• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

04.05.2019

12:48

DAN KAD JE FUDBAL PLAKAO! Kasiljas i Ćavi u penziji!

Fudbal

DAN KAD JE FUDBAL PLAKAO! Kasiljas i Ćavi u penziji!

Podeli vest

Golman Iker Kasiljas (37) i vezista Ćavi Ernandez (39) zajedno su vodili španski fudbal do neslućenih visina i zajedno će otići u legendu

 Bivši kapiteni Real Madrida i Barselone, apsolutni velikani svetskog fudbala, u četvrtak su najavili da će im ovo biti poslednja sezona na terenu!


Koliko su veliki Kasiljas i Ćavi svedoče i sledeći podaci: zajedno su odigrali okruglo 300 utakmica za reprezentaciju Španije, sa kojom su dva puta bili prvaci Evrope i jednom šampioni sveta, a za Real i Barselonu ukupno imaju skoro 1.500 nastupa i osvojili su sedam evropskih i tri svetske titule!

Sukob ih zbližio

Kasiljas je u sredu na treningu svog sadašnjeg kluba Porta doživeo infarkt, pa mu je ugrađen stent, a dan kasnije saopšteno je da više neće moći da se vrati na teren. Istog dana Ćavi je saopštio da će narednog meseca okačiti kopačke o klin.

Foto: AP/Photo

Njih dvojicu veže mnogo više od državljanstva Španije i toga što su nastupali za istu reprezentaciju. Iako su se veći deo karijere borili jedan protiv drugog u dresovima dva najveća španska kluba, uvek su bili više od samo saigrača iz nacionalnog tima i veliki prijatelji.

Priča dvojice genijalaca počela je još 1997. na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina. Tamo se dogodio prvi kontakt fudbalera koji su obeležili španski sport, a prvi uspeh u karijeri takođe su doživeli zajedno - 1999. u Nigeriji, na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, kada su osvojili titulu. Ispostavilo se, bila je to prva od 29 titula za golmana Kasiljasa i prva od 35 za Ćavija.

KASILJAS ZAVRŠIO KARIJERU! "Povratkom na teren Iker bi ugrozio život"

Dvojica fudbalskih majstora već tada su se sprijateljili, ali su svoje drugarstvo držali daleko od očiju javnosti zbog velikog rivaliteta klubova za koje su nastupali. Ipak, sve je izašlo na videlo kada je čuveni portugalski stručnjak Žoze Murinjo pokušao da ih rastavi. Tadašnji trener Reala zamerio je Kasiljasu na prijateljskom razgovoru sa Ćavijem posle sukoba između igrača Reala i Barselone u finalu Superkupa 2011.

Ćavi je nekoliko godina kasnije otkrio šta se dogodilo.
- U incidentu su učestvovali igrači sa obe strane. Ja sam se obratio Ikeru i rekao mu da smo nas dvojica kao kapiteni odgovorni i da tako nešto više ne sme da se ponavlja. Razgovarali smo o interesu španskog fudbala i dogovorili se da ćemo razgovarati sa saigračima. Za Murinja je to bila izdaja, on je oduvek želeo da bude u ratu sa Barselonom, a potez Kasiljasa je smatrao kapitulacijom - otkrio je jednom Ćavi i šokirao svet.

Čekao ga u Barsi

 

Koliko Ćavi voli Ikera dokaz je i to što se obratio španskoj javnosti pismom nakon odlaska golmana iz Reala, vidno revoltiran zbog odnosa prema uspešnim sportistima. Čak je, po sopstvenom priznanju, bio spreman i da ga u Barseloni dočeka raširenih ruku. Isto je učinio i sada, kada je njegov prijatelj dobio životnu bitku. Uz nekoliko fotografija sa Kasiljasom gde zajedno slave uspehe svoje zemlje, Ćavi je na Instagramu poručio: "Vratićeš se jači."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija