kante, ali je lopta otišla pored gola.

1. minut - Utakmice su upravo počele!

20.45 - Sa druge strane Ajntraht i Čelsi do sada nisu odigrali nijedan zvaničan meč. U prijateljskom susretu 2010. godine Nemci su slavili sa 2:1 i to je bio jedini okršaj ove dve ekipe.

20.36 - Arsenal i Valensija do sada su se susretali samo pet puta. Španci su tri puta pobeđivali, dok je Englezima to pošlo za nogom samo jednom, a odigran je i jedan remi.

20.31 - Stadion Frankfurta spreman je za još jedan spektakl:

 

 

20.25 - Tu su i igrači Čelsija koji će pokušati da u Nemačkoj ostvare pozitivan rezultat:

 

 

20.20 - Spreman je "srpski Ajntraht" za okršaj sa Čelsijem:

 

 

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvim utakmicama polufinala Lige Evrope između Ajntrahta i Čelsija, odnosno Arsenala i Valensije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Nemačke i Engleske.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17