• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2020

15:04

SRBIN NAJSTANDARNIJI IGRAČ SERIJE A! Impresivni podaci našeg reprezentatica!

Fudbal

SRBIN NAJSTANDARNIJI IGRAČ SERIJE A! Impresivni podaci našeg reprezentatica!

Podeli vest

Tek mu je 23 godine, a prema računici Međunarodnog centra za sportske studije iz Švajcarske (CIES), Nikola Milenković je fudbaler sa najvećom minutažom u Seriji A tokom ove godine

Ukupno je Nikola Milenković u 2020. proveo na terenu 2.897 minuta u dresu Fiorentine, što ga čini najizdržljivijim fudbalerom u ligi. Propustio je samo 173 minuta na 35 utakmica! Interesantno je da čak nijedan golman u Seriji A nije imao više minuta na terenu. Najvišće korišćen od strane trenera je bio Sampdorijin čuvar mreže Emil Audero sa 2.880 minuta na terenu.

Foto: reuters

Nema mu ravnog! Nikola MIlenković

Što se tiče igrača iz polja, najviše minuta posle Milenkovića su na terenu proveli Danilo iz Bolonje (2.895), Andrea Beloti iz Torina (2.881), Rodrigo de Pol iz Udinezea (2.880)... 

A kada se ukupno gledaju sva takmičenja, rekorkder je Hari Megvajer iz Mančester Junajteda koji je na terenu ukupno proveo 4.745 minuta, slede Ruben Dijaš (Mančester Siti) 4.344 a na trećem mestu je Leo Mesi sa 4.293 minuta provedenih na terenu u 2020. godini.

Nikola Milenković ima samo 23 godine, budućnost je Srbije i mnogi mu tek predviđaju nčistavu karijeru...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija