• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2020

14:42

JOŠ JEDNA FUDBALSKA SMRT! Umro "fudbalski otac" Luke Modrića i nekadašnji igrač Zadra, Hajduka, OFK Beograda i Napretka!

Fudbal

JOŠ JEDNA FUDBALSKA SMRT! Umro "fudbalski otac" Luke Modrića i nekadašnji igrač Zadra, Hajduka, OFK Beograda i Napretka!

Podeli vest

Balkan tuguje! Od posledica korona virusa preminuo je Miodrag Paunović (70), poznati trener i bivši fudbaler Zadra, OFK Beograda i Napretka.

Legendarni Miodrag Mićo Paunović, bio je trener u zadarskoj školi fudbala kroz koju su prošli poznati hrvatski fudbaleri Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Danijel Subašić i Luka Modrić.

Upravo on je, kako prenosi Index.hr, bio jedna od ključnih osoba u razvoju Luke Modrića koji ga je često isticao kao trenera i čoveka od ogromnog značaja za svoju karijeru. Kako je Luka bio hiperaktivno dete koje se nije odvajalo od fudbalske lopte, roditelji su ga odveli u školu FK Zadra. Paunović mu je bio jedan od prvih trenera, ali i važna životna figura.

Foto: AP/Photo

Paunović je imao značajnu ulogu u karijeri Luke Modrića


- Odmah se videlo da ima nešto što drugi nemaju. Imao sam 200 ili 300 dece pod svojim vođstvom, ali on je odskakao u odnosu na sve. Kakav je lažnjak i fintu imao, to nikad nisam vidio za igrača tih godina - rekao je Paunović svojevremeno u emisiji na “Radio Zadru” o Modriću i dodao

Ne bi hteo da ispadne onako po dalmatinski “a ća san vam reka”, ali već tada sam rekao da će igrati u Barseloni ili Realu. Nisam siguran u kojem od ta dva, nemojte me držati za reč, ali videlo se koliki je talent. Sa jedne strane bio je tih i smiren kao dečak, ali istovremeno i omiljen u društvu, spreman za šalu.

Paunović je rođen 22. avgusta 1951. Za prvu ekipu Zadara počeo je da igra 1968. i igrao je do 1973. U to vreme bio je najbolji strelac Dalmacije uključujući sve lige, pa prvoligaški Hajduk. Iste godine, prešao je u OFK Beograd, za koji je igrao do 1980. Te je godine otišao u kruševački Napredak, koji se tada takmičio u Evropi. Godine 1984. vratio se u Zadar gde je završio aktivnu igračku karijeru 1985. i prešao u trenere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija