• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2020

19:46

"GENIJE" PROGOVORIO O ČUVENOJ MAGLI! Da nije prekinuto, sigurno bi dobili!

Fudbal

"GENIJE" PROGOVORIO O ČUVENOJ MAGLI! Da nije prekinuto, sigurno bi dobili!

Podeli vest

Žreb je odlučio da se u narednoj fazi Lige Evrope Crvena zvezda sastane sa Milanom, pored povezanosti zbog legendarnog meča koji je prekinut zbog magle, zajednično i Zvezdi i Milanu je Dejan Savićević, koji je u emisiji "Teme do Arene" na Arenisport govorio o karijeri u crveno-belom i crveno-crnom dresu, ali i čuvenoj utakmici iz 1988. godine

- Dupli revanš, igrali smo dve utakmice. Prva utakmica, bili smo ravnopravan protivnik. Otišlo se na poluvreme 0:0, ali već pri izlasku sa terena video sam da magla počinje da se pojavljuje. Kada smo se vratili sa poluvremena ja sam znao da se utakmica ne može završiti. U tih 15-ak minuta drugog poluvremena dao sam taj gol, oni su dobili taj crveni karton i verovatno bismo dobili - rekao je Savićević o čuvenom revanšu sa MIlanom i dodao. 

Foto: Starsportphoto

 

- Tada nije bio zgusnut raspored kao sada, pogledajte PSŽ-Bašakšehir, to je moralo da se odigra odmah. Crvena zvezda je odlučila da se igra sutra, Milan je bio mnogo bolje fizički pripremljen. Imali smo i sreće kada je ona lopta prešla gol liniju... Imali smo 1:1, imali smo penale, ali nismo imali sreće na penalima!

Govorio je Savićević i o saradnji sa Piksijem, ali i broju deset na leđima!

Foto: Starsportphoto

- Slagali smo se dobro i dan-danas smo dobri prijatelji. Šeki je tu odigrao dobru ulogu, on je rekao vas dvojica ćete da budete zajedno u sobi, cimeri. To je bila pametna odluka i tu je Šeki bio između nas i pričao sa obojicom. Nikada nisam imao da sam ljubomoran prema Piksiju. On je bio broj 10, bio je pravi igrač, ekstra igrač, došao je ranije, posle sam ja uzeo broj 10. Shvatio sam tu hijerarhiju. Kada je Bađo došao on je uzeo broj 18, jer je i on to poštovao. Mislim da je ružno uzeti nekome broj.

U penal seriji protiv Milana, Savićević i Mrkela su promašili te je Milan otišao dalje. 

- Ja sam tu utakmicu odigrao, ali sam kod izvođenja penala, to mi se desilo još jednom, stopala su mi bila promrzla. Kada sam šutirao penal bilo mi je hladno i to ima dosta uticaja. I ja i on smo promašili, ali to se dešava, penali se promašuju. Ružna stvar penala je što se uvek sećaju promašaja. Veoma je nezahvalno šutirati penal, pogotovu ako ga promašite. Svi se sećaju i Peđine prečke.

Foto: starsport/montaža/printscreen youtube

Kako kaže Dejan Savićević najveća "škola" za njegovu generaciju bio je Keln.

- Za moju generaciju je bio taj Keln, to nam je uvek bilo u glavi. Pobedili smo 2:0 kod kuće, bilo je 0:0 na poluvremenu i onda smo se opustili. To nas je kasnije držalo, jer smo znali da smo izgubili dobijeni prolaz. To je bilo celokupno opuštanje, od rukovodstva, preko trenera do igrača. To nam je posle čak i kad smo dobili 3:0 Rendžers drhtali smo.

Foto: Printscreen You Tube

Savićević i u Milanu i u Crvenoj zvezdi ima status legende kluba!

- Drago mi je što sam ostavio trag u tako jednom velikom klubu. Prošlo je dosta dobrih igrača kroz Milan, sada su u krizi, ali to se dešava. Svi se sećaju tog meča sa Barselonom i pobedom 4:0. Nama nisu igrali Barezi i Kostakurta, očekivalo se da izgubimo, a mi smo ih nadigrali. Romario je imao jedan šut za 90 minuta - podvukao je Savićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Nadamo se da je on za Zvezdu samo velik kao igrač a kao čovek za žalenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija